Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με Γκάρι Ροντρίγκεζ έγινε το πρώτο βήμα

Ο μαχητικός Άρης στάθηκε όρθιος στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, έδειξε καλό πρόσωπο, ωστόσο ήταν σπάταλος και άστοχος στην τελική προσπάθεια και σε συνδυασμό με το ολέθριο λάθος του Πορτογάλου ρέφερι, ο οποίος πήρε μία απόφαση που ακόμη δεν ξέρουμε τι έχει δει στην φάση όπου ο Άρης άνοιξε το σκορ, τελικώς ηττήθηκε με 1-0 και πλέον θα δώσει τα πάντα στην ρεβάνς της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης παρουσίασε και στα δύο μέρη καλό πρόσωπο και πόσο μάλλον στο πρώτο, ωστόσο οι ‘ερυθρόλευκοι’ χωρίς να πιάσουν τρομερή απόδοση έκαναν και πάλι την δουλειά τους! Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους Θεσσαλονικείς στο πέμπτο λεπτό, με τον πρώην ερυθρόλευκο Καμαρά να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 16ο λεπτό ήρθε η στιγμή που θα συζητιέται για πολύ καιρό. Κόρνερ για τον Άρη, η μπάλα πέφτει στα πόδια του Ιτούρμπε ο οποίος από κοντά σκοράρει για το 0-1, ωστόσο δευτερόλεπτα πριν, ο Πορτογάλος ρέφερι έχει πάρει την απόφαση να σφυρίξει και να δώσει επιθετικό φάουλ (πιθανότατα του Καμαρά) και έτσι η φάση δεν μπόρεσε να περάσει καν από το μικροσκόπιο του VAR, με τον ρέφερι Μαρτίνς να έχει κάνει ένα ολέθριο λάθος το οποίο ξεσήκωσε την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ και τον Θεόδωρο Καρυπίδη. Ο Άρης απείλησε ξανά λίγο αργότερα με κεφαλιά του Ιτούρμπε, για να φτάσουμε στην συμπλήρωση μισής ώρας αγώνας και σε εκείνο το σημείο να έρθει το γκολ από τον Ολυμπιακό. Ωραία ενέργεια και σέντρα του Ανδρούτσου στο δεύτερο δοκάρι, ο αμαρκάριστος Γκάρι Ροντρίγκεζ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και έτσι οι Πειραιώτες πήγαν προηγούμενοι στην ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα, έχασε διπλή ευκαιρία με Χουάνγκ και Ελ Αραμπί και στο τελευταίο τέταρτο είχε δύο καλές στιγμές με τον Χάμες, για να πάρει την σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών ο Άρης! Στο 79′ ο Γκρέι πέρασε τον Ντόι και στην πάσα του, ο Καμάτσο πρόλαβε τον Ρέτσο και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Μπράμπετς από εξαιρετική θέση σταμάτησε στον Τζολάκη. Προς το φινάλε ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρίες με Μπακαμπού και Μπουχαλάκη (δις) για να διευρύνει το προβάδισμα του και ο Άρης από την πλευρά του είχε ακόμη μια καλή στιγμή με σουτ του Ετέμπο, με το τελικό αποτέλεσμα να μην αλλάζει και τον Άρη να φεύγει ηττημένος από το Φάληρο με το ‘εύθραυστο’ 1-0. Ωστόσο το μόνο βέβαιο στην κίτρινη πλευρά της Θεσσαλονίκης είναι πως πιστεύουν στην πρόκριση και την ερχόμενη Τετάρτη το Βικελίδης θα φορέσει τα καλά του για να υποδεχθεί τους ‘ερυθρόλευκους’ και να δώσει ώθηση στον Άρη, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει πάντως αποφασισμένος στην συμπρωτεύουσα για να εξασφαλίσει την πρόκριση του στα ημιτελικά!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ρέτσος, Αραμπί (69′ Μπακαμπού), Ανδρούτσος (65′ Ρέαμπτσιουκ), Βρουσάι (80′ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Κασάμι (64′ Χάμες), Ινμπόμ Χουάνγκ, Σαμασέκου, Ντόι Γκάρι Ροντρίγκες (69′ Ροντινέι).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο (56′ Εμπακατά), Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντάριντα, Ματέο Γκαρσία (46′ Καμάτσο), Ετέμπο, Μαντσίνι (69′ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (65′ Πάλμα), Καμαρά (35′ λ.τρ. Γκρέι).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ