Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Φιλαδέλφεια ‘μίλησε’ ξανά και η ΑΕΚ έβαλε ‘φωτιά’ στο πρωτάθλημα

Σε ένα ματς φτωχό από φάσεις, αλλά παραδοσιακό Αθηναϊκό ντέρμπι, με νεύρα, ένταση, πάθος, σκληρά μαρκαρίσματα και ‘γκρανγκινιολικό’ φινάλε, η ΑΕΚ διατήρησε το αήττητο σερί της στη Νέα Φιλαδέλφεια, φτάνοντας στην 7η συνεχόμενη νίκη της (μαζί με το Κύπελλο), ‘σπάζοντας’ παράλληλα το αήττητο του Παναθηναϊκού.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Σε ένα πρώτο μέρος χωρίς πολλές φάσεις, η ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε να πατά καλύτερα, έχοντας συνεχώς την μπάλα στην κατοχή της, ωστόσο οι ‘πράσινοι’ έκλειναν πολύ καλά τους χώρους και έψαχναν την ευκαιρία τους στην κόντρα επίθεση. Έπειτα από το πρώτο μισάωρο στο οποίο δεν υπήρξε τίποτα το αξιόλογο, η ΑΕΚ αύξησε αρκετά την πίεση της και στρίμωξε τον Παναθηναϊκό στα καρέ του, ωστόσο οι συνεχείς προσπάθειες και πλαγιοκοπήσεις του Άμραμπατ δεν είχαν ανταπόκριση, με την ΑΕΚ να μην βρίσκει κάποια ευκαιρία, πέραν ενός σουτ του Αραούχο με καλές προϋποθέσεις, το οποίος κόντραρε όμως στον Μάγκνουσον. Έτσι έφυγε το πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο απόλυτο μηδέν!

Η ΑΕΚ μπήκε καλά και στην επανάληψη, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση του ντέρμπι, όταν ο Μπερνάρ απέφυγε τον Μουκουντί και πλάσαρε εντυπωσιακά, υποχρεώνοντας τον Αθανασιάδη σε μία μεγάλη επέμβαση. Ο χρόνος κυλούσε, φάσεις δεν υπήρχαν και όλα έδειχναν ότι το ματς είτε θα οδηγηθεί στην λευκή ισοπαλία, είτε θα το πάρει μία ομάδα με μία ενέργεια και αυτή την ενέργεια την είχε ΑΕΚ. Στο 68′ ο Χατζισαφί έπαιξε γρήγορα για τον Αραούχο, εκείνος με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Πινέδα στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Τσέριν έχασε το μαρκάρισμα του Μεξικανού και ο τελευταίος εκτέλεσε από διαγώνια θέση τον Μπρινιόλι, ο οποίος έκανε τεράστιο λάθος και είδε την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του και έτσι η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ βάζοντας ‘φωτιά’ στην ‘OPAP Arena’. Στην συνέχεια ακολούθησε ολιγόλεπτη διακοπή για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα και έτσι μπήκαμε στις καθυστερήσεις, με τον κ. Σιδηρόπουλο να δείχνει 12 λεπτά, στα οποία σημειώθηκαν όσα δεν είδαμε σε ολόκληρο το ματς και ‘έσπασαν καρδιές’. Ο Ιωαννίδης στο 98′ -έπειτα από κακή συνεννόηση στην άμυνα της ΑΕΚ- απέφυγε το τάκλιν του Μουκουντί, πέρασε και τον Αθανασιάδη και πλάσαρε από διαγώνια θέση, με το δοκάρι ωστόσο να γλιτώνει την ΑΕΚ από το ‘έμφραγμα’. Σα να μην έφτανε αυτό όμως, στην εξέλιξη της φάσης ο ‘φαντεζί’ Πάολο Φερνάντες έκανε περίτεχνη ενέργεια και άδειασε τον Τσέριν, ανατράπηκε από τον Σένκεφελντ και ο Πορτογάλος ρέφερι Νόμπρε έδειξε την ‘άσπρη βούλα’, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ΑΕΚ να βάλει τέλος στην αναμέτρηση. Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μπρινιόλι όμως του είπε ‘όχι’ και κράτησε το ‘τριφύλλι’ στο παιχνίδι, ωστόσο στα τελευταία λεπτά η Ένωση είχε καθαρό μυαλό και διατήρησε το προβάδισμα της φτάνοντας σε μία μεγάλη και υπέρπολύτιμη νίκη, βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί του Παναθηναϊκού και μειώνοντας ξανά την απόσταση της από την κορυφή στου 4 βαθμούς!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (90′ Φερνάντες), Άμραμπατ (81′ Τσούμπερ), Αραούχο (102′ Μήτογλου), Λιβάι Γκαρσία.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (89′ Βαγιαννίδης), Κουρμπέλης (70′ Ιωαννίδης), Ρούμπεν Πέρεθ (89′ Τσόκαϊ), Μπερνάρντ, Βέρμπιτς (56′ Τσέριν), Παλάσιος, Σπόραρ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ