Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Manchester City-Liverpool: Οι ‘’πολίτες’’ πήραν τη νίκη και μαζί ένα εισιτήριο για τους ”8”

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ο αγώνας μεταξύ Manchester City και Liverpool για τον 4ο γύρο του League Cup, με τους ”μπλε” να φιλοξενούν τους ”κόκκινους” και στο τέλος του αγώνα να παίρνουν την νίκη με 3-2 και μαζί την πρόκριση για τους ”8” του κυπέλλου.

 

Ο αγώνας:

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα τους με ένταση πιέζοντας η μία την άλλη. Ωστόσο η City ξεκίνησε λίγο ποιο δυνατά αναγκάζοντας την Liverpool να ”πουλήσει” την μπάλα αρκετές φορές. Οι ”μπλε” ήταν αυτοί που είχαν και την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα. Μόλις στο 6’ λεπτό ο Haaland κατάφερε να μπει στην αντίπαλη περιοχή, έδωσε πάσα στον Palmer, όμως ο μικρός δεν κατάφερε να κάνει καλό πλασέ στέλνοντας της μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 10’ λεπτό, ο Kevin De Bruyne κατάφερε να βγάλει μία σέντρα από τα αριστερά με τον Haaland να νικάει τον Gomez και με προβολή να ανοίγει το σκορ του αγώνα. Η Liverpool κατάφερε να απαντήσει άμεσα καθώς δέκα λεπτά αργότερα, στο 20’ λεπτό. Matip και Milner συνεργάστηκαν, με τον τελευταίο να βρίσκει με πάσα τον Fabio Carvalho, ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, και στην συνέχεια με ένα πλασέ, ο Βραζιλιάνος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Η City δεν σταμάτησε να απειλή  και είχε δύο πολύ μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, πρώτα στο 36’ λεπτό με τον Gundogan, και έπειτα στο 37’ λεπτό με τον Nathan Ake. Κανένας όμως από τους δύο τους δεν κατάφερε να νικήσει τον Kelleher ο οποίος με δύο σωτήριες επεμβάσεις κράτησε το σκορ σταθερό.

Man City 3-2 Liverpool - Carabao Cup last-16: Nathan Ake grabs winner in five-goal thriller | Daily Mail Online

Στο δεύτερο μέρος, η City χρειάστηκε μόνο δύο λεπτά για να μπει και πάλι μπροστά στο σκορ. Στο 47’ λεπτό, ο Rodri έβγαλε μία σέντρα στον Mahrez, με τον Αλγερινό να πραγματοποιεί ένα τρομερό κοντρόλ, και στην συνέχεια με ένα άψογο τελείωμα, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.

Manchester City's Riyad Mahrez, centre, scores his sides second goal during the English League Cup soccer match between Manchester City and Liverpool at Etihad stadium in Manchester, England, Thursday, Dec. 22, 2022. (AP Photo/Jon Super)

Η χαρά για τους παίχτες της City δεν κράτησε για πολύ καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Chamberlain, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στην θέση του Carvalho, έβγαλε μία πανέμορφη πάσα με το εξωτερικό για τον Nunez, ο Ουρουγουανός πάτησε στην περιοχή της City, και αυτός με την σειρά του πάσαρε στον Mo Salah ο οποίος σε κενή εστία ισοφάρισε σε 2-2.

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ απάντησε στο γκολ του Μαχρέζ μέσα σε ένα λεπτό

Ούτε οι ”κόκκινοι” δεν πρόλαβαν να χαρούν το γκολ, καθώς 9 λεπτά αργότερα, ο De Bruyne πραγματοποίησε μία σέντρα, με τον Ake να βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι και αυτήν την φορά να κερδίζει τον Kelleher βάζοντας και πάλι μπροστά τους ”πολίτες” με 3-2. Η Liverpool προσπάθησε να αντιδράσει έχοντας ορισμένες ευκαιρίες για γκολ, με την σημαντικότερη να γίνεται στο 72’ λεπτό, όταν Nunez βγήκε σε τετ-α-τετ χωρίς να καταφέρει να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Μάλιστα, η ομάδα του Pep είχε την ευκαιρία να κλειδώσει την νίκη της στο 84’ λεπτό με τα διαδοχικά σουτ του De Bruyne και Foden να σταματούν πάνω σε Fabinho και Kelleher αντίστοιχα.

EFL Cup fourth round live: Pep Guardiola's Manchester City host Jurgen Klopp's Liverpool in mouthwatering tie at Etihad Stadium

Με την άξια αυτή νίκη τους, οι ”πολίτες” κατάφεραν να περάσουν στους ”8” του League Cup.

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Manchester City: Stefan Ortega, Nathan Ake, Aymeric Laporte, Manuel Akanji (61’ John Stones), Rico Lewis, Ilkay Gundogan (88’ Bernardo Silva), Rodri, Kevin De Bruyne, Cole Palmer (73’ Jack Grealish), Erling Haaland (73’ Phil Foden), Riyad Mahrez

Προπονητής: Pep Guardiola

 

Liverpool: Caoimhn Kelleher, James Milner (38’ Nathaniel Phillips), Joel Matip, Joe Gomez, Andrew Robertson, Thiago Alcantara (70’ Naby Keita), Stefan Bajcetic (46’ Fabinho), Harvey Elliot (57’ Jordan Henderson), Fabio Carvalho (46’ Alex Oxlade-Chamberlain), Darwin Nunez, Mohamed Salah

Προπονητής: Jurgen Klopp

 

Στάδιο:

Etihad Stadium

 

Διαιτησία:

Διαιτητής: David Coote

Βοηθός διαιτητή: Nick Hopton

Βοηθός διαιτητή: Timothy Wood

4ος βοηθός: Paul Tierney

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ