Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

NCAA: Στον τελικό το San Diego, το UConn και ένα δικό μας παιδί (videos)

Τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελική του πανεπιστημιακού κολλεγίου της Αμερικής με το San Diego να παίρνει την νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο και το Connecticut να κερδίζει εύκολα το Miami.

Σε ματς θρίλερ εξελίχθηκε ο πρώτος ημιτελικός. Το San Diego State νίκησε το πανεπιστήμιο της Florida FAU 72-71, σε ένα συγκλονιστικό φινάλε, αφού το San Diego χρειάστηκε το νικητήριο buzzer beater καλάθι του Lamond Butler, το οποίος έστειλε την ομάδα του στον τελικό του πρωταθλήματος.

Το εντυπωσιακό μέρος της ιστορίας, είναι πως ο Butler πλησίασε στο να πατήσει την τελική γραμμή, πράγμα το οποίο δεν έκανε… κυριολεκτικά για χιλιοστά.

Ο Butler τελείωσε τον αγώνα έχοντας 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Επίσης εντυπωσιακός ήταν ο Matt Bradley ο οποίος σκόραρε 21 πόντους με 4-8 τρίποντα, ενώ επιπρόσθετα μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ.

Κορυφαίος για τις ”Κουκουβάγιες” ήταν ο Alijah Martin ο οποίος σκόραρε 26 πόντους για την ομάδα του.

 

Στον δεύτερο ημιτελικό, το Connecticut κέρδισε το Miami 72-59 με κορυφαίο παίχτη για τους Huskies να είναι ο Adama Sanogo, ο οποίος έκανε double-double, σκοράροντας 21 πόντους με 2-3 τρίποντα, ενώ μάζεψε 10 ριμπάουντ. Επιπρόσθετα, πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε και ο Jordan Hawkins ο οποίος σκόραρε 13 πόντους.

Για το Miami κορυφαίος παίχτης ήταν ο Isaiah Wong ο οποίος σκόραρε 15 πόντους, ενώ μοίρασε 2 ασίστ και ο Jordan Miller, οποίος σκόραρε 11 πόντους.

Στον τελικό θα υπάρχει και μία Ελληνική εκπροσώπηση. Ο Αντώνης Ρούμογλου αγωνίζεται για το UConn και θα έχει την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής στο κολεγιακό μπάσκετ.

 

Υπενθυμίζουμε πως ο τελικός θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Τρίτης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ