Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τερ Στέγκεν: Το γερμανικό «τείχος» στο τέρμα της Μπαρτσελόνα

Ο Τερ Στέγκεν διανύει με διαφορά την καλύτερη του σεζόν με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα έχοντας δεχθεί μόλις 9 γκολ σε 30 παιχνίδια. Ως αποτέλεσμα, αποτελεί έναν από του πρωταγωνιστές της ασταμάτητης πορείας των Καταλανών προς τον τίτλο της La Liga.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της La Liga μετά το πέρας 30 αγωνιστικών έχοντας 76 βαθμούς έναντι 65 της δεύτερης Ρεάλ και με ματς λιγότερο. Επιπλέον, διαθέτει μακράν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 9 γκολ παθητικό. Είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη ομάδα με το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ είναι η 3η της κατάταξης Ατλέτικο Μαδρίτης (22 γκολ παθητικό).

Με την συγκεκριμένη της επίδοση η ομάδα του Τσάβι φιγουράρει στην πρώτη θέση μεταξύ των ομάδων που έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ στα κορυφαία πρωταθλήματα τη φετινή σεζόν. Παράλληλα κυνηγάει το στοιχειωμένο ρεκόρ της Τσέλσι από τη σεζόν 2004/05, η οποία είχε καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της για 24 παιχνίδια.

Αναμφίβολα μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «μπλαουγκράνα» είναι ο Τερ Στέγκεν. Ο Γερμανός τερματοφύλακας είναι από τους κύριους λόγους που η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν 23 φορές στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της τη φετινή χρονιά. Όσον αφορά τον ίδιο, εφόσον κρατήσει το μηδέν και στο αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Ράγιο Βαγιεκάνο (26/4, 23:00, Novasports Prime), θα γίνει ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα clean sheets στην ιστορία του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή μοιράζεται την κορυφή με τον Κλαούντιο Μπράβο (23 clean sheets τη σεζόν 2014/15). Ταυτόχρονα θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο το ρεκόρ των 26 clean sheets (ρεκόρ La Liga) που κατέχει ο Φρανσίσκο Λιάνο από τη σεζόν 1993/94 με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Μπορεί τα γκολ του Λεβαντόφσκι και οι δημιουργικές ικανότητες των Πέδρι, Γκάβι να τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, παραμερίζοντας εν μέρει την σημαντική αυτή επίδοση. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση αυτό δεν υποβαθμίζει τα όσα έχει πετύχει ο 30χρονος τερματοφύλακας. Εξάλλου, σύμφωνα με το γνωστό κλισέ, μπορεί οι επιθετικοί να φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο αλλά οι άμυνες είναι αυτές που φέρνουν τα πρωταθλήματα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ