Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η μεταμόρφωση της ΑΕΚ για τον δρόμο προς την κορυφή έχει ονοματεπώνυμο

Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Το απέδειξε πολλές φορές μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τώρα απομένουν λίγες ακόμη μέρες για να είναι και επίσημα πρωταθλήτρια. Η μεταμόρωση της όμως έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Ματίας Αλμέιδα.

Πέρυσι τέτοια εποχή η ΑΕΚ πάλευε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη για να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι που εν τέλει δεν τα κατάφερε. Χθες όμως η Ένωση δεν πήγε στο “Κλ. Βικελίδης” για την εξασφάλιση της Ευρώπης, αλλά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και οι “κιτρινόμαυροι” πήραν άριστα. Η ΑΕΚ απέδειξε πως είχε τη δύναμη, την αντοχή και την ικανότητα να φτάσει μια στροφή πριν τη λήξη των πλέι-οφ στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Η αλλαγή της φετινής ΑΕΚ σε σχέση με τη περσινή είναι πραγματικά απίστευτη. Πέρα από το γήπεδο που έδωσε απίστευτη ώθηση στους παίκτες της Ένωσης, η μεταμόρφωση της ομάδας έχει ονοματετώνυμο και λέγεται Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να είναι αυτός που θα δημιουργήσει το καλύτερο σύνολο, θα μπει στην “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena” και στο τέλος θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και τελικά τα έκανε ΟΛΑ.

Μια μεγάλη μερίδα παικτών ήταν ίδιοι σε σχέση με τη περσινή αναμέτρηση κόντρα στον Άρη και εδώ φαίνεται η δουλειά που έχει κάνει στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα. Ο προπονητής της Ένωσης, έδωσε στους παίκτες του να καταλάβουν πως δεν πρόκειται απλά για μια ομάδα, αλλά για μια ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν αυτοπεποίθηση, έγινε κατανοητό πως κανείς δεν περισσεύει και έτσι αυτή η αρμονία, σε συνδυασμό με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών φέρνουν την ΑΕΚ αγκαλιά με τον τίτλο.

Το γεγονός πως κανένας παίκτης δεν είναι περιττός, αλλά όλοι είναι ίσοι στην ομάδα του Αλμέιδα φάνηκε και χθες. Ο Τομ Φαν Βέερτ μπορεί να είχε καιρό να αγωνιστεί, όμως όχι μόνο ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ, αλλά βρήκε και το δρόμο προς τα δίχτυα σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τώρα η ΑΕΚ καλείται να τελειώσει τη σεζόν με τον ιδανικότερο τρόπο. Αρχικά να κερδίσει το Βόλο, να στεφθεί επίσημα πρωταθλήτρια για τη σεζόν 2022-23 και να ολοκληρώσει το φετινό της θρίαμβο με το νταμπλ απέναντι στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο (όπου και όποτε γίνει).

Πάντως ένα πράγμα μόνο είναι σίγουρο. Εκτός από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την παρουσία σε τελικό κυπέλλου, η ΑΕΚ έχει ως κέρδος αυτόν τον μεγάλό προπονητή που λέγεται Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος όχι μόνο έκανε τους “κιτρινόμαυρους” ξανά διεκδικητές τίτλων, αλλά τους επανέφερε και εκεί που τους αξίζει! Στην κορυφή!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ