Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντίο Κατάρ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ολοκληρώθηκε και στις επόμενες γραμμές θα δούμε το στίγμα που άφησαν οι δύο φιναλίστ με όσα μας χάρισαν στον μεγάλο τελικό και μετά από αυτόν.

Από τη μια είχαμε την Αργεντινή, η οποία έφτασε στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι συντηρώντας έτσι ένα απίστευτο ρεκόρ με 6 νίκες σε 7 διαδικασίες κατά την παρουσία της στα Παγκόσμια Κύπελλα. Μόνη της ήττα παραμένει φυσικά αυτή από τους Γερμανούς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου στα προημιτελικά της διοργάνωσης το 2006.

Ένα άλλο ενδιαφέρον ζήτημα είναι η διακρίβωση της εμφανώς ενεργής συμμετοχής του Λίο Μέσι στον άθλο των Αργεντινών. Απόδειξη αποτελούν η συμμετοχή σε 10 επιθέσεις open play και η δημιουργία 4 τελικών από αυτες, η αλάνθαστες μακρινές μεταβιβάσεις (4/4), οι 46 εύστοχες στις 53 μεταβιβάσεις και οι 86 ενέργειες με τη μπάλα (8 στην περιοχή της Γαλλίας). Όπως καταλαβαίνετε μόνο σπαθιά δεν κατάπιε στον μεγάλο τελικό ο Αργεντινός που απέδειξε σε κάθε πιθανό αμφισβητία ότι μπορεί να κάνει τα πράγματα να συμβούν και στην υπόλοιπη διάρκεια του τουρνουά.

Διότι τελείωσε τη διοργάνωση με 34 τελικές αξίας 6.62xG που σε συνδυασμό τα 7 του γκολ μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εκτός όλων των άλλων έβαλε και όσα “υποσχέθηκε”, φτάνοντας θριαμβευτικά εκεί που κανείς άλλος δεν μπόρεσε όντας πλέον κάτοχος Παγκοσμίου Κυπέλλου, Copa America, Champions League, χρυσού στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Χρυσής Μπάλας και Χρυσού Παπουτσιού.

Στην αντίπερα όχθη και την πλευρά των δευτεραθλητών κόσμου Γάλλων είχαμε επίσης μια δύο σημαντικές ειδήσεις που έκλεισαν οριστικά την πόρτα του Κατάρ.

Αρχικά, ο Κιλιάν Εμπαπέ ισοφάρισε τα γκολ του Πελέ (12) έχοντας και τον ίδιο αριθμό αγωνων με τον “Βασιλιά” (14). Όπως όλα δείχνουν ο Γάλλος, αν όλα πάνε καλά και βρεθεί το 2026 στα γήπεδα της Αμερικής, θα ξεπεράσει όχι μόνο τον σπουδαίο Βραζιλιάνο και τον Μέσι που βρίσκεται ένα γκολ πιο πάνω αλλά και τον Μίροσλαβ Κλόζε των 16 γκολ σε 4 βέβαια Μουντιάλ.

Και πάμε τώρα στον άνθρωπο που όρισε με τις πράξεις του πότε θα τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μιλάμε φυσικά για τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος βγήκε χθες βράδυ και είπε ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Ο σέντερ φορ της Ρεάλ Μαδρίτης είχε φροντίσει να προλειάνει το έδαφος με τη φασαρία που δημιούργησε πριν τον τελικό. Η συμπεριφορά του Μπενζεμά μοιάζει πάρα πολύ με αυτή του καλού του φίλου Κριστιάνο Ρονάλντο που δυναμίτισε τα πορτογαλικά αποδυτήρια. Εν πάση περιπτωση, ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας για το 2022 αποχωρεί από τους “τρικολόρ” με 37 γκολ και 20 ασίστ σε 97 συμμετοχές.

Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε και επίσημα στο τέλος αυτού του ταξιδιού στο Κατάρ που μας γέμισε με τη λάμψη που κρύβουν οι αραβικές βραδιές και έδωσε εικόνες που σίγουρα θα θυμόμαστε για πάντα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ