Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

World Cup Qatar: 10 ποδοσφαιριστές που μας εντυπωσίασαν

Χθες ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο κύπελλο με την Αργεντινή να στέφεται πρωταθλήτρια κόσμου. Η Αργεντινή και η Γαλλία ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού χωρίς καμία αμφιβολία. Και οι δύο ομάδες είχαν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της διοργάνωσης, αν όχι και του κόσμου, τον Lio Messi, και τον Kylian Mbappe. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί… Εδώ μπορείται να διαβάσετε για 10 παίκτες που μας εντυπωσίασαν στην φετινή διοργάνωση του Κατάρ. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η σειρά που τοποθετήθηκαν οι ποδοσφαιριστές δεν παίζει ρόλο. Σκοπός δεν είναι να πούμε ποιος είναι καλύτερος, αλλά να αναφέρουμε ποδοσφαιριστές που εντυπωσίασαν στο διοργάνωση του Κατάρ και έκαναν γνωστό το όνομά τους στον χώρο του ποδοσφαίρου.

 

No.10: Dominic Livakovic

Ετών: 27

Ομάδα: Dinamo Zagreb

Work On Croatian National Team Traditions At The World Cup, Dominik Livakovic: That's What We Usually

”Φύλακας άγγελος” για την εθνική του ομάδα, ο Livakovic κράτησε ζωντανή την ομάδα του με τις αποκρούσεις του αμέτρητες φορές. Δύο τρομερές εμφανίσεις απέναντι στην Ιαπωνία και Βραζιλία έδωσαν την πρόκριση στην Κροατία και την έστειλαν μέχρι τα ημιτελικά του Mundial. Σίγουρα ένας από τους τερματοφύλακες που ξεχώρισαν στο φετινό Παγκόσμιο κύπελλο.

 

No.9: Enzo Fernadez

Ετών: 21

Ομάδα: Benfica Fc

Argentina's Enzo Fernandez wins World Cup 2022 Young Player of the Tournament | Goal.com

Τον γνωρίσαμε όταν σκόραρε το πρώτο του γκολ κόντρα στο Μεξικό, γκολ το οποίο το πανηγύρισε παρέα με τον Lio. Ο Enzo ήταν θεαματικός στη μεσαία γραμμή της Αργεντινής, κάνοντας τα απαραίτητα τρεξίματα που χρειαζόταν η ομάδα του δίπλα σε παίκτες όπως ο Alexis Mac Allister. Η πορεία της ”Albiceleste” στον τελικό έγινε, εν μέρει, χάρη στον νεαρό μέσο, ο οποίος βραβεύτητε με το βραβείο του κορυφαίου νεαρού παίχτη της διοργάνωσης.

 

No.8: Gody Gakpo

Ετών: 23

Ομάδα: PSV Eindhoven

PSV boss Ruud van Nistelrooy's Cody Gakpo admission as Man Utd plot fresh transfer swoop - Mirror Online

Ο σταρ της PSV σκόραρε και στα τρία παιχνίδια του ομίλου, ένα με το κεφάλι, ένα με το αριστερό και ένα με το δεξί πόδι, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα από τα εξαιρετικά ανερχόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στο φετινό Mundial απέδειξε την αξία του και το πόσο μεγάλη επιρροή μπορεί να έχει στην ομάδα του και πιθανός δεν θα αργήσουμε να τον δούμε να παίζει για την φανέλα μιας ομάδας από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

 

Νο.7: Rodrigo De Paul

Ετών: 28

Ομάδα: Atletico De Madrid

Where does Rodrigo de Paul's fit in Atlético Madrid's midfield? - Into the Calderon

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έπαιξε αρκετά σημαντικό ρόλο για να φτάσει η Αργεντινή μέχρι τον τελικό και στο τέλος να σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο. Ο De Paul ήταν ένας ακόμα σημαντικός κρίκος για την μεσαία γραμμή της ”Albiceleste” και μαζί με τον Fernandez, Messi, Di Maria, καθοδήγησαν το κέντρο της Αργεντινής επιτυχός.

 

Νο.6: Sofyan Amrabat

Ετών: 26

Ομάδα: ACF Fiorentina

Maroc, Fiorentina : Sofyan Amrabat a l'Europe à ses pieds

Ένας παίχτης κλειδί για την ομάδα του Μαρόκου, ο Amrabat κέρδισε τα βλέμματα πολλών, καθώς με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, βοήθησε το Μαρόκο να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Παγκόσμιου κυπέλλου και να γράψει ιστορία. Ομάδες όπως η Liverpool, κοιτάνε την περίπτωσή του και όχι άδικα καθώς μπορεί να καθοδηγήσει την μεσαία γραμμή της ομάδας του. Άλλωστε με τις εμφανίσεις που έκανε…μας το απέδειξε και ο ίδιος ότι μπορεί.

 

No.5: Azzedine Ounahi

Ετών: 22

Ομάδα: Angers SCO

67.3% of Barca fans want Azzedine Ounahi

Ένας σχετικά άγνωστος ποδοσφαιριστής πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ounahi δημιούργησε μια λαμπρή συνεργασία με τον Amrabat και οι δυό τους παρεά μας εντυπωσίασαν στη σκηνή στο Κατάρ. Ο διεθνής Μαροκινός, παίζει ποδόσφαιρο για τη γαλλική Angers, ο πρόεδρος της οποίας, Said Chabane, πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι επιδιώκει συμφωνία για την πώληση του Ounahi το 2023.

”Έχουμε πολλές προσφορές, μας προσέγγισαν μεγάλοι σύλλογοι στην Ιταλία, την Ισπανία, την Αγγλία, τη Γαλλία”, είπε στο RTL France. ”Επιθυμία μας είναι να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία τώρα, αλλά να κρατήσουμε τον παίκτη μέχρι το τέλος της σεζόν”.

Leicester, Manchester City, Newcastle United, Wolves, West Ham, Inter, Juventus, Barcelona και Sevilla έχουν δείξει ενδιαφέρον και η Angers ελπίζει ότι θα υπάρξει πόλεμος προσφορών.

 

No.4: Josko Gvardiol

Ετών: 20

Ομάδα: RB Leipzig

Spurs join race for Croatia World Cup star Josko Gvardiol - SPORF

Άψογος… μέχρι που ο Messi τον έστειλε ”αδιάβαστο” στον ημιτελικό. Αλλά να δείξουμε λίγο κατανόηση….τον Messi έπρεπε να μαρκάρει.

Ο Josko Gvardiol ήταν εκπληκτικός στην αμυντική γραμμή για την Κροατία. Μόλις στα 20 του χρόνια, ο Gvardiol ήταν καθοριστικός στην άμυνα και παρόλο που είναι μικρός, έπαιζε καλύτερα από πολλούς άλλους αμυντικούς οι οποίοι έχουν πολύ περισσότεροι εμπειρία.Και δεδομένου πως είναι η πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με την εθνική του ομάδα, κατάφερε να γράψει το όνομά του στο παγκόσμιο χάρτη του ποδοσφαίρου. Είδη ομάδες όπως η Real Madrid και η Chelsea κοιτάζουν την περίπτωση του για να βρουν πάνω του τον μελλοντικό ηγέτη της ομάδας τους.

 

No.3: Jude Bellingham

Ετών: 19

Ομάδα: Borussia Dortmund

Manchester United and Liverpool to battle for £100m Borussia Dortmund's Jude Bellingham - Paper Round - Eurosport

Όλοι ξέρουμε τις ικανότητες του Belligham. Αλλά πολλοί από εμάς ξεχνάμε ότι είναι μόλις 19 ετών. Σε ηλικία 19 ετών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μεσαία γραμμή την εθνικής Αγγλίας. Δεν έχει κλείσει τα 20 και φαίνεται ότι θα είναι ένας μελλοντικός σταρ για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και για να λέμε και την αλήθεια…έχει όλα τα προσόντα για να το κάνει. Ομάδες όπως Real Madrid και Liverpool είδη τον ”γλυκοκοιτάζουν” και σίγουρα θα πρέπει να αδειάσουν αρκετά λεφτά τις τσέπες τους για να τον κάνουν δικό τους.

 

No.2: Kylian Mbappe

Ετών: 24

Ομάδα: Paris Saint Germain

Kylian Mbappé wins the Golden Boot at the World Cup | Paris Saint-Germain

Ένας σταρ ο οποίος είναι γνωστός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ένας σταρ ο οποίος έχει κατακτήσει το Mundial μόλις σε ηλικία 20 χρονών. Ο Kylian Mbappe είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και το όνομα του θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα. Κατάφερε να βγει πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 8 γκολ. Επιπρόσθετα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά από το 1966 και τον Geoff Hurst που πετυχαίνει 3 γκολ σε τελικό Παγκοσμίου κυπέλλου. Και υπενθυμίζουμε….είναι μόλις 24 χρονών…έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

 

No.1: Lionel Messi

Ετών: 35

Ομάδα: Paris Saint Germain

Argentina 3-3 France (4-2 on pens): Pundits react to Lionel Messi 'destiny' and 'enthralling' World Cup final | Football News | Sky Sports

Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι πρότυπο για εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο. Ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει κατακτήσει τα πάντα. Και του έλειπε ένα τρόπαιο. Είχε την ευκαιρία να το κατακτήσει το 2014, αλλά ο Θεός του ποδοσφαίρου είχε άλλα σχέδια. 8 χρόνια μετά ήρθε η ώρα να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική του ομάδα και να σηκώσει το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από την συλλογή του. Ένα τρόπαιο που ονειρεύεται να κατακτήσει κάθε ποδοσφαιριστής. Να κατακτήσει ένα τρόπαιο Mundial. Και στα 35 χρόνια του μετά από πολλές αποτυχίες και προσπάθειες….τα κατάφερε !!!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ