Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μίχελ: «Δεν είχαμε ποτέ θέματα με τον Μάτος, ήθελε τόσο πολύ το πρωτάθλημα»

Ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής μίλησε για την μεταγραφή του Λέο Μάτος στον ΠΑΟΚ.

Για την έλευση του Λέο Μάτος στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο Λούμπος Μίχελ στο «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95.5, κάνοντας αναφορά και σε ιστορίες από τη θητεία του με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Μεταξύ άλλων, ο Λούμπος Μίχελ δήλωσε στο Metropolis FM:

Για τον Λέο Μάτος: «Ο Λέο ήταν η πρώτη μεταγραφή. Τον θυμόμουν από την Τσερνομόρε και την Ντνίπρο. Τον θέλαμε και στη Σαχτάρ αλλά στη θέση του έπαιζε ο Ντάριο Σρνα και δεν έγινε ποτέ η μεταγραφή. Δεν ήρθε με μεγάλο κόστος, για όσα πληρώσαμε πήραμε πολλή ποιότητα, πολλά γκολ και έναν παίκτη που αντιπροσώπευε τον χαρακτήρα του ΠΑΟΚ να μάχεται μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα».

Για το πώς ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Όταν η κατάσταση στη Ντνίπρο έγινε πολύ δύσκολη και άρχισε να πουλά παίκτες ενώ και άλλοι ήταν απλήρωτοι, κινήθηκα από νωρίς. Τον Απρίλιο του 2016 ο Μάτος ήρθε στη Θεσσαλονίκη με γυαλιά ηλίου σαν κατάσκοπος, ήταν κρυμμένος τρεις μέρες στο διαμέρισμά μου, δεν κυκλοφορούσαμε για μην τον δουν. Είναι τρελός με την καλή έννοια γυμναζόταν όλο το διάστημα τότε στο σπίτι μου και χτίσαμε μια καλή φιλία».

Τι έκανε τον Μάτος να επιλέξει τον ΠΑΟΚ: «Έπαιξε ρόλο η τοποθεσία. Οι Βραζιλιάνοι αγαπούν τη θάλασσα, το καλό φαγητό και την καλή ποιότητα ζωής. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει η Θεσσαλονίκη. Είχε παίξει στην Οδησσό που είναι η πιο ωραία πόλη της Ουκρανίας. Έπαιξε ρόλο και η σύζυγος, με ήξερε από την Ουκρανία με εμπιστεύτηκε και έτσι ο Μάτος ήρθε στον ΠΑΟΚ».

Αν υπήρχαν προτάσεις για τον Μάτος όσο έπαιζε στον ΠΑΟΚ«Υπήρξαν φήμες για τη Γαλατάσαραϊ, όμως ποτέ δεν ήρθε πρόταση. Όμως υπήρχε προσφορά από την Κράσνονταρ. Αλλά η οικογένεια Σαββίδη τον γούσταρε πολύ, του έδωσαν νέο συμβόλαιο και έλεγαν ότι ο Μάτος θα παίξει ποδόσφαιρο μέχρι το τέλος στον ΠΑΟΚ. Στην Ουκρανία έπαιζε πολλές φορές σε άδεια γήπεδα με μόνο 5-6 χιλιάδες κόσμο στις εξέδρες. Στον ΠΑΟΚ έπαιζε πάντα με γεμάτα γήπεδα και αυτό του έβγαζε τον αγωνιστικό του χαρακτήρα».

Αν υπήρξε ποτέ κάποιο πρόβλημα με τον Μάτος: «Δεν είχαμε ποτέ θέματα με τον Μάτος εκτός από το πρώτο διάστημα όταν ο Βλάνταν Ίβιτς έλεγε ότι οι μετρήσεις του στις προπονήσεις δεν ήταν καλές. Ο Μάτος είπε δεν “είμαι παίκτης προπονήσεων, είμαι παίκτης αγώνων” και έτσι κέρδισε σιγά σιγά την εμπιστοσύνη του Ίβιτς. Ήρθε και τραυματίας και τους πρώτους μήνες πήγαινε πιο συντηρητικά».

Για μια ξεχωριστή στιγμή σε έναν αγώνα: «Όταν βγήκε με τις μπύρες στη φιέστα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί δεν έπινε σταγόνα αλκοόλ. Όταν βγαίναμε για δείπνο, η γυναίκα του μπορεί να έπαιρνε ένα ποτήρι κρασί, εκείνος ποτέ. Εκείνη η μέρα ήταν ιδιαίτερη. Τον έκανε αλλαγή ο Λουτσέσκου, πήγε στα αποδυτήρια και έκλαιγε. Ήθελε τόσο πολύ το πρωτάθλημα, δεν είχε κατακτήσει πρωτάθλημα στην καριέρα του και του βγήκαν όλα τα συναισθήματα. Όταν τον είδα να βγαίνει με τις μπύρες μου έκανε εντύπωση. Ήταν και άλλοι παίκτες στα 30 που δεν είχαν κατακτήσει τίτλο και αυτό ήταν ξεχωριστό».

Αν είναι καλή επιλογή να γίνει τεχνικός διευθυντής: «Ο Λέο ποτέ δεν έπαιρνε μία απόφαση στην τύχη. Το δούλευε καιρό στο μυαλό του. Όταν άνοιξε τη σχολή στη Βραζιλία για τα παιδιά έβλεπε το μέλλον. Νομίζω ότι έκανε μια πολύ καλή επιλογή».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ