Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

‘Καθάρισε’ ο ‘Ιπτάμενος’… Φαν Βέερτ για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή, δεδομένου φυσικά και των μεγάλων απουσιών που υπάρχουν, δεν έβγαζε καθόλου ένταση και ‘νεύρο’, ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά ήρθε ο Ιπτάμενος Ολλανδός Τομ Φαν Βέερτ, για να δώσει την λύση και να να κόψει τον ‘γόρδιο δεσμό’ της άμυνας της Λαμίας, σκοράροντας δύο γκολ και μοιράζοντας άλλο ένα!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Αλμέιδα κλήθηκε να παίξει χωρίς τους Βίντα, Μοχαμάντι, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Τσούμπερ και φυσικά τον μακροχρόνια απών Νίκλας Ελίασον, προχώρησε σε πειραματική εντεκάδα, διατηρώντας όμως το 4-4-2 και εν τέλει με ‘χρυσή αλλαγή’ τον ‘killer’ Φαν Βέερτ, έφτασε στην νίκη.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για την Ένωση στο δεύτερο λεπτό, ωστόσο ο Πινέδα έπειτα από σέντρα του Ρότα, δεν κατάφερε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Σαράνοφ, ενώ στο 10′ ο γκολκίπερ της Λαμίας είπε ‘όχι’ στο σουτ του Μάνταλου! Οι ‘κιτρινόμαυροι’ συνέχισαν να έχουν την κατοχή, κερδίζοντας κατά κράτος τον χώρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο τόσο ο Αραούχο στο 29′ δεν κατάφερε να βρει στόχο, ενώ η κεφαλιά του Γκαρσία στο 34′ σταμάτησε στον Σαράνοφ. Οι Λαμιώτες από την πλευρά τους κατέγραψαν την πρώτη τους καλή επιθετική προσπάθεια και παράλληλα την πρώτη τους τελική στο 44′, αλλά το σουτ του Τζανδάρη έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη. Έτσι η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια χάνοντας ένα ημίχρονο και έδειχνε να μην έχει τρόπο να διασπάσει την διπλή άμυνας ζώνης των Φθιωτών.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό ήταν το ίδιο, η ΑΕΚ είχε την κατοχή, είχε την πρωτοβουλία, απειλούσε μονίμως από τα δεξιά με τους δραστήριους Ρότα και Μάνταλο, ωστόσο και πάλι έδειχνε να μην βρίσκει την λύση, μέχρι που έφτασε η στιγμή να μπει στο γήπεδο ο Φαν Βέερτ. Ο Αλμέιδα έριξε τον Ολλανδό στο ματς στο 62′ με στόχο να γεμίσει την περιοχή της ομάδας του και ο Φαν Βέερτ τον δικαίωσε πέντε λεπτά μετά, όταν έπειτα από σέντρα του Μάνταλου, με ‘σκαστή’ κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ανάγκασε την Λαμία να…. παίξει ποδόσφαιρο. Ο Παντελίδης αναγκάστηκε να αλλάξει πράγματα, έριξε στο ματς αρκετούς παίχτες μήπως και πάρει κάτι επιθετικά, όμως δεν τα κατάφερε, με την ΑΕΚ στο 88′ να βρίσκει και δεύτερο γκολ και να κλειδώνει την νίκη. Σε εκείνο το λεπτό ο Φαν Βέερτ από εκτελεστής έγινε δημιουργός και πέταξε την μπάλα στον Γκαρσία, ο οποίος κέρδισε κατά κράτος την μονομαχία με τον Σαραμαντά και πέρασε και τον Σαράνοφ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας έτσι για 8η φορά στο φετινό πρωτάθλημα! Στην εκπνοή ο Τομ Φαν Βέερτ ολοκλήρωσε την τέλεια εμφάνιση του και έπειτα από σέντρα του Ρότα, με νέα πολύ ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα εκ νέου στα δίχτυα, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, ξεκινώντας να δίνει λύσεις στο σύνολο του ‘Πελάδο’ Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ αν και πιο δύσκολα απ’ ότι περίμενε, έκανε την δουλειά της και πήρε τους τρεις βαθμούς και πλέον στρέφει την προσοχή της στο δύσκολο ματς με τον Βόλο την ερχόμενη Τετάρτη στην Μαγνησία, με την Ένωση να θέλει να κλείσει με νίκες το έτος!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (62′ Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος (87′ Γαλανόπουλος), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (90′ Ε. Χριστόπουλος).

Λαμία: Σαράνοφ, Γκοράνοφ (84′ Σαραμαντάς), Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Τζανδάρης, Σλίβκα (72′ Ντε Βινσέντι), Μπεχαράνο (79′ Μπάμπης), Νούνιες (84′ Μποάκι), Τσιλούλης, Μανούσος (72′ Γιακουμάκης).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ