Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δόξα Ασσήρου: «Φιλοδώρησε» με δύο τέρματα την ΑΕ Ευόσμου – σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή!

Στο -2 από την κορυφή!
Στο χθεσινό ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής για την Α1 κατηγορία του 1ου ομίλου, η Δόξα Ασσήρου πέτυχε μία σημαντική νίκη κερδίζοντας με 2:0 την ΑΕ Ευόσμου και σκαρφάλωσε στη 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας και 1 παιχνίδι λιγότερο. Τα τέρματα της αναμέτρησης σημείωσαν ο Κώτσιας με αυτογκόλ στο 32′ και ο Μίλκας στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων. 


 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο και να επιβάλλουν το ρυθμό τους, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο προσπαθώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Στο 32΄η Δόξα κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή του Αργυρόπουλου με τον Παραλίκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση του φάουλ και τον αμυντικό της ΑΕ Ευόσμου Κώτσια να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το 1:0 για τους γηπεδούχους. Από εκεί και πέρα η Άσσηρος ανέβασε στροφές και προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο κάτι που δεν κατάφερε σε καλές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η ΑΕ Ευόσμου είχε δυο ευκαιρίες με τον Αχαλινόπουλο δίχως να απειλείται ουσιαστικά ο Κουγιουμτζόγλου.

Το δεύτερο 45άλεπτο ξεκίνησε με τον Αχαλινόπουλο να σημαδεύτει το δοκάρι του Κουγιουμτζόγλου. Στο 60′ ο Τρικαλόπουλος δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αργυρόπουλου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ένα σουτ του Τρικαλόπουλου από πλάγια θέση η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Στο 70′ ήταν η σειρά του Ντόκου να σημαδέψει το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Στο 90′ λεπτό της αναμέτρησης ο Ντόκου πέτυχε την ισοφάριση για την ομάδα του Ευόσμου, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Αραμπατζής το ακύρωσε καταλογίζοντας χέρι εις βάρος του Ντόκου.
Στο 96′ η ΑΕ Ευόσμου κέρδισε το κόρνερ με τον τερματοφύλακα Αργυρόπουλο να προωθείται για την φάση και στο διώξιμο του Κόκολα έξω από την περιοχή της Ασσήρου ο Μίλκας κάνοντας ένα σπρίντ κέρδισε τους αντιπάλους του και σε κενή εστία ουσιαστικά έγραψε το τελικό 2:0, ξεσπώντας σε πανηγύρια οι παίκτες της Ασσήρου.

Αυτή η νίκη φέρνει τους «ασπρόμαυρους» στο -2 από τον πρωτοπόρο Παύλο Μελλά έχοντας όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Ελευθεριακό που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στο γήπεδου του Κορδελιού.

* Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με παράπονα από τη διαιτησία του κ. Αραμπατζή και διαμαρτύρονται για το γκολ που τους ακυρώθηκε και ένα πέναλτι που ζήτησε η ΑΕ Ευόσμνου στις καθυστερήσεις.

Την ερχόμενη κυριακή η Δόξα υποδέχεται τον Ιωνικό σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΔΟΞΑ ΑΣΣΗΡΟΥ (ΠΑΓΩΝΗΣ): Κουγιουμτζόγλου, Τρόκας, Τσακιρίδης, Τσουλλχαη, Χωλίδης, Βλαχάκης, Σταμπουλής Γ., Στεφανίδης, Κωνσταντινίδης, Παραλίκης, Τρικαλόπουλος

Έπαιξαν και οι : Παπαναστασίου, Αγγελίδης, Μίλκας, Κόκολας

ΑΕ ΕΥΟΣΜΟΥ (ΤΣΟΥΚΑΛΙΔΗΣ): Αργυρόπουλος, Σαμπιασβίλι, Τάνγκου, Κώτσιας, Γκάρας, Κυριακίδης, Αχαλινόπουλος, Καρατζάογλου, Μαντζίρης, Διαμαντίδης, Χιντασέλι

Έπαιξαν και οι : Ντόκου, Λάμι, Καρανδρέας, Μπενεχούτσος, Αποστόλου

 

Η βαθμολογία την 11η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 7 2 2 18:7 23
2 ΔΟΞΑ ΑΣΣΗΡΟΥ* 6 3 1 18:7 21
3 ΑΕ ΕΥΟΣΜΟΥ 6 3 2 11:6 21
4 ΙΩΝΙΚΟΣ 5 5 1 17:8 20
5 ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 5 3 3 17:8 18
6 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ* 4 2 4 13:13 14
7 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 3 4 4 11:15 13
8 ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ 2 4 5 9:12 10
9 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣ 2 0 9 5:19 6
10 ΣΜΥΡΝΑΙΚΟΣ ΒΑΘΥΛΑΚΟΥ 0 2 9 7:31 2

* Ένα παιχνίδι λιγότερο

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ