Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο αήττητος στην Λεωφόρο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός που θέλει να γίνει ο απόλυτος ‘ρυθμιστής’

Έπειτα από μία ακόμη συγκλονιστική αγωνιστική, στην οποία παρακολουθήσαμε το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των πρωτοπόρων Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αλλά και το παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, το σκηνικό στην βαθμολογία δεν άλλαξε και η αγωνία πήρε παράταση μέχρι την Τετάρτη και…βλέπουμε!

“Η ΑΕΚ ήταν ‘έτοιμη’ στον τελικό, αλλά ο Παναθηναϊκός βγήκε κερδισμένος”

Από το ντέρμπι της Λεωφόρου καταλάβαμε αρκετά πράγματα, μπορεί το τοπίο όσον αφορά το βαθμολογικό κομμάτι να μην ξεκαθάρισε ακόμη, ωστόσο στο χορτάρι αποτυπώθηκαν όλα αυτά που λίγο πολύ γνωρίζαμε. Ο Παναθηναϊκός δεν δέχεται γκολ ούτε με…αίτηση, δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτές τις 7(!) αγωνιστικές των πλέι – οφ, το ‘τριφύλλι’ έχει δεχθεί μονάχα ένα τέρμα, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δεν περιμέναμε ωστόσο τους παίχτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι, να φανούν κατώτεροι των προσδοκιών του ματς, ενδεικτικό αυτού, ότι ο Παναθηναϊκός σε 90 λεπτά δημιούργησε μόλις μία κλασική ευκαιρία και αυτή από στημένη φάση, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν σε παθητικό ρόλο, παρόλα αυτά όμως, εκείνοι που χαμογελούν στο τέλος και παραμένουν για άλλη μία αγωνιστική στην κορυφή, είναι οι ‘πράσινοι’ και αυτό είναι που μετράει, για την ώρα τουλάχιστον!

Απτήν άλλη, η Ένωση απέδειξε ΚΑΙ στην Λεωφόρο, μέσω του ποδοσφαιρικού μοντέλου που της έχει εισάγει ο Ματίας Αλμέιδα, πως είναι ομάδα που κόντρα σε κάθε αντίπαλο θα παίξει επιθετικά και θα πιέσει ασφυκτικά προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Αυτό έγινε σε Τούμπα και Καραϊσκάκη, ωστόσο στο ‘Απόστολος Νικολαΐδης’ αποτυπώθηκε για άλλη μια φορά πως ο Δικέφαλος στην τελική προσπάθεια έχει ακόμη τα θέματάκια του. Ναι μπορεί να ήταν άτυχη η ΑΕΚ και να είχε τα δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος, ωστόσο σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως για δεύτερο σερί παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό έμεινε στο μηδέν!

Κλείνοντας με το ‘Αθηναϊκό’ ντέρμπι, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κατέβηκε με ένα ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι ‘να φύγει με το διπλό από την Λεωφόρο’, ενώ από την άλλη, ο Παναθηναϊκός απέδειξε στο γήπεδο ότι τον βόλευε μια χαρά η ισοπαλία. Όπως και να έχει και οι δύο ομάδες έχουν μπροστά τους ακόμη τρεις τελικούς και όποιος αντέξει.

“Ο ΠΑΟΚ έδειξε και κόντρα στον Άρη, πως θα δώσει και την ψυχή του για να πάρει την τρίτη θέση”

Αυτό που είδαμε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με το ντέρμπι της Αθήνας, ήταν καλό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, γκολάρες, θέαμα, ανατροπές στο σκορ και συγκινήσεις στο φινάλε! Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα πολύ καλό πρώτο εικοσάλεπτο, πίεσε, έχασε ευκαιρίες, δεν βρήκε ποτέ το γκολ και ο Άρης έπειτα από ένα λάθος του Κουλιεράκη βρέθηκε να προηγείται στο σκορ στην ανάπαυλα. Στην επανάληψη ο Δικέφαλος όμως, έβγαλε στοιχεία που δεν σε αφήνουν να περάσουν απαρατήρητα, η ένταση και η ποδοσφαιρική ‘λύσσα’ που έβγαλαν οι παίχτες του για να πάρουν το ματς τα λέει όλα. Αφού πρώτα ανέτρεψαν το παιχνίδι με δύο γρήγορα γκολ, στο φινάλε βρήκαν και πάλι απάντηση για να πετύχουν και το γκολ – νίκης (είχε ισοφαρίσει ο Άρης με τον Νταρίντα) και έτσι με την νίκη του αυτή, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της τρίτης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League και φυσικά στον μεγαλύτερο αριθμό εσόδων που θα έχει η ομάδα.

“Ο Ολυμπιακός θέλει να πληγώσει ξανά την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ να κάνει πάλι ζημιά στην Λεωφόρο”

Και φτάνουμε στην κρίσιμη (ακόμη μία, μέχρι την επόμενη) αγωνιστική της Τετάρτης! Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και η δεύτερη σε ισοβαθμία ΑΕΚ υποδέχεται με την σειρά της τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια. Τα αποτελέσματα στην κανονική ροή του πρωταθλήματος ήταν τα ίδια και στα δύο παιχνίδια σημειώσαμε ‘διπλό’. Τώρα όμως; τι θα δούμε σε αυτή την αγωνιστική;

Θα ξεκινήσω από το παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ σαφώς και δεν έχει περιθώρια για γκέλες μπροστά της, παίζει κόντρα σε μία ομάδα από την οποία είναι πολύ ανώτερη, έχει μεγαλύτερο κίνητρο για την νίκη, ο Ολυμπιακός θα μπορούσαμε να πούμε πως βρίσκεται πλέον σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο όλα αυτά δεν αρκούν για να πάρει η Ένωση τους τρεις βαθμούς. Ο Ολυμπιακός όσο κακός, ή μάλλον όσο καλός και να μην είναι φέτος, είναι δεδομένο πως θα πάει στην Νέα Φιλαδέλφεια για να πάρει εκδίκηση από την τριάρα στο Καραϊσκάκη, για να κρατήσει εκείνος το προβάδισμα στην μάχη που δίνει με τον ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση και επιπλέον έχει και αυτός το δικό του μεγάλο κίνητρο στην αναμέτρηση: να κάνει την ζημιά στην ΑΕΚ, να της κόψει το πρωτάθλημα και να γίνει ο απόλυτος ρυθμιστής. Όλα αυτά αρκούν, για να καταλάβουν άπαντες, πως το παιχνίδι δεν θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, σε όλα αυτά να προσθέσω πως η ΑΕΚ την δεδομένη στιγμή υστερεί στην ισοβαθμία του Παναθηναϊκού, επειδή στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Νέα Φιλαδέλφεια και η Ένωση έπεσε από την κορυφή.

Και κλείνω με το ματς της Λεωφόρου. Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει φιλοξενηθεί από το ‘τριφύλλι’ δύο φορές, μία για το πρωτάθλημα όπου πέρασε ‘αέρας’ με 0-3 στην χειρότερη ίσως εμφάνιση του Παναθηναϊκού την φετινή σεζόν, ενώ φιλοξενήθηκε στο ‘Απόστολος Νικολαΐδης’ και στην ρεβάνς του Κυπέλλου, στην φάση των προημιτελικών, με τον Δικέφαλο να αποσπά ισοπαλία και να περνά πανηγυρικά στα ημιτελικά του θεσμού! Από τότε όμως έχουν μεσολαβήσει και αλλάξει πολλά, με τον ΠΑΟΚ μάλιστα να έχει ηττηθεί ξανά λίγες ημέρες πριν, από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός όπως και η ΑΕΚ δεν έχει περιθώριο για γκέλα, ωστόσο όσο κρίσιμο είναι το ματς της ΑΕΚ, το ίδιο κρίσιμο είναι και αυτό, οι ‘πράσινοι’ έχουν το βάρος ότι πρέπει να πάρουν το παιχνίδι και να διατηρηθούν στην κορυφή, κόντρα σε μία ομάδα που ακόμη δεν έχουν κερδίσει εντός έδρας, ενώ παράλληλα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πως ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στην Αθήνα για να του κάνει την ζωή εύκολη. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει όσο τίποτα να πάρει πράγματα από το παιχνίδι και ευελπιστεί παράλληλα και σε γκέλα του Ολυμπιακού, προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, έχοντας μάλιστα τελευταία αγωνιστική τον Ολυμπιακό στην Τούμπα!

Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, την Τετάρτη έχουμε ακόμη μία πολύ κρίσιμη αγωνιστική, μία αγωνιστική όπου στα δύο ντέρμπι καμία ομάδα δεν έχει ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης, μία αγωνιστική όπου τα κίνητρα όλων, όσο και αν ακούγεται παράλογο είναι τα ίδια. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θέλουν και οι δύο νίκη και παράλληλα στραβοπάτημα του αλλουνού για να πατήσουν κορυφή, ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θέλουν και οι δύο να κάνουν ‘ζημιές’ προκειμένου να αποκτήσουν προβάδισμα στην μάχη της τρίτης θέσης, ενώ τέλος, τόσο ο Δικέφαλος του Βορρά όσο και οι ‘ερυθρόλευκοι’ έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν σε ρυθμιστές του πρωταθλήματος, αυτό φυσικά θα αποδειχθεί στο φινάλε όπου όλοι θα κάνουν το ταμείο τους!

Υπομονή έως την Τετάρτη…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ