Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Από Έντσον σε Πελέ: Πώς έγινε η αλλαγή

Ο Πελέ δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας, με τους μύθους γύρω από το όνομα του να είναι αρκετοί.

Ο μύθος του ποδοσφαίρου έχτισε πολλούς μύθους για το όνομα του, με τς εκδοχές να διαφέρουν. Πώς απέκτησε το παρατσούκλι Πελέ ο Βραζιλιάνος σταρ και έμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του;

Η πρώτη εκδοχή είναι πως μία ημέρα που έπαιζε ποδόσφαιρο, στα χωράφια του Τρες Κορασόες με τους φίλους του, με μία αυτοσχέδια μπάλα φτιαγμένη με πανιά και χαρτιά, κάποια στιγμή βρήκε πεταμένη κοντά σε σταθμό του τρένου μία παλιά, ξεφούσκωτη, χαλασμένη, αλλά δερμάτινη μπάλα.

Η δεύτερη εκδοχή είναι πως το όνομα αυτό του το κόλλησαν όταν ο ίδιος αποκαλούσε λανθασμένα τον αγαπημένο παίκτη του «Μπιλέ» ως «Πιλέ», τερματοφύλακα της Βάσκο ντα Γκάμα.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πάντως, πως το όνομα Πελέ δεν ήταν της αρεσκείας του και δεν υποδηλώνει κάτι στην πορτογαλική γλώσσα. Ωστόσο, πολύ αργότερα ένας θεολόγος του είπε ότι η λέξη αυτή υπάρχει στη Βίβλο και στα εβραϊκά σημαίνει «θαύμα», γεγονός που άλλαξε την άποψή του για το όνομα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΒΑΣ
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Κοζάνης. Το πάθος μου για την Δημοσιογραφία ξεκίνησε από μικρή ηλικία και αποφάσισα πως θα ήθελα να το ακολουθήσω ως επάγγελμα. Πλέον κάνω αυτό που αγαπώ και κάθε άρθρο, αποτελεί κομμάτι της ψυχής μου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ