Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (0-0): Έ«χ»ασε την ευκαιρία ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει τρόπους για να σκοράρει και έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τον ΟΦΗ.

O ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς πιέζοντας ψηλά τον ΟΦΗ. Στο δεύτερο μόλις λεπτό ο «Δικέφαλος του βορρά» έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ολιβέιρα να παίρνει την κάθετη από τον Σάστρε, να σουτάρει σημαδεύοντας το δεξί κάθετο δοκάρι του Μανδά. Ωστόσο στο τέλος της φάσης και έπειτα από έλεγχο VAR ο κύριος Καραντώνης υπέδειξε τη φάση ως μη γενόμενη. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν σταδιακά το ματς, χωρίς ωστόσο να βγαίνουν στην αντεπίθεση με αξιώσεις καθώς «πάγωναν» τον ρυθμό.

Στο 14’ ο Ντίκο υποδέχθηκε την μπάλα έπειτα από κάθετη πάσα του Μπαλογιάννη, μπήκε στην περιοχή με τον Ίνγκασον αντίπαλο, όμως το σουτ του Γάλλου στράικερ ήταν απελπιστικά άστοχο. Το μοτίβο παρέμεινε το ίδιο με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα και να φτάνει στο 21’ μια «ανάσα» από το γκολ. Ο Κωνσταντέλιας μπήκε στην περιοχή έπειτα από υπέροχη κάθετη του Ζίβκοβιτς, σούταρε με το δεξί όμως ο Μανδάς απέκρουσε διατηρώντας το «μηδέν».

Σε ακόμη μια αντεπίθεση ο ΟΦΗ έφτασε πάρα πολύ κοντά στο να «παγώσει» την Τούμπα στο 32′. Ίδιο σκηνικό με τον Μπαλογιάννη να τροφοδοτεί τον Ντίκο, αυτός προσποιήθηκε πάνω στον Ίνγκασον, πλάσαρε όμως ο Κοτάρσκι έδειξε τα αντανακλαστικά του με εντυπωσιακή επέμβαση. Ο ρυθμός από εκείνο το σημείο και μετά έπεσε αισθητά με τον Καραντώνη να οδηγεί τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ έπειτα από δύο λεπτά έξτρα χρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή προσπαθώντας να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΟΦΗ. Στην πρώτη του άρτια οργανωμένη επίθεση ο «δικέφαλος του βορρά» απείλησε με το σουτ του Νάρει έξω από την περιοχή το οποίον ωστόσο έφυγε άουτ. Στο 62’ ο ΟΦΗ «ξεμύτισε» από την περιοχή με τον Περέα που είχε περάσει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο να βγαίνει από τα δεξιά και να σεντράρει, όμως ο Κοτάρσκι μπλόκαρε πριν ο Ντίκο γίνει επικίνδυνος.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο 75’. Ο Ολιβέιρα έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, ξεμαρκαρίστηκε, εξαπέλυσε το σουτ με τον Μανδά να αντιδρά άψογα αποκρούοντας.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την πίεσή του και είχε σπουδαία ευκαιρία με το Μπράντον στο 90′. Ήταν μια τρομερή εναλαγή της μπάλας που έφερε τον Μπράντον απέναντι από τον Μανδά ο οποίος πρόλαβε τον επιθετικό των γηπεδούχων. Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΟΦΗ στο 91′ έκανε την επέμβαση της αναμέτρησης σε σουτ του Ολιβέιρα.

Στο 92′ ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία του αγώνα όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Ντίκο βρήκε τον Περέα, ο οποίος μόνος απέναντι από την εστία σημάδεψε το οριζόνιο δοκάρι, σε μια απίθανη φάση.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε (73′ Βιεϊρίνια), Σοάρες (65′ Τόμας), Αουγκούστο, Σβαμπ (73′ Ντάντας), Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράσουσκας): Μανδάς, Πασαλίδης, Βούρος, Διαμαντής (73′ Γιαννούλης), Λάρσον, Θοράρινσον, Ντιουσέ, Μεγιάδο (56′ Περέα), Τοράλ (73′ Νέιρα), Μπαλογιάννης, Ντίκο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ