Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στα προημιτελικά ο Άρης και περιμένει… Ολυμπιακό

Ο Άρης χωρίς να πιάσει τρομερό ρυθμό απόδοσης και χωρίς να εντυπωσιάσει κόντρα στον Λεβαδειακό, έκανε τα αναμενόμενα και ‘ντουμπλάρισε’ τις νίκες του, κλείνοντας έτσι ‘ραντεβού’ για την φάση των προημιτελικών, περιμένοντας τον… Ολυμπιακό!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Θεσσαλονικείς οι οποίοι αγωνίστηκαν με τον Ραφαέλ Καμάτσο στην κορυφή της επίθεσης και είχαν για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, δύο μέρες μετά την επιστροφή του, έδειξαν μία καλή εικόνα στο πρώτο μέρος και έτσι κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση. Μετά από ένα πρώτο ήσυχο δεκάλεπτο, στο οποίο ο Άρης είχε την κατοχή και κυκλοφορούσε άνετα την μπάλα, οι ‘κίτρινοι’ στην συνέχεια ξεκίνησαν να ψάχνουν την τελική προσπάθεια μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας, καθώς ο Καμάτσο χανόταν διαρκώς ανάμεσα στα στόπερ του Λεβαδειακού, κάνοντας έτσι πιο δύσκολο το έργο της ομάδας του. Δύο σουτ, ένα στο 20′ και ένα στο 22′, από Μαντσίνι και Καμάτσο αντίστοιχα, δεν απείλησαν την εστία του Στογιάνοβιτς, ενώ έως και το 1-0 στο 35′ δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία, με τον Άρη πάντως να προσπαθεί να κάνει παιχνίδι. Σε εκείνη την φάση του 35ου λεπτού, ο Νταμπό έκανε ωραία ενέργεια και κέρδισε την παράβαση από τον Τζημόπουλο, στον οποίο καταλογίστηκε πέναλτι, ο Μαντσίνι ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 στην αναμέτρηση και εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση του Άρη, ο οποίος είχε πλέον συνολικό σκορ 3-1. Στο 42′ ο Καμάτσο έχασε τεράστια ευκαιρία να ‘καθαρίσει’ το ματς, όταν έπειτα από πολύ ωραία πάσα ρου Νταμπό δεν μπόρεσε να νικήσει σε φάση τετ α τετ τον Στογιάνοβιτς και έτσι οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια!

Με το ‘καλημέρα’ στο β’ μέρος ο Άρης έχασε μεγάλες ευκαιρίες, όμως δοκάρι και αστοχία του έλεγαν ‘όχι’ στο δεύτερο γκολ. Στο 46′ ο Μάνου Γκαρσία βρέθηκε απέναντι από τον Στογιάνοβιτς και αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση, ενώ δύο λεπτά μετά και πάλι ο Ισπανός στάθηκε άτυχος, όταν έπειτα από ωραία ενέργεια και σουτ είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Ο Άρης επαναπαύθηκε κάπως από την διπλή φάση με τον Γκαρσία, ο Λεβαδειακός βελτίωσε την εικόνα του και έτσι η επόμενη καλή ευκαιρία του ματς ήρθε στο 74′, όταν ο Καμάτσο στάθηκε εκ με νέου άτυχος, καθώς είδε και πάλι την μπάλα έπειτα από σουτ του, να σταματά στην οριζόντια δοκό του Στογιάνοβιτς, με τους Βοιωτούς να ‘φαίνονται’ επιθετικά τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Φαμπιάνο πρόλαβε και έκανε σωτηρία την προβολή πριν ο Τζημόπουλος βγει απέναντι από τον Κουέστα. Έως το φινάλε δεν δημιουργήθηκε κάτι άλλο αξιόλογο, με τον Καμαρά να μπαίνει στο ματς στο 78′ και να παίρνει ένα ‘ζεστό’ χειροκρότημα!

Και κάπως έτσι, δίχως να εντυπωσιάσει, ο Άρης προκρίθηκε με ισάριθμες νίκες επί του Λεβαδειακού, στα προημιτελικά του Κυπέλλου και πλέον περιμένει τον Ολυμπιακό, ο οποίος αντιμετωπίζει το βράδυ τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με το πρώτο ματς να έχει λήξει με σκορ 4-1 υπέρ των ερυθρόλευκων και τους Περιστεριώτες να μην έχουν αρκετά περιθώρια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάγιο (46′ Ντουκουρέ), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταμπό (46′ Εμπακατά), Ματέο Γκαρσία, Ετέμπο (46′ Μαζικού), Μαντσίνι (70′ Ιτούρμπε), Καμάτσο (78′ Καμαρά), Μάνου Γκαρσία.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινιδης (56′ Βρακάς), Τσάπρας, Τζημόπουλος, Παναγιώτου, Μπαχανάκ, Νίκας, Μεχία, Μουτίνιο (46′ Συμελίδης), Τορό, Τσιριγώτης (46′ Δούμτσιος).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ