Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

GP Αζερμπαϊτζάν – Sprint Race: Πρώτη θέση για τον Perez

Ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull ήταν ο νικητής του Sprint Race, κατακτώντας 8 βαθμούς, σε μια εντυπωσιακή μάχη με τον Leclerc. Στην τρίτη θέση ο Verstappen, με πρόβλημα στο μονοθέσιο του.

Στην εκκίνηση, ο Leclerc δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Αντίθετα ο Verstappen, έχασε την τρίτη θέση από τον Russell, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αργή αντίδραση του Ολλανδού. Οι δυο πιλότοι είχαν και επαφή, αρκετά τυχεροί που δεν εγκατέλειψαν. Στον ίδιο γύρο, ο Tsunoda θα βρεθεί στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Στον 6ο γύρο, ο Verstappen περνά τον Russell, στην μάχη για την τρίτη θέση, ενώ στον 8ο γύρο, ο Perez με την βοήθεια του DRS, προσπέρασε τον Leclerc. Στους επόμενους γύρους, ο Μονεγάσκος ήταν αρκετά κοντά, όμως δεν κατάφερε να πλησιάσει τόσο ώστε να πραγματοποιήσει προσπέραση. Ο Verstappen προσπάθησε να πιέσει, όμως το πρόβλημα στο ψυγείο, δεν του έδινε την δυνατότητα να πιέσει στο 100%. Μέχρι το τέλος του Sprint Race, δεν υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή στην κατάταξη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Sprint Race:

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ