Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14/1/2023: Δέκα χρόνια χωρίς τον Άγγελο

Στις 14/1/2023 συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τον θάνατο του Άγγελου Τσιπούρα. Πίσω στο 2013 το πρωί της 14ης Ιανουαρίου, ο 16χρονος Άγγελος σηκώθηκε για να πάει στο σχολείο, όταν ξαφνικά λιποθύμησε αφήνοντας την τελευταία του πνοή στα χέρια του πατέρα του. Ο Άγγελος ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός σε όλους, καλός μαθητής, και πρωταθλητής με την Κ17 του Άρη. Γεννημένος ως ταλέντο, ο Άγγελος μέρα με την μέρα προοριζόταν για να αγωνιστεί με την μεγάλη ομάδα του Άρη.

Δυστυχώς όμως, η μοίρα ”έπαιξε” άλλα παιχνίδια. Ο Άγγελος είχε κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις λίγες μέρες πριν τον θάνατό του, οι οποίες δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα. Το πρωινό της 14ης Ιανουαρίου όμως, ο Άγγελος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και στην συνέχεια ο θάνατος του από ένα σημείο και μετά ήταν αναπόφευκτος.

O ιατροδικαστής, Ματθαίος Τσούγκας στο πόρισμα του ανέφερε ότι τα αίτια θανάτου ήταν το οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, παθολογικής αιτιολογίας. Σύμφωνα με τον κ. Τσούγκα ο ποδοσφαιριστής του Άρη προδόθηκε από την καρδιά του.

Συγκλονιστικές είναι οι δηλώσεις του πατέρα του Άγγελου, Πατήρ Στυλιανός Τσιπούρας, ο οποίος περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του αδικοχαμένου γιού του.

‘Ξυπνήσαμε το πρωί, άκουσα βογγητά από το διπλανό δωμάτιο. Σκέφτηκα ότι θα είχε χτυπήσει το πόδι του στο κρεβάτι, γιατί το είχε ξαναπάθει. Μπήκα στο δωμάτιο και τον είδα να έχει λιποθυμήσει. Του έκανα μαλάξεις και φώναξα το 166, αλλά δεν προλάβαμε. Ξεψύχησε στα χέρια μου. Ήθελε να βγάλει τα ΤΕΦΑΑ και να γίνει προπονητής ποδοσφαίρου. Αυτό ήταν το όνειρό του”.

Σήμερα, ο Άγγελος θα ήταν 26 ετών…

Στέλιος Τσιπούρας: 'Ο γιος μου ξεψύχησε στα χέρια μου'

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ