Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Χριστουγεννιάτικο πάρτι” του Ολυμπιακού στην πλάτη του Αστέρα!

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 5-0

Σκληρή ήττα γνώρισε η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά εκτός έδρας, φεύγοντας από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με 5 γκόλ στις “βαλίτσες της”. Οι Πειραιώτες, με 5 διαφορετικούς σκόρερς, πήραν εύκολα τους πολύτιμους 3 βαθμούς, απέναντι στον γεμάτο απουσίες Αστέρα Τρίπολης, κλείνοντας, έτσι, επιτυχημένα την χρονιά. 

1ο ημίχρονο 

Η ομάδα του Μίτσελ έδειξε τις διαθέσεις από το 1ο, κιόλας, λεπτό της αναμέτρησης ασκώντας έντονη πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Τον pressing των ερυθρόλευκων δεν άργησε να αποφέρει αποτέλεσμα με τους παίκτες του Αστέρα να χάνουν την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου. Στο 4′ ο Εμβιλά έκλεψε την μπάλα από τον Ρεγκίς, πάσαρε στον Φορτούνη και εκείνος με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μπιέλ, με τον Ισπανό να βρίσκει δίχτυα μετά από ένα δυνατό αριστερό σουτ, για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν με την μόνη πραγματική ευκαιρία τους στον αγώνα. Ο Αστέρας, στο 8ο λεπτό, έφτασε κοντά στο γκόλ με διπλή ευκαιρία, σε πρώτο χρόνο με πλασέ του Μπαράλες, το οποίο εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης και στην συνέχεια με τον Ρεγκίς να βρίσκει, στην επαναφορά, το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των “ερυθρολεύκων”. Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λέπτου είχε την κυριαρχία των κινήσεων, κρατώντας τους παίκτες του Μεταξά σε αμυντικό ρόλο. Στο 35′ η επιμονή των Πειραιωτών απέφερε καρπούς, με τον Χάμες να αναλαμβάνει τα ηνία και μετά από συνεργασία του με τον Χουάνγκ, να γράφει με σουτ εκτός περιοχής το 2-0, δίνοντας στην ομάδα του μαξιλαράκι ασφαλείας.

2ο ημίχρονο

Η απουσία ενέργειας ακολούθησε τους Αρκάδες και στο 2ο ημίχρονο, αφήνοντας ανενόχλητο τον Ολυμπιακό να ξεδιπλώσει “τα σχέδιά του”. Στο 68′ ο Αστέρας Τρίπολης για μία ακόμη φορά υπέπεσε σε λάθος κάτω από την πίεση των γηπεδούχων. Ο Καστάνιο, πιεζόμενος από τον Μπιέλ, τροφοδότησε άθελά του τον Χάμες μέσα στην μικρή περιοχή και εκείνος άφησε την μπάλα στον Μπακαμπού για να σκοράρει σε κενή εστία, για το 3-0. Τα συνεχόμενα λάθη και η αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να γίνει και πάλι απειλητικός. Στο 84′, μετά από στημένο, υπέρ του Ολυμπιακού, ο Μπιέλ έγινε κάτοχος της μπάλας και δοκίμασε από πλάγια θέση να νικήσει τον Παπαδόπουλο, με τον γκολκίπερ των Αρκάδων να απαντά σε πρώτο χρόνο, για κακή του τύχη όμως η μπάλα έφτασα στα πόδια του Γκάρι Ροντρίγκεζ, ο οποίος μετά από προσποίηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Το κερασάκι στην τούρτα, για το “χριστουγεννιάτικο πάρτι” των γηπεδούχων, έβαλε ο Μασούρας με κεφαλιά μετά από ψηλοκρεμαστή σέντρα του Γκάρι Ροντρίγκεζ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

 

 

Ενδεκάδες

Ολυμπιακός: (Μίτσελ) Πασχαλάκης, Ντόη, Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ (Μαρσέλο 71′), Εμβιλά (Σαμασέκου 80′), Χουάνγκ, Μπιέλ, Χάμες (Μασούρας 72′), Φορτούνης (Ροντρίγκεζ 64′), Ελ Αραμπί (Μπακαμπού 63′)

Αστέρας Τρίπολης(Μεταξάς) Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Τασουλής (Σανταφέ 61″), Καρμόνα, Ντομίνγκες, Άλβαρεζ, Ρεγκίς, Μπαρτόλο (Γκαρντάφσκι 46′), Μπαράλες (Μπερτόγλιο 72′) Τιλίκα (Ριέρα 61′)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ