Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρώτα να κοιτάξει τη δουλειά της και μετά τους υπόλοιπους

Όπως όλα δείχνουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι αιωνίων θα κρίνει τον πρωταθλητή, αλλά πρώτα η ΑΕΚ πρέπει να κάνει τη δουλειά της και να περάσει με νίκη από “Κλ. Βικελίδης”.

Η κούραση, οι τραυματισμοί, οι ιώσεις και η αναποτελεσματικότητα της ΑΕΚ στο σκοράρισμα για 180 λεπτά (στα κρίσιμα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό) φαίνεται πως μπορεί να της στοιχίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μιας και η τύχη της δεν κρίνεται πλέον (μόνο) από τα δικά της πόδια.

Η αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής (07/05, 20:00) αποτελεί το πιο κομβικής σημασίας παιχνίδι για να δούμε ποιος θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο. Η ΑΕΚ όμως δεν πρέπει να αφοσιωθεί στο αποτέλεσμα του ντέρμπι “αιωνίων”.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να έχει το πλεονέκτημα και να βρίσκεται μόνη στη κορυφή της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη το “δώρο” του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση της Λεωφόρου. Αυτό όμως δεν έγινε. Και δεν έγινε επειδή η ίδια η ΑΕΚ δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα στον Ολυμπιακό, που θα της έδινε εκτός από βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν.

Αν λοιπόν, η Ένωση θέλει να κατάκτησει το πρωτάθλημα, παρά τις ατυχίες που την έχουν βρει, πρέπει να κοιτάξει το δικό της παιχνίδι, να κάνει το καθήκον της και να φύγει με το “διπλό” από τη Θεσσαλονική κόντρα στον Άρη (κάτι που έκανε με άνεση στο πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας), χωρίς να σκέφεται τι θα γίνει στην αναμέτρηση του “Γ. Καραϊσκάκης”.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ