Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έλαμψαν οι νεαροί της ΑΕΚ και “σφράγισαν” την πρόκριση στους “8”

Χωρίς να συναντήσει πρόβλημα και ιδιαίτερη αντίσταση, η ΑΕΚ επικράτησε της Κηφισιάς με 3-0 και πήρε μια εύκολη πρόκριση για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα γκολ των Μουστακόπουλου, Ραντόνια -που μάλιστα προέρχονται από την ΑΕΚ Β’ σκοράροντας για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα- και του Μαχαίρα ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη-πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου για την Ένωση.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα απείλησε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Φαν Βέερτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Τσούμπερ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία μετά από συνεργασία του με τους Μάνταλο και Φαν Βέερτ. Παρά τις αλλαγές η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει ψηλά και να μένει πιστή στο πλάνο με τον Ολλανδό επιθετικό της να χάνει ακόμη μια καλή ευκαιρία στο 17′.

Στο 22′ η Κηφισιά έχασε την πρώτη της μεγάλη στιγμή, με τον Προβυδάκη να βλέπει τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Το γκολ όμως ήρθε για την ΑΕΚ στο 27′. Το στρώσιμο της μπάλας από τον Γαλανόπουλο, έφτασε στον Μυστακόπουλο και εκείνος με ένα φανταστικό μακρινό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αγριμάκη κάνοντας το 1-0 και βάζοντας το πρώτο του το γκολ με την πρώτη ομάδα της Ένωσης.

Στο 34′ και στο 43′ ο Τσούμπερ βρέθηκε πολύ κοντά στο να βάλει το γκολ, που έψαχνε από την αρχή του ματς, αλλά ο Ελβετός δεν ήταν αποτελεσματικός στα τελειώματα του και το ημίχρονο έληξε στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Αργεντινού τεχνικού ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο. Ο Ρότα σέντραρε στο 48′, ο Ραντόνια πήρε μια καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας και εκείνος το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ και έκανε το 2-0.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού η ΑΕΚ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό παρά το προβάδισμα της και απείλησε με Τσούμπερ στο 52′ και με τον Γαλανόπουλο στο 63′. Η είσοδος του Μαχαίρα στον αγωνιστικό χώρο έφερε και το 3-0 για την ΑΕΚ. Ο Φαν Βέερτ έδωσε στον Πινέδα και εκείνος στο Μαχαίρα, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Με αυτό τον τρόπο και χωρίς κάποιο άλλο γκολ ή μεγάλη στιγμή οι “κιτρινόμαυροι” ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Κηφισιάς και πήρα το εισιτήριο για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια (63′ Πινέδα), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Μουστακόπουλος (78′ Κοσίδης), Γαλανόπουλος, Τσούμπερ (65′ Μαχαίρας), Πάολο Φερνάντες, Μάνταλος, Φαν Βέερτ

Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αγριμάκης, Ποζατζίδης, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Γκίνη, Παπασάββας (55′ Πείος), Να’α, Προβυδάκης (79′ Παναγιώτου), Ταλάλ (55′ Κουιρουκίδης), Καλλέργης (70′ Παυλάκης), Τετέι (71′ Πρίτσας)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ