Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Premier League – 18η Αγωνιστική: “Κανονιέρηδες” έτοιμοι για τίτλο και με τις ευλογίες των υπολοίπων (videos)

Άλλη μια αγωνιστική της Premier League ανήκει πια στο παρελθόν και η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα μοιάζει έτοιμη για κάτι που στην αρχή της σεζόν έμοιαζε τρελό.

Η 18η αγωνιστική της Premier League ολοκληρώθηκε και πια αυτό που έχει γίνει ξεκάθαρο σε όλους είναι πως η Άρσεναλ είναι πρωτο, όχι όμως αδιαφιλονίκητο, φαβορί για τον τιτλο. Πάμε όμως να δούμε τη συνολική εικόνα της αγωνιστικής που δεν βγάζει κερδισμένη μόνο την ομάδα από το βόρειο Λονδίνο.

Γουέστ Χαμ – Μπρέντφορντ 0-2

Οι “σφήκες” μετά την Boxing Day άνοιξαν την αυλαία και της αγωνιστικής που αποτέλεσε τη “γέφυρα” ανάμεσα στο παλιό και το νέο έτος. Ευτυχώς για εκείνες η έκβαση του αγώνα τους με τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου ήταν καλύτερη από εκείνη του παιχνιδιού με την Τότεναμ στο σπίτι τους. Για αυτό ευθύνονται τόσο ο Άιβαν Τόνει όσο και ο Τζος Ντασίλβα που με γκολ στο 18ο και στο 43ο λεπτό “τελείωσαν” τη Γουέστ Χαμ των πολλών ευκαιριών.

Λίβερπουλ – Λέστερ 2-1

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είδαμε κάτι πολύ ιδιαίτερο, αφού η Λίβερπουλ της ορθάνοιχτης άμυνας, την οποία πλήγωσε ο Ντιούσμπερι Χολ στο 4′ έφυγε νικήτρια από το Άνφιλντ με δύο αυτογκόλ του Γουτ Φαές στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι, οι “κόκκινοι” με ένα γκολ στο 38′ και ένα  στο 45′ που προκλήθηκαν από τη δική τους πίεση ανέτρεψαν την κατάσταση και έφτασαν τελικά στη νίκη.

Γουλβς – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1

Η δεύτερη μέρα της αγωνιστικής και η τελευταία τελευταία του 2022 ξεκίνησε από το Molineaux. Εκεί όπου είδαμε τον Άντονι να σηκώνει τη μπλούζα και να αποκαλύπτει ένα πολύ όμορφο μήνυμα για τον σπουδαίο Πελέ που εδώ και κάποιες μέρες δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Όσον αφορά τον αγώνα, οι “κόκκινοι διάβολοι” κέρδισαν μετά την Νότιγχαμ Φόρεστ και τη Γουλβς φτάνοντας για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο τις πέντε σερί νίκες. Για αυτό χρειάστηκε για 100η φορά στην καριέρα του και 15η στη σεζόν να συνδράμει είτε στη δημιουργία είτε στην εκτέλεση ενός γκολ. Ο Άγγλος επιθετικός έδωσε τη λύση στο 76ο λεπτό και έστειλε την ομάδα του στην τετράδα.

Μπόρνμουθ – Κρίσταλ Πάλας 0-2

Η συνέχεια δόθηκε στο Vitality όπου αναμετρήθηκαν Μπόρνμουθ και Κρίσταλ Πάλας. Οι “αετοί” του Λονδίνου είχαν εύκολο έργο πετυχαίνοντας δύο γκολ από κόρνερ στο 18′ με τον Αγιού και στο 35′ με τον Έζε κατέβαλαν την όχι και τόσο σθεναρή αντίσταση των “κερασιών” που συνεχώς χάνουν έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα εξαιτίας της κακής τους εικόνας.

Φούλαμ – Σαουθάμπτον 2-1

Μετά τη νίκη της Πάλας στο Vitality μεταφερόμαστε στο Craven Cottage για το πρώτο παιχνίδι της νεας χρονιάς που διεξήχθη στο Λονδίνο. Εκεί είδαμε τους γηπεδούχους της Φούλαμ να κερδίζουν τελικά τους “αγίους” της Σαουθάμπτον χάρη σε ένα τέρμα του Ζοάο Παλίνια στο 88′ που ήρθε να κλείσει το σκορ που μέχρι εκείνη τη στιγμή εξαρτιόταν αποκλειστικά από τα πόδια του Τζέιμς Γουόρντ – Πράους, ο οποίος αρχικά στάθηκε άτυχος πετυχαίνοντας αυτογκόλ στο 32′ και έπειτα μας θύμισε ποια είναι είναι η σπεσιαλιτέ του ανάμεσα σε αυτά που κάνει στο γήπεδο σκοράροντας με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Κάπως έτσι ο Άγγλος μέσος βρίσκεται με 15 απευθείας φάουλ μόνο τρεις επιτυχημένες εκτελέσεις μακριά από την ισοφάριση του ρεκόρ του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Μαν. Σίτι – Έβερτον 1-1

Ωραία τα είπαμε για το πρώτο ματς του νέου χρόνου στο Λονδίνο. Πάμε τώρα και στο Μάντσεστερ. Εκεί όπου η Σίτι κόπιασε και προσπάθησε πολύ αλλά τελικά είδε την Έβερτον να της κλέβει το βαθμό της ισοπαλίας με μια γκολάρα του Γκρέι στο 64ο λεπτό που “σφράγισε” το αποτέλεσμα όσο και αν προσπάθησαν οι “πολίτες” να πάρουν το θετικότερο τον αποτελεσμάτων. Του γκολ του Γκρέι προηγήθηκε το 21ο τέρμα του Έρλινγκ Χάαλαντ στο 24′ που σε 15 εμφανίσεις έχει φτάσει να βρίσκεται μόλις ένα – δύο τέρματα μακριά από τις επιδόσεις των πρώτων σκόρερ της τελευταίας τετραετίας στην Premier League, αλλά και σωρεία διακοπών και χαμένων ευκαιριών που τελικά τους στέρησαν τη νίκη.

Νιούκαστλ – Λιντς 0-0

Η επιστροφή για τις “καρακάξες” στο St. James Park δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα απέναντι στη Λιντς. Καθώς αν και πολιόρκησαν την εστία της αντιπάλου τους οι πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν ήταν και τόσο μεγάλες ώστε να προκαλέσουν την επίτευξη ενός τέρματος. Οπότε η μόνη μνήμη που θα έχουμε από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι η είσοδος του Μπρούνο Γκιμαράες στον αγωνιστικό χώρο με τη φανέλα του Πελέ σε ακόμα μία από τις πολλές τιμητικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν εκ μέρους του αγγλικού πρωταθλήματος και ιδιαίτερα των Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών του.

Μπράιτον – Άρσεναλ 2-4

Οι κανονιέρηδες όπως ήδη διαβάσατε απο τις πρώτες κιόλας γραμμές αυτού του κειμένου ισχυροποιήσουν με το τέλος και αυτής της αγωνιστικής τη θέση τους σχετικά με την κατάκτηση του τίτλου. Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η παρουσία ενός ή περισσοτέρων ηγετικών φυσιογνωμιών στο γήπεδο την ίδια στιγμή. Σάκα, Όντεγκαρντ και Μαρτινέλι συνεχίζουν τη δουλειά από εκεί που την άφησε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς. Αυτό φάνηκε και στον αγώνα απέναντι στους γλάρους όπου οι τρεις τους με γκολ στο 2′, το 39′ και το 71′ υπερκάλυψαν την προβληματική σε αυτά τα 90 λεπτά άμυνα της ομάδας τους που δέχτηκε δύο γκολ εκ των οποίων το ένα το “χάρισε” στην ομάδα του Ντε Τσέρμπι, όταν ο Φέργκιουσον βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή της Άρσεναλ και έκλεψε τη μπάλα από τον Σαλιμπά στο 77′ πλασάροντας τον Ραμσντέιλ. Το σκορ συμπλήρωσαν τα τέρματα των Μιτόμα στο 65′ που έλαβε τη μπάλα την καταλληλότερη στιγμή για να εκτελέσει τον τερματοφύλακα των “Λονδρέζων” και του Ενκέτια στο 47′ που σκόραρε και τη δωδέκατη φορά που αγωνίστηκε ως βασικός.

Τα highlight του συγκεκριμένου αγώνα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Τότεναμ – Άστον Βίλα 0-2

Buednia και buenas noches από την Άστον Βίλα στο Λονδίνο. Οι χωριάτες πήγαν στην πρωτεύουσα έτοιμοι και αποφασισμένοι να καταπλήξουν την ασταθή Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε. Οι “πετεινοί” που από την Boxing Day έδειξαν να μην πατάνε καλά έπαθαν ότι γλίτωσαν απέναντι στη Μπρέντφορντ. Έχασαν δηλαδή με κάτω τα χέρια. Πρώτα ο Λιορίς δε συγκράτησε τη μπάλα στο σουτ του Ντάγκλας Λουίζ και αυτή έφτασε στα πόδια του Γουότκινς που την έστρωσε στον Μπουεντία για το πρώτο γκολ της ομάδα του Έμερι, ο οποίος δε χάνει από τη συγκεκριμένη αντίπαλο.

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τσέλσι 1-1

Σε αυτή μονομαχία τη διαφορά έκαναν τα οριζόντια δοκάρια. Μιας και ο Στέρλινγκ στο 16ο λεπτό βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο ώστε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που το παρουσιάστηκε να σκοράρει μετά το δοκάρι που προέκυψε από το υπέροχο τακουνάκι του Μέισον Μάουντ. Αντίθετα ο Γκιμπς Γουάιτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέπα με τον κεραυνό που εξαπέλυσε. Παρά ταύτα η Φόρεστ βρήκε τη λύση από στημένη φάση κατά την οποία επωφελήθηκε ο Σερζ Οριέ τρυπώντας τον Ισπανό τερματοφύλακα της Τσέλσι στο 63′.

Κλείνοντας, ήρθε η στιγμή να δούμε και τη βαθμολογία όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το πέρας και αυτής της αγωνιστικής:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Άρσεναλ 43

  2. Μάντσεστερ Σίτι 36
  3. Νιουκάστλ 34
  4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 32

  5. Τότεναμ 30
  6. Λίβερπουλ 28
  7. Φούλαμ 25
  8. Τσέλσι 25

  9. Μπράιτον 24
  10. Μπρέντφορντ 23
  11. Κρίσταλ Πάλας 22
  12. Άστον Βίλα 21
  13. Λέστερ 17
  14. Λιντς 16
  15. Μπόρνμουθ 16
  16. Έβερτον 15
  17. Γουέστ Χαμ 14

  18. Νότιγχαμ Φόρεστ 14
  19. Γουλβς 13
  20. Σαουθάμπτον 12

Σημ: Εδώ μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία της προηγούμενης αγωνιστικής ώστε να κατανοήσετε και να εντοπίσετε ευκολότερα τις μεταβολές σπου έχουν προκύψει στον βαθμολογικό πίνακα.

Σημ: Πατώντας εδώ θα μπορέσετε να δείτε επίσης τι σημαίνουν τόσο οι υπερτονισμένοι αριθμοί όσο και οι διαχωριστικές γραμμές.

Σημ: Καλή χρονιά

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ