Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

‘Διπλό’ στο Βικελίδης και τώρα ΑΕΚ…

Ο Ολυμπιακός με απόλυτο πρωταγωνιστή και ήρωα τον νεαρό Τζολάκη κατάφερε και απέδρασε από την Θεσσαλονίκη και πλέον θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Χαμένο πέναλτι με τον Γκρέι στο 82′ οι γηπεδούχοι και γκολ – πρόκριση ο Ελ Αραμπί στο 89′ για τον Ολυμπιακό των 10 παιχτών!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν δυνατά το ματς και μόλις στο πρώτο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τζολάκης σταμάτησε το σουτ του Ετέμπο, ενώ στην συνέχεια οι ‘κίτρινοι’ έβγαζαν διάθεση να πιέσουν και να δημιουργήσουν θέματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στις κινήσεις του Αντρέ Γκρέι. Οι ‘ερυθρόλευκοι’ απτήν πλευρά τους ισσορόπησαν το ματς μετά το πρώτο τέταρτο και έχασαν μία καλή ευκαιρία όταν έπειτα από γύρισμα του Μπιελ, ο Μαζικού πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα ακριβώς επάνω στην γραμμή, ενώ ο Άρης προς το φινάλε του ημιχρόνου έμοιαζε και πάλι ικανός να παραβιάσει την εστία των Πειραιωτών και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκρέι ο οποίος αστόχησε σε διαγώνιο τετ α τετ. Με το 0-0 να μην αλλάζει έως το τελικό σφύριγμα και τις δύο ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε εκ νέου για να πιέσει και να στριμώξει τον Ολυμπιακό και έχασε την πρώτη του καλή στιγμή στο 65′ όταν ο Τζολάκης με νέα τρομερή επέμβαση σταμάτησε τον Πίρσμαν αυτή την φορά. Ενώ ενδιάμεσα είχε δημιουργηθεί μεγάλη ένταση και απειλήθηκε σύρραξη, καθώς σε μία φάση του 59ου λεπτού, ο Εμβιλά φάνηκε να βρίσκει την μπάλα με το χέρι εντός της περιοχής, ωστόσο το VAR και ο Ούγγρος ρέφερι είχαν άλλη άποψη και συνέχισαν κανονικά το παιχνίδι, με τον 4ο βοηθό της αναμέτρησης να δέχεται έντονες παρατηρήσεις από τον πάγκο των γηπεδούχων. Ο χρόνος περνούσε και κυλούσε εις βάρος του Άρη, ο οποίος στο 82′ έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία  στο παιχνίδι, όταν ο Γκρέι ανατράπηκε από τον Ντόι και ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη ‘βούλα’ και παράλληλα απέβαλε τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού. Ο Τζαμαϊκανός φορ του Άρη ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, ωστόσο νικήθηκε από τον MVP Τζολάκη, ο οποίος κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό με ακόμη μία μεγάλη επέμβαση! Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Άρη, ο Ελ Αραμπί στο 88′ του έδωσε την χαριστική βολή -όταν έπειτα από μπαλιά-διώξιμο του Σαμασέκου- εκτέλεσε τον Κουέστα για το 0-1 και τέλειωσε την αναμέτρηση στέλνοντας τους Πειραιώτες στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Άρης έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση, ίσως αδικήθηκε και στην φάση του 59ου λεπτού ωστόσο για άλλη μια χρονιά στον συγκεκριμένο θεσμό, μόνος του έβγαλε τα μάτια του και σπατάλησε την μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, με τον Αντρέ Γκρέι να αστοχεί ξανά από τα 11 βήματα σε κρίσιμο παιχνίδι, έπειτα από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες δεν έχουν να κρατήσουν πολλά πράγματα, αλλά φυσικά βγαίνουν κερδισμένοι από την νίκη – πρόκριση και το γκολ του Ελ Αραμπί, ενώ αυτό οφείλεται στον δικό τους ήρωα, τον Κώστα Τζολάκη, ο οποίος όπου χρειάστηκε σήμερα ‘φώναξε’ παρόν και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρης: Κουέστα, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Μάνου Γκαρσία (76′ Πάλμα), Ετέμπο, Ντουκουρέ, Ιτούρμπε, Νταρίντα, Γκρέι.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας (79′ Γκάρι Ροντρίγκεζ, 86′ Σισέ), Μπιελ (86′ Ραμόν), Βαλμπουενά (61′ Χάμες), Μπακαμπού (70′ Ελ Αραμπί).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ