Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ασπρόμαυρο» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και χωρίς να κινδυνέψει καθόλου, κατάφερε να κερδίσει τον συμπολίτη Άρη και πλησίασε όλο και περισσότερο την 2η θέση.

Η πρώτη τελική στο ματς ήταν στο 15’ όταν ένα γυριστό του Ίνγκασον έφυγε άουτ. Πριν το γυριστό, όμως, διαπιστώθηκε παράβαση στο VAR. O Κωνσταντέλιας έκανε το κόρνερ και ο Ιτούρμπε βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Ο Ούγγρος Μπόγκναρ πήγε να δει τη φάση και στο 20’ καταλόγισε το πέναλτι. Ο Σβαμπ πήγε στην άσπρη βούλα κι εκτέλεσε, ο Κουέστα απέκρουσε στην αριστερή γωνία, η μπάλα βρήκε και το αριστερό δοκάρι κι έφυγε κόρνερ.

Μετά το 15’ ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε και βρήκε πολλά κόρνερ (8-0 στο πρώτο μέρος). Στο 29’ ο Ολιβέιρα με το εξωτερικό εκτέλεσε αδύναμα πάνω στον Κουέστα, αυτός αμέσως με βολέ σημάδεψε τον Μαντσίνι, ο οποίος ελίχθηκε ανάμεσα σε Κουλιεράκη, Ράφα Σοάρες, μπήκε στην περιοχή και το δεξί πλασέ έφυγε άουτ.

Στο 32’ σε κόρνερ, η κεφαλιά του Κουλιεράκη, έσκασε στο χόρτο και έφυγε άουτ. Στο 34’ κλέψιμο του Κωνσταντέλια και πάσα του Ολιβέιρα, αριστερό πλασέ του Νάρεϊ στο αριστερό δοκάρι, παράλληλα με τη γραμμή και άουτ!

Στο 40’ αριστερό σουτ του Νάρεϊ απέκρουσε ο Κουέστα και στο 43’ από δεξιά το πλασέ του Ολιβέιρα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 45’+1’ σε ένα ακόμα κόρνερ ο ΠΑΟΚ βρήκε το 1-0. Κόρνερ του Ζίβκοβιτς, κεφαλιά πάσα του Κουλιεράκη και γυριστό στη μικρή περιοχή του Ίνγκασον για το 1-0. Σ’ αυτή τη φάση οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Κουλιεράκη στον Πίρσμαν. Το ημίχρονο έληξε με μακρινό αριστερό σουτ του Ιτούρμπε στο 45’+5’ να φεύγει ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι.

Στο πρώτο 45λεπτο η κατοχή ήταν 58%-42% για τον ΠΑΟΚ και φυσικά ο Άρης επιχείρησε να αντιδράσει. Πήγε την κατοχή στο 50%-50%, αλλά δεν βρήκε φάσεις, ενώ και ο ΠΑΟΚ δεν έψαξε με θέρμη ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει το ματς.

Στο 62’ φάουλ του Μαντσίνι, άστοχη κεφαλιά του Ιτούρμπε. Στο 69’ κακό τελείωμα του Ζίβκοβιτς με το δεξί έφυγε ψηλά άουτ η μπάλα και στο 70’ ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη στιγμή του στο δεύτερο μέρος. Πάσα του Κωνσταντέλια, αριστερό συρτό σουτ του Αουγκούστο, απέκρουσε στη δεξιά γωνία ο Κουέστα και στην επαναφορά το γύρισμα του Ζίβκοβιτς δεν βρήκε αποδέκτη.

Ο Άλαν Πάρντιου έριξε στη μάχη τους Καμάτσο, Μανού Γκαρθία, ενώ αποχώρησαν με ενοχλήσεις για τους γηπεδούχους προς το τέλος Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ (76’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς (86’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (82’ Φιλίπε Σοάρες), Ολιβέιρα (76’ Τόμας).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πέερσμαν, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Νταρίντα (79’ Καμάτσο), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (63’ Μανού Γκαρθία), Γκρέι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ