Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άρης-Ολυμπιακός: Νίκη ψυχολογίας για τους “κιτρινόμαυρους”!

Άρης-Ολυμπιακός 2-1

Την καλή εμφάνιση στο Βόλο κατάφερε να συντηρήσει μπροστά στο κοινό του ο Άρης, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του αντιπάλου, ενώ για τους “Πειραιώτες” τρίτωσε το κακό και πλέον η κατάκτηση της κορυφής περνά στην σφαίρα της φαντασίας για την ομάδα του Ανιγκό.

1ο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο υπήρξε αποκαλυπτικό για τις δύο ομάδες με Άρη και Ολυμπιακό να μεταφέρουν συνεχώς το ενδιαφέρον από την μία περιοχή στην άλλη. Τα αίματα άναψαν στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο 15ο λεπτό, μετά από σπρώξιμο του Καμάρα στον Ανδρούτσο, με τους παίκτες των 2 ομάδων να έρχονται σε αντιπαράθεση και τους 2 πάγκους να συμμετέχουν στο συμβάν. Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων στο 1ο ημίχρονο ήρθε στο 20′ από την συνεργασία των Μπακαμπού και Μασούρα, με τον τελευταίο να σουτάρει από καλή θέση μέσα στην περιοχή και τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά. Η ομάδα του Απόστολου Τερζή προσπάθησε να εκθέσει τους “ερυθρόλευκους”, φέρνοντας συχνά την μπάλα στην περιοχή του Πασχαλάκη με παράλληλες μπαλιές από τις δύο πτέρυγες.

Στο 36′ μία τρελή έμπνευση του Λουίς Πάλμα, έφερε τους “κιτρινόμαυρους” μπροστά στο σκορ. Ο γουίνγκερ του Άρη, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το 1-0, για τους Θεσσαλονικείς. Λίγο έλλειψε να γίνει το 2-0 στο 44ο λεπτό όταν ο Ματέο Γκαρσία έγινε δέκτης της μπάλας, μετά από κακή μεταβίβαση του Εμβιλά και με τον Πασχαλάκη εκτός εστίας αλλά το σουτ του Ισπανού δεν είχε καμία τύχη, σταματώντας πάνω στον Τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

2ο ημίχρονο

Τα λάθη του 1ου ημιχρόνου ακολούθησαν τους Πειραιώτες και στο ξεκίνημα του 2ου, με τον Μπα να χάνει τον προσωπικό του αντίπαλο στην αντεπίθεση, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη να βγει και με την κακή του απομάκρυνση να δώσει την μπάλα στον Πάλμα, το βολέ του οποίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Για ακόμη μία φορά στο φετινό πρωτάθλημα οι ερυθρόλευκοι είδαν την μπάλα να κυλά στα δίχτυα τους από δικό τους λάθος. Στο 64′ ο Ιτούρμπε γύρισε “ανεμικά” την μπάλα στην περιοχή από τα αριστερά, ο Μπα όμως κάνοντας ένα τραγικό λάθος άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Νταμπό, μόνος ουσιαστικά απέναντι στο τέρμα, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Σε λιγότερο από δέκα λεπτά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Μετά από παρέμβαση του VAR, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα για χέρι σε βάρος του Μαζικού και ο Μπακαμπού με ψύχραιμη εκτέλεση νίκησε τον Κουέστα, μειώνοντας σε 2-1. Οι αλλαγές του Ανιγκό έφεραν ενέργεια στο παιχνίδι του ολυμπιακού, φρεσκάροντας το δημιουργικό του κομμάτι. Στην εκπνοή του αγώνα, ο Άρης κινδύνευσε να χάσει τους 3 βαθμούς. Ο Φορτούνης με σέντρα ακριβείας, στο 96′, βρήκε τον Ελ Αραμπί στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, το γυριστό σουτ όμως του Μαροκινού έσβησε άδοξα στα χέρια του Κουέστα.

 

Συνθέσεις: 

Άρης: (Τερζής) Κουέστα, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού, Εμπακατά, Νταρίντα, Νταμπό (Ενκουλού 89′), Ντουκουρέ, Πάλμα (Ιτούρμπε 58′), Γκαρσία, Καμαρά (Χριστοδουλόπουλος 89′)

Ολυμπιακός: (Ανιγκό) Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ (Ραμόν 86′), Εμβιλά, Κασάμι (Χουάνγκ 58′), Φορτούνης, Βρουσάι, Μασούρας (Μπιέλ 59′), Μπακαμπού (Ελ Αραμπί 86′)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ