Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Premier League – 19η αγωνιστική: Η Άρσεναλ που σκόνταψε, η Σίτι που πλησίασε και η Γιουνάιτεντ που ανεβαίνει (Videos)

Η δράση στην Premier League δεν σταματά ποτέ και αυτό πέρα από σπουδαίους αγώνες κρύβει και μεγάλες εκπλήξεις.
Μπρέντφορντ – Λίβερπουλ 3-1

Τριτη αγωνιστική που ανοίγουν οι “σφήκες” με την επιστροφή, τρίτη καταπληκτική δική τους εμφάνιση. Στη Boxing Day έφτασαν λίγα λεπτά μακριά από μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Τότεναμ, η οποία όμως γύρισε εν μέρει την κατάσταση με γκολ των Κέιν και Χόιμπιεργκ. Ακολούθησε το “διπλό” στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου απέναντι στη Γουέστ Χαμ και τώρα ήρθε η σπουδαία νίκη που στερήθηκαν απέναντι στην ομάδα του Κόντε. Η ομαδα του απροσπέλαστου Ντέιβιντ Ράγια, που στο 50′ δέχθηκε ένα γκολ από τον Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν στο οποίο δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, “ποδοπάτησε” την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ πετυχαίνοντας πάρα πολλά γκολ και με λίγη τύχη. Πρώτα το αυτογκόλ του Ιμραχίμα Κονατέ στο 19′,  έπειτα το τέρμα του Γουισά στο 42′ και τελος ο Εμπεμά που αρχικά σώριασε τον Κονατέ κερδίζοντας τη δυναμική τους κόντρα για να πλασάρει εύστοχα τον Άλισον στην κατάληξη της φάσης του 84ου λεπτου που τελικά οριστικοποίησε την έκβαση της βραδιάς στο Community και το “κόκκινο” πισωγύρισμα.

Άρσεναλ – Νιούκαστλ 0-0

Το παιχνίδι που ακολούθησε του κάζου της Λίβερπουλ ήταν αυτό στο Emirates ανάμεσα σε Άρσεναλ και Νιούκαστλ. Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για τους δικούς της λόγους η καθεμία. Όσον αφορά τώρα τον αγώνα και όσα έγιναν στα 97 λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο το μόνο που θα μείνει ως επίγευση είναι ότι οι “κανονιέρηδες απλά δεν έβαλαν τη μπάλα στα δίχτυα και οι “καρακάξες” δεν εκμεταλλεύτηκαν την μοναδική μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε με το Ζουέλινγκτον στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.Με αυτόν τον τρόπο έλαβε κιόλας τέλος το νικηφόρο σερί 11 αγώνων της λονδρέζικης ομαδας έναντι της ανερχόμενης αντιπάλου της.

Έβερτον – Μπράιτον 1-4

Ακόμα μια αγωνιστική αγωνιστική πέρασε, ακόμα μια φορά μείναμε με την απορία σχετικά με το τι δουλειά έχει ο Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο της Εβερτον. Τα “ζαχαρωτά” ήταν για άλλο ένα βράδυ απογοητευτικά. Κατά συνέπεια δεν μπόρεσαν ποτέ μέσα στον να αποτελέσουν αξιόμαχο αντίπαλο για την πολύ καλή Μπράιτον του Ντε Τσέρμπι, η οποία με γκολ των Μιτόμα στο 14′, Ιβάν Φέργκιουσον στο 51′, Σόλι Μαρτς στο 54′ και Πασκάλ Γκρος στο 57′ τελείωσε συνοπτικά οποιαδήποτε κουβέντα για τη νίκη. Το μόνο που κατάφερε η έτερη ομάδα του Μέσεϊρσάιντ ήταν να μειώσει με τον Ντεμαράι Γκρέι που ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ιγουόμπι στο 90+2′.

Λέστερ – Φούλαμ 0-1 

Η βραδιά στο King Power δεν εξελίχθηκε ιδανικά για την οικοδέσποινα Λέστερ που χάρη κυρίως στην ολοκάθαρη ποιοτική της πτώση απέχει πολύ από τις αλησμόνητες νύχτες που έζησε στο “σπίτι” της στην πρωταθληματική χρονιά της. Αυτό όμως δεν φάνηκε και τόσο στο χορτάρι απέναντι στη Φούλαμ του καταπληκτικού Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς των 11 γκολ στη σεζόν. Ο Σέρβος πλήγωσε μια ακόμα αντίπαλη άμυνα εκμεταλλευόμενος την τηλεκατευθυνόμενη πάσα του Γουίλιαν που “έσβησε” την άμυνα των “αλεπούδων” και τον έβγαλε μπροστά στον Γουόρντ με όσο χρόνο ήθελε για να τον εκτελέσει στο 17ο λεπτό. Ο αγώνας συνεχίστηκε και οι μεγάλες ευκαιρίες κυρίως από την πλευρά του συνόλου του Μπρένταν Ρότζερς ήταν διαδοχικές. Πιο σημαντικές ήταν αυτή του Αγίοζε Πέρεθ στο 24′ που βρέθηκε ελάχιστα μέτρα από την ισοφάριση και το δοκάρι του Γιούρι Τίλεμανς που αν και τράνταξε την οριζόντια δοκό δεν κέρδισε τον Λένο.

Μαν. Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ 3-0

Ωραίο ποδόσφαιρο στο Old Trafford και έβδομη σερί νίκη για την ομάδα του Τεν Χάαγκ που στους τρεις τελευταίους αγώνες έχει εκμεταλλευτεί το πρόσφορο έδαφος που της παρέχουν οι αντίπαλοι της και έχει βρει ρυθμό. Τρία γκολ στη Φόρεστ, ένα στη Γουλβς και άλλα τρια στη Μπόρνμουθ βοήθησαν τους “κόκκινους διαβόλους” να  ξεμπλέξουν χωρίς προβλήματα από τις αναμετρήσεις με τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή. Αλλά ας εστιάσουμε καλύτερα στον αγώνα για να δούμε πως η Γιουνάιτεντ έφτασε στην ομολογουμένως εύκολη νίκη της απέναντι στην Μπόρνμουθ. Αρχικά, οι “κόκκινοι” του Μάντσεστερ στηρίχτηκαν στην ποιότητα της μεσαίας τους γραμμής για να βρουν το πρώτο γκολ στο 23′ από φάουλ του Έρικσεν πουπου εκανε γκολ ο Κασεμίρο. Από εκεί και πέρα ανέλαβε ο Λουκ Σο που πρώτα εκτέλεσε τον Τράβερς σε ένα τέρμα απαύγασμα της εκπληκτικης ανάπτυξης της ομάδας του στο 49′ και έπειτα με μια σαραντάρα μπαλιά βρήκε τον Μπρούνο που με τη σειρά του έστρωσε με μια επαφή τη μπάλα στον Ράσφορντ που την έσπρωξε στα δίχτυα στο 86ο λεπτό.

Σαουθάμπτον – Ν. Φόρεστ 0-1 

Ο αγώνας του St. Mary’s ήταν ένα από τα ντέρμπι της αγωνιστικής καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται στον “πυθμένα” της βαθμολογίας μαχόμενες για την παραμονή. Συγκεκριμένα όποια έπαιρνε τη νίκη θα έθετε εαυτόν εκτός επικίνδυνης ζώνης και μάλιστα η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη θα απομακρυνόταν ελάχιστα βέβαια από τους διώκτες της. Όπερ και εγένετο. Αφού με μια “κανονιά” του “killer” της Ταΐβο Αβονίγι στο 26ο λεπτό σφράγισε την υπεραναγκαία για την ίδια επικράτηση που βασίστηκε κατά πολύ στην ασταθή άμυνα των “αγίων”.

Γουέστ Χαμ – Λιντς 2-2

“Παγώνια” εναντίον “σφυριών” στο Elland Road και όλα να δείχνουν ματσάρα. Από τη μια η Γουέστ Χαμ των πολλών ευκαιριών και από την άλλη η Λιντς που στην έδρα της δεν παραδίνεται μας προδιέθετε για ένα πολύ αμφίρροπο 90λεπτο. Η υπόσχεση λοιπόν έγινε πραγματικότητα. Η αναμέτρηση που ξεκίνησε με το τέρμα του Βίλφρεντ Γκνόντο στο 27′ και πήρε “φωτιά” με την ανατροπή του σκορ από το πέναλτι του Πακετά και το “σκοτωμένο” σουτ του Σκαμάκα στο 45+1′ και το 46′ αντίστοιχα. Για να φτάσουμε στο 70′ όπου ο Ροντρίγκο ισοφάρισε βελτιώνοντας λίγο την κατάσταση για την ομάδα του που πήγε να πάρει τον αγώνα στην τελευταία του στιγμή όταν στο 90+6′ και πάλι ο Ροντρίγκο πήγε με κεφαλιά εξ επαφής να νικήσει τον Φαμπιάνσκι που υποχρεώθηκε σε μια παγκοσμίου κλάσης επέμβαση για να κρατήσει το βαθμό της ισοπαλίας.

Άστον Βίλα – Γουλβς 1-1 

Στο παιχνίδι της επιστροφής του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ στο Villa Park και τη δράση μετά υον τελικό του Μουντιάλ οι “λύκοι” “δάγκωσαν” πρώτοι με τον Ντανιέλ Ποντένσε να συγκλίνει και να “χορεύει” τον Ντάγκλας Λουίζ στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Αργεντινού τερματοφύλακα στο 12ο λεπτό. Η συνέχεια του αγώνα βρήκε τους “χωριάτες” να πολιορκούν την αντίπαλη εστία χωρίς όμως πολλές αξιόλογες ευκαιρίες. Μέχρι που φτάσαμε στο 78′ όπου ο Μίνγκς πραγματοποίησε τη βαθιά μπαλιά που έφερε το γκολ της ισοφάρισης του Ντάνι Ίνγκς που “τελείωσε” τον παραπαίοντα στη φάση Ζοζέ Σα.

Κρ. Πάλας – Τότεναμ 0-4 

Άλλο ένα ματς καταστροφή είναι γεγονός για την Πάλας στο Selhurst Park που βλέπει την προσπάθεια που έχει κάνει με τον Βιεϊρά να καταρρέει σαν “χάρτινος πύργος”. Υπαίτιοι για αυτό είναι τόσο ο Κέιν όσο και ο Σον που με τρία δικά του γκολ απλοποίησαν τις συνθήκες. Εν πρώτοις ο Άγγλος επιθετικός “χτύπησε” δύο φορές σε διάστημα πέντε λεπτών από το 48′ έως το 53′ για να κλείσει το σκορ ο Κορεάτης στο 72′ μετά και το τέρμα του Ντόχερτι που ενδιάμεσα είχε στείλει το σκορ στο 0-3.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 

Βλέποντας το πρόγραμμα της αγωνιστικής δεν υπήρχε παιχνίδι που να εχουμε σημαδέψει περισσότερο από αυτό. Σίτι και Τσέλσι άπλωσαν στο τερέν του Stamford Bridge όλη τους την ποιότητα προϊδεάζοντας μας για ένα παιχνίδι αντάξιο της φήμης τους και όντως ότι παρακολουθήσαμε δεν απείχε πολύ από αυτό που περιμέναμε. Πρώτα η ευκαιρία του Χάαλαντ στο 37′ και έπειτα το δοκάρι του Τσουκουεμέκα στο 42′ αποτέλεσαν τις σημαντικότερες στιγμές του ημιχρόνου που βρήκε τους “πολίτες” να προλειάνουν το έδαφος για το γκολ που έψαχναν. Η πίεση του όλο κι αυξανόταν. Με αποτέλεσμα να προκύψει ένα δοκάρι στο 50′ από τον Ακέ που σηκώθηκε μόνος του αλλά αστόχησε και έμεινε το 0-0 μέχρι και το 63′ που ο Ριάντ Μαχρέζ βρήκε το γκολ που της παραχώρησε ο Κέπα, ο οποίος βγήκε και δε βγήκε στη φάση του γκολ μπερδεύοντας την άμυνα και επικυρώνοντας την ήττα της ομάδας του που δεν απείλησε μετά το τέρμα που δέχθηκε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  1. Άρσεναλ 44

  2. Μάντσεστερ Σίτι 39
  3. Νιούκαστλ 35
  4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 35

  5. Τότεναμ 33
  6. Λίβερπουλ 28
  7. Φούλαμ 28
  8. Μπράιτον 27

  9. Μπρέντφορντ 26
  10. Τσέλσι 25
  11. Άστον Βίλα 22
  12. Κρίσταλ Πάλας 22
  13. Λέστερ 17
  14. Λιντς 17
  15. Νότιγχαμ Φόρεστ 17
  16. Μπόρνμουθ 16
  17. Γουέστ Χαμ 15
  18. Εβερτον 15
  19. Γουλβς 14
  20. Σαουθάμπτον 12

Κλείνοντας, έτσι κύλησε άλλη μια εβδομάδα στο πιο φαντασμαγορικό πρωτάθλημα του κόσμου που για πρώτη φορά στην ιστορία του φιλοξένησε στα στάδια του έναν Σιχ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ