Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η επόμενη μέρα μετά το ντέρμπι κορυφής και η κρίσιμη διακοπή πριν την Τούμπα

Η ΑΕΚ για δεύτερο συνεχόμενο ματς, δεν κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της και έβαλε σε μπελάδες τον εαυτό της πριν πάει στην Τούμπα – Η επόμενη ημέρα μετά τη “χ”αμένη ευκαιρία και η κομβικής σημασίας διακοπή.

Το χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ήταν αυτό που περίμενε να δει η πλειοψηφία των φιλάθλων. Ένα παιχνίδι με πάθος, ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα, δηλαδή ένα ντέρμπι κορυφής. Μπορεί και οι δύο ομάδες να είχαν τα δικά τους παράπονα από τη διαιτησία, αλλά καλό θα ήταν να σταθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η μόνη σημαντική απειλή που δέχτηκε η ΑΕΚ, ήταν η τριπλή ευκαιρία στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Είδαμε την ομάδα του Αλμέιδα να μη πιέζει τόσο ψήλα (κάτι που έκανε με τον Ολυμπιακό και το πλήρωσε), αλλά να προσπαθεί να κοντρολάρει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Και μέσα από αυτόν τον τρόπο ανάπτυξης η Ένωση, βρέθηκε πολλές φορές κοντά στο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε για ακόμη μια φορά.

Στην επόμενη μέρα τώρα, ο Ματίας Αλμέιδα πρέπει να δουλέψει με τους παίκτες του, ώστε να βελτιώσουν την αναποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα. Δεν είναι τυχαίο που, σε Τούμπα και στα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ είχε πάνω από 15 τελικές στο κάθε ματς, αλλά βρήκε μόλις ένα γκολ. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι βρει το παλιό της εαυτό, να παίζει με αποφασιστικότητα και τα αποτελέσματα είναι σίγουρο πως θα έρθουν.

Για να γίνει όμως η ΑΕΚ όπως ήταν, χρειάζεται και η επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία και εδώ είναι που μπαίνει στο “παιχνίδι” η κομβικής σημασίας διακοπή. Ο Αραούχο φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει “ξεχάσει” να παίζει ως φορ και έχει συνηθίσει τη θέση πίσω από τον επιθετικό. Η διακοπή των πλέι οφ λοιπόν, θα δώσει χρόνο στον Γκαρσία ώστε να επανέλθει στο 100%, θα δώσει την ευκαιρία στον Αλμέιδα να δουλέψει ακόμη περισσότερο με τους παίκτες του και η ΑΕΚ θα είναι έτοιμη για την έξοδο στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ