Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ-Γούλβς: Τα 90 λεπτά δεν τους έφτασαν!

Λίβερπουλ-Γούλβς 2-2

Στην ισοπαλία τελείωσε το παιχνίδι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Γούλβς, με τις 2 ομάδες να αφήνουν τα πάντα ανοιχτά, εν όψη της ρεβάνς στην οποία θα λύσουν τις διαφορές τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλου. 

 

1ο ημίχρονο

Γεμάτο σκαμπανεβάσματα ήταν το πρώτο μισό της αναμέτρησης και για τις δύο ομάδες. Οι “λύκοι” έδειξαν από νωρίς την πείνα τους για γκόλ, με τους παίκτες του Γιούργκεν κλόπ να βρίσκονται σε ολική σύγχυση για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 15′, οι “λύκοι” παραλίγο να ανοίξουν το σκορ με τον Γκέδες να γίνεται δέκτης της μπάλας μετά από λάθος του Μάτιπ στην περιοχή της Λίβερπουλ, όμως ο Καμερουνέζος στόπερ την τελευταία στιγμή επενέβη, παραχωρώντας κόρνερ. Οι κακές μεταβιβάσεις των γηπεδούχων συνεχίστηκαν, με την Γούλβς να γίνεται αποδέκτης ενός μοναδικού δώρου από τον Άλισον. Στο 26′ ο Τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, σε μία κακή του μεταβίβαση προς τον Αλεξάντερ Άρνολντ, έδωσε την ευκαιρία στον Γκέδες να κλέψει την μπάλα και να πλασάρει σε κενή εστία, κάνοντας το 0-1. Η απάντηση για τους “κόκκινους” ήρθε στο κλείσιμο του πρώτου 45λέπτου. Στο 44′, ο Αλ. Άρνολντ εκμεταλλευόμενος μια σκοτωμένη μπαλιά της Γούλβς, έβγαλε την Λίβερπουλ μπροστά και με διαγώνια ψηλή μπαλιά βρήκε τον Νούνιεζ, με τον Ουρουγουανό να εκτελεί στην κίνηση τον Σάρκιτς για το 1-1.

2ο ημίχρονο

Οι 2 ομάδες δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Με την φόρα που απέκτησε από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, η Λίβερπουλ πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 52′ Ο Χάκπο σε μία προσπάθεια από τα Αριστερά, έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Μο Σαλάχ, ο οποίος μετά την παρέμβαση του στόπερ της Γούλβς, κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με δεξί σουτ την έστειλε στο βάθος των διχτυών του Σάρκιτς για το 2-1. Η κυριαρχία των “κόκκινων” δεν κράτησε για πολύ με τις αλλαγές του Λοπετέγκι να επιδρούν δραστικά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 64ο λεπτό, ο Χουάνγκ Χι Τσαν έπαιξε το ένα-δύο με τον Ματέους Κούνια και ως τελικός αποδέκτης της μπάλας, συγκρούστηκε με τον Κονατέ εντός περιοχής, με την μπάλα, από σπόντα, να καταλήγει στα δίχτυα του Άλισον, φέρνοντας και πάλι την ισορροπία στο παιχνίδι (2-2). Στο 83′ οι “λύκοι” βρέθηκαν για λίγα δευτερόλεπτα με την νίκη στα χέρια τους, όμως o VAR είχε άλλη άποψη, ακυρώνοντας το γκολ των φιλοξενούμενων και προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του πάγκου της Γούλβς, μετά την υπόδειξη για οφσάιντ του Γκόμες.

 

Ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: (Κλοπ) Άλισον, Κονατέ, Μάτιπ, Άρνολντ (Γκόμεζ 84′), Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Χέντερσον (Κεϊτά 65′), Σαλάχ (Ντόουκ 84′), Χάκπο (Τσάμπερλεϊν 84′), Νούνιεζ

Γούλβς: (Λοπετέγκι) Σάρκιτς, Κόλινς, Γκόμεζ, Κάστρο, Λεμπικίσα (Σεμέντο 68′), Αϊτ-Νούρι (Μπουένο 73′), Χοντζ, Νέβες (Τσαν 63′), Τραορέ, Γκέδες (Νούνιες 63′), Χιμένες (Κούνια 63′)

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ