Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Fulham-Chelsea: Ήττα για τους ”μπλε” και καταστροφικό ντεμπούτο για τον Felix

Fulham και Chelsea αναμετρήθηκαν στο Craven Cottage με τους με την ομάδα του Graham Potter να μην μπορεί να βρει τα πατήματά της μέσα στο γήπεδο, ενώ είδε και το νέο του απόκτημα, τον Joao Felix, να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη.

Ο αγώνας :

Η Fulham βρήκε γρήγορα τα πατήματά της και κατάφερε να απειλήσει περισσότερο από την Chelsea. Οι ‘’μπλε’’ είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τους τους Hall και Felix όμως ο Leno ήταν εκεί και κράτησε το μηδέν. Στο 23’ λεπτό οι ”cottaggers” προειδοποίησαν την άμυνα των ”μπλε” με τον Reid ο οποίος με ένα σουτ βολίδα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά όμως η Chelsea πληγώθηκε από ένα ”δικό τους παιδί”. Δύο λεπτά αργότερα, ο William πάτησε περιοχή βρήκε το σουτ και η μπάλα αφού πρώτα κόντραρε στον Chalobah στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα.

Fulham v Chelsea

Οι ”μπλε” προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Felix κυρίως να απειλή, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

Στο δεύτερο μέρος η Chelsea μπήκε πολύ δυνατά και ισοφάρισε άμεσα. Στο 47’ λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Mount, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Koulibali πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε. Όλα όμως άλλαξαν στο 58’ λεπτό, όταν ο Felix σε ένα σκληρό μαρκάρισμα βρήκε με τις τάπες τον Tete και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Fulham 2-1 Chelsea: Joao Felix sent off on debut as pressure increases on boss Graham Potter - BBC Sport

Έπειτα από αυτό το συμβάν, οι ”μπλε” απείλησαν ελάχιστες φορές χωρίς όμως να αγχώσουν τον Leno. Στο 73’ λεπτό ο Perreira έβγαλε μία πολύ ωραία σέντρα, ο Kepa δεν ήξερε αν πρέπει να κάνει έξοδο ή όχι και ο Carlos Vinicius με κεφαλιά πέτυχε το 2-1. Η Chelsea δεν μπόρεσε να αντιδράσει, για ακόμη μία φορά, με εξαίρεση ένα ωραίο σουτ του Havertz στις καθυστερήσεις, οποίο σταμάτησε ο Leno.

Fulham v Chelsea

Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και ο Potter είδε την ομάδα του να βρίσκεται στην 10η θέση του πρωταθλήματος ενώ η Fulham ανέβηκε στην 6η έχοντας όμως δύο παραπάνω αγώνες από Liverpool και Brighton.

Την επόμενη αγωνιστική οι ”cottaggers” θα ταξιδέψουν βόρεια και συγκεκριμένα μέχρι το St. James Park για να αντιμετωπίσουν την Newcastle United, ενώ η Chelsea θα φιλοξενήσει την Crystal Palace χωρίς να έχει στην διάθεσή της τον Felix ο οποίος κινδυνεύει με αποκλεισμό τριών αγώνων.

 

Στάδιο:

Craven Cottage

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες

Fulham: Bernd Leno, Kenny Tete, Tosin Adarabioyo, Tim Ream, Antonee Robinson, Joao Palhinnha, Harrison Read ( 68’ Tom Cairney ), Bobby Reid ( 68’ Harry Wilson ), Andreas Pereira ( 90’ Daniel James ), William ( 83’ Manor Solomon ), Carlos Vinicius ( 90’ Nathaniel Chalobah )

Προπονητής: Marco Silva

 

Chelsea: Kepa Arrizabalaga, Trevoh Chalobah ( 79’ Marc Cucurella ), Thiago Silva, Kalidou Koulibaly, Lewis Hall ( 79’ Carney Chukwuemeka ), Mateo Kovacic ( 79’ Conor Gallagher ) Denis Zakaria ( 56’ Jorginho ), Mason Mount ( 80’ Hakim Ziyech ), Cezar Azpilicueta, Kai Havertz, Joao Felix ( 58’ αποβλήθηκε )

Προπονητής: Graham Potter

 

Αναλυτικά η διαιτησία

Διαιτητής: David Coote

Βοηθός διαιτητή: Lee Betts

Βοηθός διαιτητή: Nick Hopton

4ος βοηθός: Stuart Attwell

VAR: John Brooks

Βοηθός VAR:  Natalie Aspinall

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ