Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με ήρωα τον Τσούμπερ ξεπέρασε (και) το εμπόδιο του Άρη και έμεινε στην κορυφή!

Με ήρωα τον Τσούμπερ η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη με 3-1, έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει ήρεμη το αποτέλεσμα του ντέρμπι αιωνιών στη Λεωφόρο.

Με τον Τσούμπερ να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, να σκοράρει δύο φορές και να γίνεται η “χρυσή” αλλαγή, η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη με 3-1 και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, σε ένα ντέρμπι με πολλές φάσεις και αρκετή ένταση.

ΤΟ ΜΑΤΣ

ΑΕΚ και Άρης μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτη απείλησε η Ένωση με Γκαρσία και Αραούχο να συνεργάζονται εξαιρετικά, αλλά ο Κουέστα πραγματοποίησε μια εξαιρετική επέμβαση στη κεφαλιά του Αργεντινού στο 2′. Στη συνέχεια ο Άρης είχε δύο πολύ καλές στιγμές, με τον Ιτούρμπε να κάνει μια εξαιρετική κίνηση, να πασάρει στον Καμάτσο μέσα στην περιοχή και εκείνος να αστοχεί από πλάγια θέση στο 6′, ενώ στο 10′ μετά από συνεργασία των Ιτούρμπε, Νταμπό και Νταρίντα το σουτ του τελευταίου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και εκτός εστίας.

Ο Αραούχο απείλησε ακόμη δύο φορές με κεφαλιά στο 18′ και στο 20′, χωρίς όμως να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ενώ ο Απόστολος Τερζής οδηγήθηκε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Μπράμπετς να μη μπορεί να συνεχίσει, ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ στο 34′ από την άσπρη βούλα. Ο Ετέμπο (που είχε ήδη κίτρινη κάρτα), ανέτρεψε τον Ελίασον εντός περιοχής και ο Γκαρσία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΚ. Η απάντηση όμως από τους φιλοξενούμενους ήρθε πολύ σύντομα. Ο Πάλμα έστειλε με ένα καλό-δυνατό σουτ τη μπάλα στο δοκάρι, ο Ιτούρμπε πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-1 στο πρώτο από τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο μέρος.

Με τον ρυθμό του πρώτου μέρους ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Γκαρσία βρήκε με κεφαλιά τον Αραούχο εντός περιοχής και ο τελευταίος είδε τον Κουέστα να πραγματοποιεί μια εξαιρετική επέμβαση στο 55′. Ένα λεπτό αργότερα η ωραία σέντρα του Πάλμα έφτασε στον Νταμπό και εκείνος αστόχησε σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Στο 59′ ο Νταμπό έβγαλε τετ α τε τον Καμάτσο, εκείνος σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για offside, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο δαιτητής Διαμαντόπουλος έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ για χέρι του Ενκολού, που όμως μετά την παρέμβαση του VAR, ακυρώθηκε καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Ρότα στον Πάλμα.

Η μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ήρθε στο 80′. Ο Πινέδα πέρασε στον Τσούμπερ και εκείνος από πλεονεκτική θέση, είδε τον Κουέστα να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 82′ όμως, ο τερματοφύλακας του Άρη δεν είχε απάντηση! Ο κεραυνός του Τσούμπερ, κατέληξε στα δίχτυα και η ΑΕΚ έκανε το 2-1, ενώ ο Ελβετός δεν σταμάτησε και μέσα από τη περιοχή έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 στο 95′! Έτσι η Ένωση πήρε μια μεγάλη νίκη, που τη διατηρεί στη κορυφή της βαθμολογίας και θα δει με ηρεμία το ντέρμπι κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (76′ Μάνταλος), Ελίασον (60′ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (60′ Πινέδα), Αραούχο (60′ Τσούμπερ), Γκαρσία (97′ Μοχαμάντι)

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά (81′ Χριστοδουλόπουλος), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (29′ Ενκουλού), Πίρσμαν, Ετέμπο (46′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Νταμπό, Καμάτσο, Ιτούρμπε (60′ Οντουμπάτζο), Πάλμα (82′ Μαζικού)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ