Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πρώτη και ωραία έκανε το καθήκον της στο Βόλο!

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της στο Πανθεσσαλικό και επικράτησε του Βόλου με 0-1, παραμένοντας στην κορυφή και παίρνοντας τεράστια ψυχολογία για τις υπόλοιπες επτά αγωνιστικές των play-offs.

Χωρίς να πιάσει το 100% της απόδοσής της, η ΑΕΚ πέρασε από το Βόλο για την 3η αγωνιστική των play-offs, με το γκολ του Πινέδα να ήταν εκείνο που χώρισε τις δύο ομάδες από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με το ιδανικότερο τρόπο, σκοράροντας από την πρώτη κιόλας τελική της. Το κλέψιμο του Ελίασον, έφερε την μπάλα στην κατοχή της ΑΕΚ και μετά από συνεργασία των Αραούχο, Γκαρσία και Πινέδα, ο Μεξικανός πλάσαρε από το ημικύκλιο της περιοχής για το 0-1 στο 9′. Μετά το γκολ η Ένωση δεν σταμάτησε να πιέζει, με τον Βόλο να στέκεται καλά αμυντικά, αλλά να μην απειλεί καθόλου την εστία του Αθανασιάδη. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η ομάδα του Αλμέιδα είχε ευκαιρίες για να αυξήσει το προβάδισμα της με Βίντα στο 26′, Πινέδα στο 28′, Γκαρσία στο 33′ και Μάνταλο στις καθυστερήσεις, ενώ ο προπονητής του Βόλου οδηγήθηκε σε αναγκαστική αλλαγή στο 41′ με τον Πιρές να αντικαθιστά τον Οζέγκοβιτς.

Η πρώτη τελική του Βόλου, ήρθε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Κάτσε βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή των φιλοξενούμενων και πήρε μια ωραία κεφαλιά από τη σέντρα του Ντέλετις, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει στο 51′. Στο 57′ ο Πινέδα βρέθηκε κοντά στο δεύτερο του γκολ, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Βόλος απάντησε με το σουτ του Ντέλετις στο 64′ με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει. Μετά το λάθος του Λούνα, η μπάλα κατέληξε στον Γκαρσία που τσίμπησε τη μπάλα προλαβαίνοντας τον Κλέιμαν, αλλά αστόχησε χάνοντας την καλύτερη ευκαιρία της Ένωσης στο δεύτερο μέρος. Η είσοδος παικτών από τον πάγκο έδωσε φρεσκάδα στην ΑΕΚ που βρέθηκε κοντά στο 0-2 με τις προσπάθειες των Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς, ενώ οι Βολιώτες διαμαρτυρήθηκαν για χέρι-πέναλτι του Γαλανόπουλου στο 88′, με τον διαιτητή να μη συμφωνεί. Η ΑΕΚ χωρίς λοιπόν να πιάσει το 100% της απόδοσής της, πέρασε από το Βόλο και βρίσκεται μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας!

Ενδεκάδες

Βόλος (Κωνσταντίνος Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης (89′ Μεταξάς), Κάτσε (81′ Καρτάλης), Ντέλετιτς (89′ Μεθκίδα), Γκάχι, Τάχατος (46′ Μπαριέντος), Οζέγκοβιτς (41′ Πιρές)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Τζαβέλλας, Βίντα, Μοχαμάντι, Γιόνσον, Ελίασον (93′ Σιμάνσκι, Μάνταλος (84′ Γαλανόπουλος), Πινέδα (75′ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (84′ Φερνάντες), Γκαρσία (75′ Τσούμπερ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ