Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Άλωσαν” (ξανά) τη Νέα Φιλαδέλφεια οι “πράσινες” και έφυγαν για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός “άλωσε” τη Νέα Φιλαδέλφεια, επικράτησε με 1-3 κόντρα στην ΑΕΚ για τον τρίτο ημιτελικό της Volley League Γυναικών και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει τον “αιώνιο” αντίπαλο.

Σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πανηγύρισε τη πρόκριση στους τελικούς, παίρνοντας ένα ακόμη μεγάλο “διπλό” στη Νέα Φιλαδέλφεια με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-3) απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά στην αναμέτρηση και πήρε προβάδισμα τριών πόντων με το “καλησπέρα” (4-1). Οι “πράσινες” μετά το χλιαρό ξεκίνημα βρήκαν τα πατήματα τους και έφεραν το σκορ στον πόντο για το 10-9. Από αυτό το σημείο και έπειτα φάνηκε οι παίκτριες του Παναθηναϊκού να παίρνουν ψυχολογία, να γυρίζουν “τούμπα” το παιχνίδι (13-16) και στη συνέχεια να φτάνουν τη διαφορά ακόμα και στο +8 για το 14-22. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντεπιτεθεί παίρνοντας πολύ σημαντικούς πόντους, αλλά το πρώτο σετ κατέληξε στον Παναθηναϊκό με 19-25.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι με χέρι και το σκορ έφτασε στο 10-10. Η Ένωση κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα τριών πόντων με ένα καλό σερί (13-10), αλλά οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να ανταποκριθούν σε αυτό και έφεραν ξανά το παιχνίδι σε ισορροπία για το 16-16. Η αναμέτρηση συνέχισε να εξελίσσεται με αυτό το τρόπο, με τις “κιτρινόμαυρες” να φτάνουν το σκορ στο 20-17, τον Παναθηναϊκό να επανέρχεται (20-20) και τελικά την ΑΕΚ να πανηγυρίζει την κατάκτηση του σημαντικού δεύτερου σετ με 25-23.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τις γηπεδούχες. Η ομάδα του Γιουνούς Οτσάλ, έφτασε το σκορ στο 5-1 και τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός φάνηκε να επιστρέφει στο παιχνίδι, η ΑΕΚ πήρε κρίσιμους πόντους, κάνοντας το 14-9. Οι “πράσινες” παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ με πέντε πόντους, δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα (16-17), βάζοντας δύσκολα στην ΑΕΚ. Με την ψυχολογία υπέρ τους, οι φιλοξενούμενες αύξησαν περισσότερο αυτό το προβάδισμα, κατάφεραν να το κρατήσουν και έκαναν το 1-2 στα σετ με 22-25.

Στο τέταρτο και όπως αποδείχτηκε τελευταίο σετ ο Παναθηναϊκός είχε την κυριαρχία και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Ένωση. Οι “πράσινες” ξεκίνησαν με έναν 0-4 σερί με την ΑΕΚ να μη μπορεί να απαντήσει και την διαφορά να αυξάνεται στο +7 (2-9). Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει τα πατήματα της και κατάφερε να να μειώσει τη διαφορά, φτάνοντας το σκορ ακόμα και στο 10-12. Αυτό όμως όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετό, αφού μέχρι το τέλος του σετ ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο και το ολοκλήρωσε με το σκορ στο 22-25, παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση στους τελικούς, που αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Τα σετ: 19-25, 25-23, 22-25, 22-25

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ