Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χρυσό στη Σερβία, χρυσό και στο Κουβέιτ!!

Πριν 3 χρόνια τέτοια μέρα, η Εθνική Νέων Ανδρών Πόλο κατακτούσε τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στο Κουβέιτ, επικρατώντας 4-6 της Σερβίας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Με αυτόν τον τρόπο η χώρα μας παρέμεινε στο θρόνο της Πρωταθλήτριας Κόσμου κάνοντας το back to back, καθώς το 2017 είχε κερδίσει στον τελικό του Βελιγραδίου την Κροατία 5-3 στα πέναλτι (7-7 κανονική διάρκεια).

 

Έτσι λοιπόν, ο Στέλιος Δαλμάρας, ο Στάθης Καλογερόπουλος, ο Ζαννής Αλαφραγκής, ο Κώστας Γκιουβέτσης, ο Δημήτρης Νικολαΐδης, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο Κώστας Κάκαρης, ο Χάρης Ρομπόπουλος, ο Στάθης Παπαγεωργίου, ο Μιχάλης Δίπλαρος, ο Αριστείδης Χαλυβόπουλος, ο Άγγελος Γωνιωτάκης και ο Νίκος Μητράκης με προπονητές τους Τεό Λοράντο (1ος προπονητής) και Νίκο Καραμάνη (βοηθός προπονητή), φυσικοθεραπευτή τον Κώστα Αποστολόπουλο και Αρχηγό αποστολής τον Γιώργο Χριστοφοράτο, έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία της ελληνικής και της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης.

 

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-1, 0-0, 3-3.

Σερβία (Ούρος Στεβάνοβιτς): Γκαβρίλοβιτς, Μπάνκοβιτς 1, Μπάρατς, Νέσιτς, Στανόγεβιτς 1, Μίτροβιτς Π., Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς 1, Μαρτίνοβιτς, Σουλτς, Πιέβανσιτς, Ράντοβιτς 1, Μίσοβιτς.

Ελλάδα (Νίκος Καραμάνης): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης, Μητράκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ