Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ-Ιωνικός (6-0): Πωπω λαός και τι ομάδα

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός κόντρα στον ελλειπή Ιωνικό, τον «τσάκισε» με εξάρα και δήλωσε «έτοιμος» για το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου κόντρα στον ΝΠΣ Βολο.

Τα όποια πλάνα των δύο προπονητών, είχαν την εξής ουσία: Αυτό του ΠΑΟΚ «βγήκε» περισσότερο απ’ όσο θα ονειρευόταν ο Λουτσέσκου κι εκείνο του Ιωνικού έγινε… κουρελόχαρτο απ’ το 2ο λεπτό του ματς.

Σε εκείνο το λεπτό οι γηπεδούχοι άρχισαν να σκοράρουν. Ο Ράφα Σοάρες έδωσε στον Ζίβκοβιτς, ο Σέρβος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Νάρεϊ έκανε το γύρισμα προς την εστία και η μπάλα βρήκε πάνω στον Ρομαό και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτογκόλ για τον έμπειρο παίκτη της ομάδας της Νίκαιας.

Οι φιλοξενούμενοι στο 15’ έγιναν απειλητικοί, όταν ο Σεμπά σούταρε δυνατά και είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα απ’ το δοκάρι του Κοτάρσκι. Δύο λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ σκόραρε αλλά ο Μπράντον ήταν εκτός θέσης όπως αποδείχθηκε απ’ τον έλεγχο της φάσης κι έτσι δεν μέτρησε το γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 19’. Ο Μασάς έδωσε στον Σεμπά, με τον τελευταίο από πλεονεκτική θέση να αστοχεί! Κάπου εκεί άρχισε ο… εφιάλτης για τον Ιωνικό.

Στο 23’ ο ΠΑΟΚ προειδοποίησε, με τον συνδυασμό Ζίβκοβιτς-Νάρεϊ και την παρέμβαση Ρουμπουλάκου που έσωσε την ομάδα του. Ένα λεπτό μετά, ήρθε το 2-0. Ο Ντάντας έκανε ωραία πάσα στα δεξιά όπου βρισκόταν ο Νάρεϊ, αυτός γύρισε στον Κωνσταντέλια που γιόρτασε με γκολ τα γενέθλιά του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Η ορμή του ΠΑΟΚ δε μειώθηκε καθόλου και στο 28’ ήρθε το τρίτο γκολ. Η σέντρα απ’ τον ορεξάτο Νάρεϊ, ο Μπράντον ξέφυγε απ’ τον Τσιγκρίνσκι και από κοντά δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Χουτεσιώτη για το 3-0.

Πριν… ανασάνει ο Ιωνικός, ήρθε και το τέταρτο. Στο 30’ ο Ζίβκοβιτς έδειξε την κλάση του, «τσιμπώντας» με το αριστερό και στέλνοντας τη μπάλα στη γωνιά του Χουτεσιώτη για το 4-0. Μέσα σε έξι λεπτά, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρία γκολ. Ο Δικέφαλος είχε μετατρέψει απ’ το ημίωρο το παιχνίδι σε… παράσταση. Στο 39’ απείλησε και πάλι, με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί κόρνερ, ο Νάσμπεργκ πήρε την κεφαλιά αστοχώντας καθώς η μπάλα έφυγε άουτ. Το πρώτο μέρος έφτασε στο τέλος του, με τους γηπεδούχους να έχουν κρίνει το αποτέλεσμα και αφήνοντας μοναδικό ερωτηματικό το τελικό σκορ. Ο Ιωνικός ήδη είχε το μυαλό του στα επόμενα ματς. Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον ΠΑΟΚ να απειλεί και πάλι. Στο 48’ για την ακρίβεια, ο Ζίβκοβιτς από αριστερά γύρισε στον Μπράντον, ο οποίος πάνω στην κίνηση έκανε το τελείωμα με τον Χουτεσιώτη να σώζει την ομάδα του.

Ένα λεπτό μετά, τα πάντα έγιναν ακόμη δυσκολότερα για τον Ιωνικό. Ο Μασάς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε απ’ την αναμέτρηση. Αφήνοντας σχεδόν για όλο το ημίχρονο την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν διατεθειμένοι να… πάρουν το πόδι απ’ το γκάζι. Στο 53’ από σέντρα του Ζίβκοβιτς ο Μπράντον έκανε τελείωμα πάνω στον Χουτεσιώτη. Ένα λεπτό μετά, όμως, ήταν η 5η φορά που ο Έλληνας τερματοφύλακας μάζεψε την μπάλα απ’ τα δίχτυα του. Ο Νάρεϊ έκανε την τρίτη του ασίστ στο ματς και ο Κεντζιόρα ήταν αυτός που πέτυχε το 5-0. Ο εξτρέμ του «δικέφαλου» εκτέλεσε φάουλ και ο Πολωνός που ήταν βασικός για πρώτη φορά, με προβολή σκόραρε.

Ο Ιωνικός είδε τον Σεμπά στο 62’ να βρίσκεται σε καλή θέση για γύρισμα, αλλά αυτό που δοκίμασε δεν βρήκε τον Μάντζη. Ο «δικέφαλος»… απάντησε στο 68’, με τον Τάισον να κάνει ένα πολύ δυνατό σουτ με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Ο ρυθμός του ματς είχε «σπάσει» πλέον, τόσο λόγω του σκορ όσο και των αλλαγών που έγιναν. Η τελική ευθεία της αναμέτρησης δεν είχε ευκαιρίες και έμοιαζε περισσότερο με… κατέβασμα ταχύτητας. Το οποίο αν δεν είχε έρθει, κανείς δεν ξέρει που θα έφτανε το σκορ.

Όμως υπήρχε ο Τζίμας που με τον ενθουσιασμό του έψαχνε το γκολ. Και τελικά δικαιώθηκε ο νεαρός στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ράφα Σοάρες έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Τζίμας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 6-0. Αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στους 51 βαθμούς με εμφατικό τρόπο. Ο Ιωνικός έμεινε στους 15 και έχασε μια θέση όντας πλέον προτελευταίος, καθώς τον προσπέρασε η Λαμία.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Αουγκούστο (58’ Ελ Καντουρί), Νάρεϊ (58’ Τάισον), Ζίβκοβιτς (76’ Ρικάρντο), Κωνσταντέλιας (71’ Μπίσεσβαρ), Μπράντον (71’ Τζίμας).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Αντούνες (46’ Τσίμπσαχ), Ρουμπουλάκου, Κάνιας, Λοβέρα (77’ Πογοσιάν), Μασάς, Σεμπά (77’ Τσιριγώτης), Μάντζης (77’ Μάνος).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ