Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Premier League: Αποτελέσματα 20ης αγωνιστικής (Videos)

Το Μάντσεστερ που είναι “κόκκινο”, η Νιούκαστλ που μεγαλώνει και η Άρσεναλ που δε σταματάει πουθενά.

Η 20η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο μένουμε να κοιτάμε απορημένοι όσα συνέβησαν στο γήπεδο.

Άστον Βίλα – Λιντς 2-1

Ουνάι Έμερι θα μπορούσε να σημαίνει αναγέννηση στα “τζαμαϊκανικά” αλλά και στα ισπανικά. Διότι με την έλευση του Ισπανού τεχνικού στο Μπέρμιγχαμ έφερε ξανά στο προσκήνιο τον Λιόν Μπέιλι που στο 3′ άνοιξε το σκορ απέναντι στη Λιντς. Το ίδιο συνέβη και με τον Μπουεντία που σκόραρε στο 64′. Στον αντίποδα το μόνο που κατάφεραν τα “παγώνια” ήταν να μειώσουν με τον Μπάμφορντ στο 83′.

Μαν. Γιουνάιτεντ – Μαν. Σίτι 2-1

Ντέρμπι μετά από καιρό και “Manchester is RED” είχε το πρόγραμμα το μεσημέρι του Σαββάτου για τους ποδοσφαιρόφιλους που είδαν τον Τζακ Γκρίλις να συνεισφέρει για δεύτερο σερί ματς στην επίθεση με γκολ στο 60ο λεπτό στο οποίο όμως απάντησαν τόσο ο Μπρούνο Φερνάντεζ όσο και ο Ράσφορντ που στο 78′ και στο 82′ σκόραραν φέρνοντας χαμόγελα στον κόσμο τους και τη 10η νίκη των “κόκκινων διαβόλων” στο Old Trafford.

Μπράιτον – Λίβερπουλ 3-0

Παίζει πάρτι στο “νησί” θα μπορούσε να ακούγεται στα ηχεία του Amex Stadium καθόλη τη διάρκεια του αγώνα της Μπράιτον με τη Λίβερπουλ, καθώς οι “γλάροι” έκαναν “φύλλο και φτερό” τους “κόκκινους” που είδαν τον Σόλι Μάρτς στο 47′ και στο 53′ και τον Ντάνι Γουέλμπεκ στο 81′ να “τρυπούν” την ορθάνοιχτη άμυνα της.

Έβερτον – Σαουθάμπτον 2-1

Ούτε τώρα νίκη η Έβερτον και ένα βήμα πιο κοντά στην ιστορία ο Γουόρντ Πράους που χτύπησε δύο φορές. Πρώτα με το 16ο απευθείας φάουλ του στο 46′ και έπειτα με ακόμα ένα τέρμα στο 78′ για να υπερνικήσουν έτσι τελικά οι “άγιοι” το τέρμα του Ονάνα στο 39′.

Νοτ. Φόρεστ – Λέστερ 2-0

Τη μια ο Ομπαφέμι, την άλλη ο Γκιμπς – Γουάιτ και τώρα ο Μπρέναν Τζόνσον. Πάντα είναι κάποιος εκεί για τη Νότιγχαμ, έτοιμος να της χαρίσει τους βαθμούς που τόσο έχει ανάγκη. Αυτή τη φορά ήταν η Λέστερ αυτή που έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το City Ground και για αυτό ευθύνονταν τα δύο τέρματα του Τζόνσον.

Γουλβς – Γουέστ Χαμ 1-0

Ένα δάγκωμα ήταν αρκετό για τους “λύκους” του Ζουλιέν Λοπετέγκι, οι οποίοι στηριζόμενοι σε ακόμα ένα γκολ του φορμαρισμένου αλλά εξαιρετικά ασυνήθιστου σκόρερ Ντανιελ Ποντένσε που στο 48′ έβγαλε “το φίδι από την τρύπα” απέναντι στα σφυριά.

Μπρέντφορντ – Μπόρνμουθ 2-0

Και να που το Community γίνεται “κάστρο”. Καθώς για ακόμη μια φορά οι “σφήκες” του Άιβαν Τόνει έφυγαν νικήτριες από το “σπίτι” τους με τον ίδιο να δείχνει το δρόμο στο 39′ με εύστοχο πέναλτι και τον Γιένσεν να κλείνει το σκορ στο 75′.

Τσέλσι – Κρ. Πάλας 1-0

Μudryk day στο Stamford Bridge και το γκολ του Χάβερτς που κράτησε το πάρτι ζωντανό. Χάβερτς στο 64′ λοιπόν και τώρα Λίβερπουλ για τους “μπλε”.
Νιούκαστλ – Φούλαμ 1-0

Νίκη και το παραμύθι συνεχίζεται για τη Νιούκαστλ που κράτησε για 11η φορά ανέπαφη την εστία της ανεβαίνοντας στην 3η θέση ισοβαθμώντας με την επίσης εκπληκτική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για αυτό χρειάστηκε βέβαια πέρα από το clean sheet του Νικ Πόουπ και το γκολ του Αλεξάντερ Ίσακ που μετά από καιρό ήταν ξανά καθοριστικός.

Τότεναμ – Άρσεναλ 0-2

Δύο “κανονιές” και τέρμα η κουβέντα για τη νίκη στο ντέρμπι του Λονδίνου, το οποίο έπαψε πολύ νωρίς να υπάρχει, αφού η Άρσεναλ προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Λιορίς στο 14′ και από εκεί και πέρα καταδυνάστευσε την Τότεναμ που αποτελειώθηκε από το γκολ του ηγετικού Όντεγκαρντ στο 36′.

Παρακάτω ακολουθεί η βαθμολογία που απεικονίζει επακριβώς την κατασταση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
  1. Άρσεναλ 47

  2. Μαν. Σίτι 39
  3.  Νιούκαστλ 38
  4. Μαν. Γιουνάιτεντ 38

  5. Τότεναμ 33
  6. Φούλαμ 31
  7. Μπράιτον 30
  8. Μπρέντφορντ 29

  9. Λίβερπουλ 28
  10. Τσέλσι 28
  11. Άστον Βίλα 25
  12. Κρίσταλ Πάλας 22
  13. Νότιγχαμ Φόρεστ 20
  14. Λιντς 17
  15. Λέστερ 17
  16. Γουλβς 17
  17. Μπόρνμουθ 16

  18. Γουέστ Χαμ 15
  19. Έβερτον 15
  20. Σαουθάμπτον 15

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ