Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ: Πήρε το «Χ» αλλά μπορούσε και την νίκη

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας με πολλές απουσίες, περιόρισε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο οποίος προηγήθηκε, όμως με τον Μπράντον Τόμας οι «ασπρόμαυροι» φεύγουν από την Λεωφόρο με τον βαθμό της ισοπαλίας. Παραμένει «ζωντανός» ο Δικέφαλος για την 3η θέση.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μαντσίνι στο 10ο λεπτό, είχε δοκάρι με τον ίδιο παίκτη και μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει όμως με τον Τόμας στο 60′ και να “απειλεί” από την πλευρά του για δεύτερο γκολ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησε να “πιέσει” ψηλά τον ΠΑΟΚ, με τους Σπόραρ και Ιωαννίδη, αλλά κατάφερε να βρει νωρίς το γκολ με μία φάση στον κενό χώρο.

Στο 9ο λεπτό του αγώνα, ο Σπόραρ έφυγε στην… πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα, αλλά πεσμένος έκανε και πάσα ασίστ στον Μαντσίνι, ο οποίος ερχόταν σαν… τρέιλερ από πίσω του και με άψογο τελείωμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ πήρε αμέσως μέτρα στο γήπεδο και έψαξε την ισοφάριση, με τον Ολιβέιρα να χάνει καλή ευκαιρία με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, που έστειλε την μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι πήγαινε πάνω κάτω στο επόμενο διάστημα, αλλά μία σειρά από φάουλ και τραυματισμοί διέκοψαν το ρυθμό, με τον Ολιβέιρα να έχει μάλιστα σοβαρές ενοχλήσεις στον αστράγαλο και να μην μπορεί να συνεχίσει, για να δώσει από νωρίς τη θέση του στον Τόμας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντως αυτός που “απείλησε” πρώτος ξανά, με τους Μπερνάρ και Χουάνκαρ να συνεργάζονται εξαιρετικά από αριστερά και τον Ισπανό να κάνει το γύρισμα, αλλά τον Σπόραρ να μην μπορεί να σκοράρει με προβολή στο πρώτο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ “απάντησε” με την καλύτερη στιγμή του στο 39′. Από σέντρα του Σοάρες, ο Τόμας έκανε το σουτ από κοντά, αλλά ο Μπρινιόλι έβαλε σωστά το σώμα του και απέκρουσε, έστω και με μεγάλη δυσκολία. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε πάντως με τη σειρά του να πάει στα αποδυτήρια με “καθαρό” προβάδισμα, αφού στο 45′, ο Ιωαννίδης “έσπασε” ωραία την μπάλα στον Μπερνάρ κι αυτός μπήκε στην περιοχή από αριστερά και βρέθηκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, για να κάνει ωραίο τελείωμα στην κλειστή γωνία, αλλά να αποκρούσει με υπερένταση ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ, αλλά ήταν και πάλι αυτός που βρέθηκε κοντά στο γκολ, καθώς στο 51′ ο Ιωαννίδης έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Σπόραρ, ο οποίος δεν κατάφερε όμως να νικήσει τον Κοτάρσκι. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το… πλήρωσε έτσι αμέσως μετά, αφού ο Τόμας, που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αναγκαστική αλλαγή στη θέση του τραυματία Ολιβέιρα, έκανε “σλάλομ” από αριστερά και τρομερό τελείωμα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο ντέρμπι, όπου ήταν και το τελικό σκορ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Μαντσίνι (86’ Παλάσιος), Τσόκαϊ (86’ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74’ Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης, Σπόραρ (62’ Ρουμπέν).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (81’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (71’ Σβαμπ), Φελίπε Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28’ λ.τρ. Μπράντον Τόμας).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ