Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το NBA και οι βραδιές της “πορτοκαλί” σελήνης (video)

Ο Γιάννης του ρεκορ, ο Λούκα της μαγείας, ο “Βασιλιάς” που πλησιάζει την κορώνα και η βραδιά της ζωής του Ντόνοβαν Μίτσελ.

Τώρα που τα κομφετί έχουν πέσει και έχουν καθαριστεί δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή για να προσπαθήσουμε μαζί να αντιληφθούμε τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

55 σε μια βραδιά που ήταν απλά GREEK FREAK 

Ο Γιάννης κατέγραψε μετά και τον αγώνα με τους Γουίζαρντς 3 συνεχόμενα παιχνίδια με 40+ πόντους και 10+ ριμπάουντ. 

Σα να μην έφταναν τα απίστευτα που έχουμε δει την περασμένη εβδομάδα από τον Ντόνσιτς ήρθε και άλλη μια κυριαρχική εμφάνιση από τον Γιάννη για να βάλει μια ακόμα πινελιά στο πολύχρωμο ψηφιδωτό που κάθε βράδυ σχηματίζεται στα γήπεδα της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας του πλανήτη. Η νύχτα καριέρας του ηγέτη των Μπακς μοιάζει σαν ένας “βρυχηθμός” του απέναντι σε εκείνους που αμφισβητούν τον ίδιο και τους συμπαίκτες του ως προς την ικανότητα τους να επιβληθούν των αντιπάλων και εν τέλει να κάνουν πρωταθλητισμό. Κάτι το οποίο εννοείται πως δεν ευσταθεί καθώς αυτό ήταν το ρόστερ που έφερε το πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι το καλοκαίρι του ’21. Τη συνέχεια βέβαια για τη φετινή σεζόν θα τη δούμε επί της οθόνης.

Ο Λουκάς και οι ιστορικές νύχτες στο Ντάλας
Ο Λούκα Ντόνσιτς είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με 225+ ποντους, 50+ ριμπάουντ και 50+ ασίστ σε εύρος πέντε παιχνιδιών.

Όπως προαναφέραμε τα όσα έκανε ο Λούκα Ντόνσιτς στο φευγιό του 2022 ήταν εξαιρετικά και πάνω απ’ όλα ιστορικά. Αφού όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία έφτασε σε ένα μοναδικό επίτευγμα. Ο Σλοβένος παρά ταύτα δεν έμεινε σε αυτό, αλλά συνέχισε βάζοντας 39 πόντους έναντι των “άμοιρων” Ρόκετς στην έβδομη συνεχόμενη νίκη των Μάβερικς στους τελευταίους επτά αγώνες τους που τους εγκαθιδρύει στην τετράδα της δυτικής περιφέρειας δίνοντας μας την εντύπωση ότι μπορούν να επαναλάβουν την περσινή τους πορεία μέχρι τους τελικούς της περιφέρειας.

Ο Λεμπρόν και τα βήματα προς την απόλυτη κορυφή 

Ο Λεμπρόν Τζέιμς βρίσκεται πια λιγότερους από 500 πόντους μακριά από την πρώτη θέση των σκόρερ στα χρονικά του NBA.

Ο “Βασιλιάς”, που όπως γράψαμε στις πρώτες λέξεις του κειμένου πλησιάζει την κορώνα, ευρισκόμενος μόλις 484 πόντους μακριά από τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ των 38.387 πόντων. Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε να βάλει 43 πόντους προ ολίγων ωρών και 47 ανήμερα των 38ων γενεθλίων του. Κάτι το οποίο είναι εξωφρενικό και ταυτόχρονα αντικατοπτρίζει την πορεία του LBJ μέσα στα χρόνια που δε σταματά να προσπαθεί να είναι η καλύτερη εκδοχή του αγωνιστικού και όχι μόνο εαυτού του. Επίσης οι 90 πόντοι σε δύο αγώνες θα έπρεπε να αποτελούν και μήνυμα – εξήγηση σε όποιους συνομηλίκους του που δεν μπορούν να είναι πια καθοριστικοί.

Ο Μίτσελ και η δική του γωνιά στην ιστορία

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ σε ένα remake της ιστορικής φωτογραφίας του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ με τα πεπραγμένα του απέναντι στους Σικάγο Μπουλς διεκδίκησε και τελικά βρήκε τη δική του θέση στη ‘Βίβλο” του NBA πραγματοποιώντας μια από τις 10 καλύτερες (βάση πόντων) εμφανίσεις στην ιστορία του NBA. Ο Αμερικανός που πάντοτε αποτελούσε έναν εκ των καλύτερων παικτών από τη στιγμή που πάτησε το παρκέ της λίγκας με την υπερβατική και ολοκληρωτική εμφάνιση που πραγματοποίησε έναντι των “ταύρων” βρέθηκε πολύ κοντά στη μυθική εμφάνιση του Κόμπι Μπράιαντ των 81 πόντων εις βάρος των Ράπτορς που ήταν και ο τελευταίος που πλησίασε τον αείμνηστο Τσάμπερλεϊν των 100 πόντων πριν από 61 περίπου χρόνια.

Ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν στα αποδυτήρια μετά τη μνημειώδη εμφάνιση του απέναντι στους Νιού Γιόρκ Νικς.

Κλείνουμε με την πρόβλεψη πως φέτος θα είναι η χρονιά που θα σπάσει η -όχι για πολύ ακόμα- αξεπέραστη επίδοση του Τσάμπερλεϊν.


Σημ: Αυτός είναι ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ που καλείται να ξεπεράσει ο Λεμπρόν στους συνολικούς πόντους στην ιστορία του NBA.

Σημ: Απολαύστε και εσείς τα στιγμιότυπα της signature night του Κόμπι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ