Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η φανέλα των μεγάλων ραντεβού…

Η φανέλα της Εθνικής μας ομάδας έχει την δική της ιστορία. Αναμφισβήτητα, είναι η φανέλα των μεγάλων ραντεβού και τις δόξας για την χώρα μας, αλλά και των μεγάλων αποτυχιών με εμφανίσεις που ξεχάστηκαν γρήγορα στον χρόνο. Η γαλανόλευκη στολή με το εθνόσημο στο στήθος έχει ένα ιδιαίτερο και πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό, μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να ενώσει ένα ολόκληρο έθνος, εκατομμύρια Έλληνες μικρούς, μεγάλους, Παναθηναϊκούς, Ολυμπιακούς και να τους κάνει να σταθούν δίπλα δίπλα στο γήπεδο για να φωνάξουν όλοι μαζί με το ίδιο πάθος και τρέλα για την “επίσημη αγαπημένη”, φορώντας κοινά ρούχα με το κασκόλ στο χέρι και άλλοτε να πανηγυρίζουν και να βγαίνουν στους δρόμους όπως το βράδυ της 4/7/2004 μετά την κατάκτηση του Euro και άλλοτε να στεναχωριούνται όλοι μαζί ταυτόχρονα μετά από κάποιο ανεπιτυχώς αποτελέσματα που μας στέρησε την συμμετοχή μας στο παγκόσμιο κύπελλο.

Επιπρόσθετα, η φανέλα αυτή της Εθνικής Ελλάδος έχει ένα ακόμα (από τα πολλά) τεράστιο και πολύ σημαντικό προσόν. Είναι αυτή που στο τέλος εμπνέει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο την νέα γενιά, τους νέους ποδοσφαιριστές μας να ασχοληθούν πιο επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Είναι αυτή η φανέλα που θα την δεις πολύ συχνά τα καλοκαίρια να φοράνε τα πιτσιρίκια στις πλατείες, στις αλάνες, στα ανοιχτά γήπεδα με τσιμέντο και χορτάρι καθώς παίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ανέμελα χωρίς άγχος φορώντας το κοντό σορτσάκι με την ποδοσφαιρική φανέλα του αγαπημένου τους παίκτη στην πλάτη, λέγοντας από μέσα τους αλλά και φανερά πως “μακάρι κάποτε να γίνω και εγώ σαν και αυτόν”, εκφράζοντας αισιόδοξα όπως μόνο αυτοί ξέρουν την παιδική αθωότητα που τους διακατέχει και θα πρέπει να τους διακατέχει, σκαρώνοντας παράλληλα τα δικά τους όνειρα, ο καθένας μόνος του αλλά και όλοι μαζί επιθυμώντας πως κάποτε θα έρθει η δικιά τους στιγμή να αγωνιστούν στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου με τα γαλανόλευκα και το εθνόσημο στο στήθος για να φέρουν επιτυχίες για την Ελλάδα.

Εδώ και λίγες ημέρες πριν, στις 20 Μαρτίου 2023 η ΕΠΟ έκανε γνωστή την νέα επίσημη εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας που θα αγωνίζεται για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του 2024. Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια αποχής από τις μεγάλες διοργανώσεις, ήρθε η ώρα για την Εθνική ομάδα να ελπίζει και πάλι πως θα επιστέψει στις επιτυχίες που μας έχει συνηθίσει και θα ξανά συνδεθεί με μεγάλες στιγμές.

Στο σημερινό μας αφιέρωμα λοιπόν, θα θυμηθούμε όλες τις φανέλες με τις οποίες έχει αγωνιστεί η Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου στο παρελθόν στα μεγάλα ραντεβού, από την παρθενική της εμφάνιση στο μακρινό Euro του 1980 της Ιταλίας μέχρι και το Mundial του 2014 στην Βραζιλία όπου και ήταν η τελευταία μας συμμετοχή σε κάποια μεγάλη διοργάνωση.

  • Euro 1980 (Ιταλία)

  • Mundial 1994 (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής)

  • Euro 2004 ( Πορτογαλία)

  • Euro 2008 ( Αυστρία – Ελβετία)

  • Mundial 2010 (Νότια Αφρική)

  • Euro 2012 (Πολωνία)

  • Mundial 2014 (Βραζιλία)

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ