Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ήττα στα Γιάννενα για την ΑΕΚ και “καμπανάκι” πριν το αθηναϊκό ντέρμπι

Ήττα με 2-1 και “καμπανάκι κινδύνου” για την ομάδα του Αλμέιδα στα Γιάννενα, λίγες ημέρες πριν το αθηναϊκό ντέρμπι κορυφής

Ριένστρα και Μπάλαν έσπασαν το σερί της Ένωσης στο πρώτο παιχνίδι του 2023 και έδωσαν ένα σημαντικό τρίποντο στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ΑΕΚ προβλημάτισε με την άμυνα και την αναποτελεσματικότητα της, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο αθηναϊκό ντέρμπι.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβεβαίωσε από νωρίς πως η έξοδος αυτή δεν θα ήταν εύκολη για την ΑΕΚ. Η εξαιρετική προσπάθεια του Πήλιου, έβγαλε στο τετ α τετ τον Ριένστρα και εκείνος έκανε το 1-0 για την ομάδα του, μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης.

Όπως ήταν λογικό η Ένωση θα έπρεπε να ανεβάσει τον ρυθμό της για να φτάσει στην ανατροπή και αυτό έκανε. Όμως, ο Αλμέιδα είδε τους Αραούχο, Γκαρσία και Σιντιμπέ να χάνουν τρεις ανεπανάληπτες ευκαιρίες μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Tαυτόχρονα από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ γινόταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και βρέθηκε κοντά στο να αυξήσει το προβάδισμα του με τον Μπάλαν.

Ό,τι δεν έκανε στο 18′ ο Μπάλαν, το έκανε στο 32′. Η εξαιρετική σέντρα του Σόρια, έφτασε στον επιθετικό του ΠΑΣ και εκείνος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-0. Αυτό το γκολ, έφερε σε χειρότερη θέση τους “κιτρινόμαυρους” και ο Αλμέιδα περίμενε την αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο.

Το γκολ του Αραούχο δεν ήταν αρκετό…

Ακριβώς αυτό είδε από τους παίκτες του. Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου ο Πινέδα έδωσε την ασίστ και ο Αραούχο σκόραρε για το 2-1 στο 51′. Η Ένωση συνέχιζε να πιέζει και με την είσοδο του Φαν Βέερτ βρήκε μια ακόμη ευκαιρία στο 65′, αλλά ο Τσιντώτας ήταν σταθερός.

Οι αλλαγές της ΑΕΚ φαίνεται πως της έδωσαν φρεσκάδα για το υπόλοιπο του ματς. Μετά τον Φαν Βέερτ, ο Τσούμπερ απείλησε με ένα συρτό σουτ στο 74′, χωρίς να έχει αποτέλεσμα. Όσο ο χρόνος περνούσε, οι “κιτρινόμαυροι” έψαχναν λύσεις να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Τσιντώτας στο 84′ είπε “όχι” στον Χατζισαφί, ενώ στην κόντρα επίθεση ο Μπάλαν έστειλε την μπάλα ψηλά, χωρίς να απειλήσει τον Αθανασιάδη. Στο τέλος του παιχνιδιού η ΑΕΚ, δεν έφυγε από την περιοχή του ΠΑΣ, αλλά παρά τις προσπάθειες της δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και δέχτηκε την τρίτη της ήττα για φέτος.

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος, 4-3-3): Τσιντώτας, Σόρια, Παντέλακης, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα (68′ Λιάσος), Παμλίδης (79′ Τζίμας), Μορέιρα (89′ Σταματελόπουλος), Μπάλαν

Απουσίες: Ροσέρο, Μπιλμπάο, Κιάκος, Κύρκος, Μπαγκαλιάνης, Κόντε, Λεό

ΑΕΚ (Αλμέιδα, 4-1-3-2): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (65′ Φαν Βέερτ), Άμραμπατ, Πινέδα (73′ Τσούμπερ), Γκαρσία, Αραούχο

Απουσίες: Σιμάνσκι, Ρότα, Μάνταλος, Φράνσον, Μοχαμάντι, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ