Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

GP Μπαχρέιν – Αγώνας: Περίπατος για τον Verstappen

Πρώτη νίκη της σεζόν για τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Φοβερός Alonso με τρίτη θέση και βάθρο, προβληματισμός στην Ferrari με την εγκατάλειψη του Leclerc.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει την θέση του, ενώ ο Leclerc κέρδισε την δεύτερη θέση από τον Perez. Στις πιο πίσω θέσεις, υπήρξε μικρή επαφή μεταξύ Alonso και Stroll, με τις δυο Aston Martin να πέφτουν στις θέσεις 7 και 9.

Στον 25ο γύρο, ο Perez εκμεταλλεύτηκε την φρέσκια μαλακή γόμα, προσπερνώντας τον Leclerc, ο οποίος είχε χρησιμοποιημένη σκληρή γόμα.

Στον 41ο γύρο, ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari, αναφέρει στην ομάδα ότι υπάρχει πρόβλημα. Αμέσως μετά, εγκαταλείπει στην άκρη της πίστας με μηχανικό πρόβλημα. Κακή αρχή για την Ferrari το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ δεν είχε και καθόλου ρυθμό αγώνα, για να κοντράρει την Red Bull.

Στον 46ο γύρο, ο Alonso προσπέρασε την επίσης προβληματική σε ρυθμό αγώνα Ferrari του Sainz, κατακτώντας την τρίτη θέση, σε μια καθαρά Ισπανική μονομαχία.

Δεν υπήρχαν σημαντικές αλλαγές μέχρι το τέλος του αγώνα. O Sainz τελικά κατάφερε να κρατήσει την τέταρτη θέση από τον Hamilton, ενώ οι δυο Red Bull, ολοκλήρωναν το 1-2. Ο βαθμός του ταχύτερου γύρου δεν δόθηκε, καθώς ο Zhou τερμάτισε εκτός δεκάδας. Οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο γερόλυκος Alonso.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ