Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Euroleague: Προημιτελικοί τέλος και φύγαμε για Κάουνας

Ρεάλ και Μονακό άρπαξαν τα τελευταία εισιτήρια για το Κάουνας και πλέον κάθε λεπτομέρεια για το επικείμενο F4 που θα διεξαχθεί στη λιθουανική μπασκετούπολη το τριήμερο των ελληνικών εκλογών (19 – 21/5).

Ξεκινώντας από τους Ισπανούς, αξίζει να επισημάνουμε ότι έγιναν οι πρώτοι που γύρισαν από το 0-2 απέναντι στην δυναμική, ελπιδοφόρα αλλά τελικά σκασμένη Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που έπεσε στην παγίδα των παμπόνηρων αντιπάλων της και επηρεάστηκε ολέθρια από το ξύλο στο WiZink Center στο Game 2 ανάμεσα στις δύο. Πια η Ρεάλ λοιπόν, που επιβίωσε από όσα της έκαναν οι Σέρβοι καλείται να αντιμετωπίσει τη μισητή Μπαρτσελόνα η οποία βρέθηκε στα τελικά της διοργάνωσης πολύ νωρίτερα από κάθε άλλον από τους αντιπάλους της.

Οι Καταλανοί πραγματοποίησαν τη δική τους πολύ ξεχωριστή πορεία. Αντιμετώπισαν ως δεύτεροι την οικοδέσποινα των ακροτελεύτιων αγώνων της Euroleague, Ζαλγκίρις Κάουνας, έκαναν το sweep και σφράγισαν το διαβατήριο για τη Λιθουανία μέσα από την ίδια την έδρα του επικείμενου F4.

Στον αντίποδα που όλα τελικά θα είναι ερυθρόλευκα είδαμε τη Μονακό να επιβάλλεται της Μακάμπι Τελ Αβίβ κόβοντας τα φτερά των τρελαμένων Ισραηλινών που παρά την τεράστια προσπάθεια της ομάδας τους δεν θα καταφέρουν να τη δουν στο τέλος του δρόμου απελευθερώνοντας έτσι και χιλιάδες εισιτήρια για τους υπόλοιπους. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι από το συγκεκριμένο ζευγάρι προέκυψε το εμπόδιο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό.

Κλείνουμε βέβαια με τους “ερυθρόλευκους” που δυσκολεύτηκαν, πάλεψαν, κουράστηκαν και τελικά κατάφεραν να καταβάλουν την αντίσταση της κάτι παραπάνω από αξιόμαχης Φενέρμπαχτσε που πλέον θα δει από τον καναπέ τον μέχρι πρότινος αντίπαλο της να μάχεται με την Μονακό του Μάικ Τζέιμς σε ένα remake των περσινών προημιτελικών της Euroleague ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών 

19/05 Ολυμπιακός – Μονακό 18:00

19/05 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 21:00

Το πρόγραμμα των τελικών

21/05 Μικρός τελικός 17:00

21/05 Μεγάλος τελικός 20:00

See you in Kaunas…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ