Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προβλημάτισε, αλλά πήρε την πρόκριση-θρίλερ η «Βασίλισσα»

Ο Πανιώνιος εμφανίστηκε εξαιρετικά ανταγωνιστικός, έκανε το ματς απέναντι στην ΑΕΚ θρίλερ, πηγαίνοντάς το στην παράσταση, αλλά η Ένωση στο τέλος επικράτησε με 88-93, στα «Δύο Αοράκια» και “πέταξε” για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ.

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πανιώνιο για το πρώτο Final «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα ματς θρίλερ που χρειάστηκε παράταση για να λυθούν οι διαφορές των δύο ομάδων στα «Δύο Αοράκια». Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη προβλημάτισε με την εμφάνιση της, όμως εν τέλει επικράτησε με 88-93 και έτσι πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, που θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι Περιστέρι bwin-ΠΑΟΚ mateco.

Ο Δημήτρης Βεργίνης ήταν ο καλύτερος παίκτης του Πανιωνίου, πραγματοποιώντας μια «μαγική» εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Σαχπατζίδη και Μάντζαρη. Από την άλλη πλευρά, η «Βασίλισσα» είχε σε εξαιρετική μέρα τον Μακγκρίφ, που στο τέταρτο δεκάλεπτο έδωσε σημαντικές λύσεις με τα εύστοχα σουτ οδηγώντας στην ανατροπή, ενώ είχε στο πλευρό του τους Παπαδάκη και Στρένιελκς. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ένωση έχασε από τραυματισμούς τον πρώτο της σκόρερ, Μίτσελ (σε κρίσιμο σημείο του ματς), αλλά και τον Μάιλς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

O Πανιώνιος παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστικός στην πρώτη περίοδο και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Ηλία Καντζούρη. Οι «κυανέρυθροι» δεν φοβήθηκαν την διαφορά ποιότητας απέναντι στην ΑΕΚ και με πρωταγωνιστές τους Βεργίνη (13 πόντους) και Σαχπατζίδη (6 πόντους), έφτασαν το σκορ ακόμη και στο 28-18. Από την άλλη, η ΑΕΚ είχε τον Μίτσελ με 5 πόντους, ενώ το τρίποντο του Μάιλς στο τέλος, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο -7 (28-21), με τον Έλληνα προπονητή πάντως, να εκφράζει πολλά παράπονα για την άμυνα της “Βασίλισσας”.

Οι φωνές του Ηλία Καντζούρη προς τους παίκτες του, φαίνεται πως έπιασαν τόπο. Η ΑΕΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένα στη δεύτερη περίοδο, έβγαλε τις άμυνες και με τους Μίτσελ-Γιάνκοβιτς-Παπαδάκη, έκανε σερί 10-0 παίρνοντας ξανά το προβάδισμα (34-35). Ο «μαγικός» όμως Βεργίνης, συνέχισε να «χτυπάει» με τις ενέργειες του και τα εύστοχα τρίποντα την Ένωση, έχοντας 21 πόντους (2/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 8/8 βολές), ενώ οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν κοντά στο σκορ με τους Παπαδάκη και Γιάνκοβιτς σε εξαιρετική μέρα από τα 6,75μ. Το δεύτερο δεκάλεπτο έληξε με τον Πανιώνιο να έχει το προβάδισμα με δύο πόντους διαφορά (46-44).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό που τελείωσε το πρώτο. Η ΑΕΚ βρήκε δύο πολύ δύσκολα σουτ με τους Μίτσελ και Μακγκρίφ, αλλά ο Πανιώνιος απάντησε σύντομα με ένα σημαντικό τρίποντο από τον Σαχπατζίδη για το 50-50. Ενώ η Ένωση είχε να αντιμετωπίσει την αποτελεσματικότητα του Βεργίνη που έφτασε τους 25 πόντους, έχασε και τον πρώτο της σκόρερ, τον Μίτσελ (12 πόντους), με τους ανθρώπους της ομάδας να αγωνιούν για τον τραυματισμό του. Στην συνέχεια της τρίτης περιόδου και ενώ η ΑΕΚ είχε προβάδισμα πέντε πόντων, μετά την απώλεια του Μίτσελ, ο Πανιώνιος έκανε σερί 8-0, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα με τους Σαχπατζίδη, Μάντζαρη και Βεργίνη να πρωταγωνιστούν, ολοκληρώνοντας την τρίτη περίοδο στο 71-67.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ήταν εμφανές το κομμάτι της κούρασης του Πανιωνίου. Η ΑΕΚ έβαλε στο παιχνίδι τον Μακγκρίφ που βρήκε ρυθμό, έβαλε οκτώ πόντους και με ένα σερί 10-1 πήρε το προβάδισμα στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης για το 77-79. Ενώ, οι τυπικά γηπεδούχοι, έφεραν το ματς στον πόντο (80-81), το τρίποντο του Στρένιελκς έφερε την διαφορά στους 4 πόντους, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην Ένωση, λίγο πριν το τέλος. Όμως, οι «κυανέρυθροι» με τέσσερις σερί πόντους (τρεις από τον Μάντζαρη), έκαναν το 84-84, βρίσκοντας τα ψυχικά αποθέματα και έστειλαν το ματς στην παράταση.

Στην παράταση η Ένωση ενεργοποίησε τον Γουίλιμας που βρήκε πέντε πόντους για να κάνει το 86-89, με τον Πανιώνιο να απαντά άμεσα κάνοντας το 88-89 με τον Παπαδιονυσίου και να φέρνει το ματς ξανά στον πόντο. Οι εύστοχες βολές του Στρένιελκς και η καλή άμυνα της ΑΕΚ στα τελευταία δευτερόλεπτα, έκριναν το παιχνίδι και έδωσαν στη «Βασίλισσα» την πρόκριση-θρίλερ με σκορ 88-93

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 46-44, 71-67, 84-84, 88-93 (παρ.)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ