Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πέρασε εύκολα από την Νίκαια και συνεχίζει το ‘κυνήγι’

Ο Ολυμπιακός έχοντας καλή παρουσία στο πρώτο μέρος και εκμεταλλευόμενος την ατομική ποιότητα των παιχτών του κατάφερε να πάρει το ‘διπλό’ και να περάσει εύκολα από την Νίκαια, μειώνοντας πλέον την απόσταση του από την δεύτερη ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς! Πολύ θετικός ο Ροντινέι στο ντεμπούτο του, που έδωσε πνοή επιθετικά στην ομάδα, ενώ το σύστημα με τους Φορτούνη, Χουάνγκ και Χάμες φαίνεται να δίνει μεγάλη ενέργεια και πνοή στον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι ‘ερυθρόλευκοι’ δεν έπιασαν την τρομερή απόδοση στο πρώτο μέρος, ωστόσο είχαν την ουσία και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ατομική ενέργεια των Χουάνγκ και Φορτούνη και κατάφεραν να πάνε δίκαια στα αποδυτήρια με το υπέρ τους προβάδισμα, με τον Ιωνικό να προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κόντρα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 7′ όταν έπειτα από φανταστική κάθετη του Χουάνγκ, ο Ρέαμπτσιουκ έκανε κακό γύρισμα και ‘χάλασε’ την φάση, ενώ στο 13′ ο Φορτούνης σούταρε και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Ολυμπιακός αναπτυσόταν ωραία και έβγαινε συνεχώς από τα δεξιά με τον Ροντινέι, με τον Βραζιλιάνο μπακ να δίνει ‘φρεσκάδα’ και να δείχνει πως θα βοηθήσει αρκετά τον Ολυμπιακό, ενδεικτικό αυτού, ότι σε δύο με τρεις περιπτώσεις έβγαλε τον Ολυμπιακό με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση και είχε καλές τελικές ενέργειες. Στο 26′ ο Χάμες σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ λόγω φάουλ που είχε κάνει ο Παπασταθόπουλος εκτός φάσης και τελικώς στο 34′ ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με τον Μπακαμπού! Έπειτα από πολύ όμορφη κυκλοφορία, ο Χουάνγκ Ιν Μπομ έκανε την κάθετη στον Μπακαμπού και ο Κονγκολέζος επιθετικός με δυνατό σουτ ‘τρύπησε’ τον Χουτεσιώτη και έκανε το 0-1. Έξι λεπτά μετά (40′) ο Φορτούνης έδειξε για άλλη μια φορά την ποιότητα του και πήρε την μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή, αποφεύγοντας όποιον βρέθηκε μπροστά του και με φανταστικό σουτ έστειλε την μπάλα στο ‘παράθυρο’ του Χουτεσιώτη για το 0-2, σε ένα γκολ που φάνηκε να ‘κλειδώνει’ την αναμέτρηση.

Στη επανάληψη ο Ολυμπιακός διατηρούσε την μπάλα στην κατοχή του, έβγαινε με σχετική ευκολία μπροστά, πίσω δεν είχε κανένα θέμα, με τον Ιωνικό να είναι ακίνδυνος και το ματς οδηγήθηκε πολύ ‘σβηστά’ έως το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την νίκη. Η καλύτερη ευκαιρία των πρωταθλητών ήρθε στο 80′, με την κεφαλιά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου -έπειτα από κόρνερ του Χάμες- να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 86′ έπειτα από πίεση ψηλά του Μασούρα, ο Τσιγκρίνσκι πρόλαβε τον Γκάρι Ροντρίγκεζ και έβγαλε σε κόρνερ. Τελευταία καλή στιγμή στο ματς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Σαμασέκου να εκτελεί και τον Χουτεσιώτη να βγάζει όμορφα σε κόρνερ, με το παιχνίδι να οδηγείται στην λήξη του και τον Ολυμπιακό να παίρνει μία δίκαιη και πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια του να διατηρήσει την επαφή του με την κορυφή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Τσιριγώτης, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Ρουμπουλάκου (81′ Ιωαννίδης), Λοβέρα (65′ Ελευθεριάδης), Φαντιγκά (81′ Κάνιας), Βαλεριάνος, Άοσμαν (65′ Καμπράλ), Μασάς (51′ Μάντζης).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Χουάνγκ (84′ Σαμασέκου), Εμβιλά, Φορτούνης (66′ Μασούρας), Χάμες (84′ Μπουχαλάκης), Μπέιλ (73′ Ροντρίγκεζ), Μπακαμπού (73′ Ελ Αραμπί).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ