Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Premier League: Τα χοντρά πορτοφόλια και οι οικονόμοι της τελευταίας 7ετίας

Πλησιάζοντας στο τέλος δεν υπάρχει καταλληλότερη ώρα για μερικά fun facts όπως αυτό που θα εξετάσουμε εμείς σήμερα.

Σε μια τέτοιου είδους δημοσίευση λοιπόν προχώρησε και το OneFootball στο προφίλ του στο Instagram, γνωστοποιώντας στο κοινό τα ποσά που ξόδεψαν οι ομάδες τα τελευταία εφτά χρόνια σε μεταγραφές. Ως σημείο μηδέν από το αγγλικό site τέθηκε η έλευση στην πατρίδα του ποδοσφαίρου του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία γιγάντωσε τη Σίτι και όπως θα δείτε συμπαρέσυρε και τις υπόλοιπες ομάδες προς τα εμπρός.

Τα πάρα πολλά πεταμένα λεφτά της Γιουνάιτεντ 

Οι “κόκκινοι διάβολοι” που από τη στιγμή που αποχαιρέτησαν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ψάχνουν το βηματισμό τους, έχουν ξοδέψει ούτε λίγο ούτε πολύ 902 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ωστόσο να μπορέσουν μέχρι και σήμερα να είναι αυτοί που θα ήθελαν να είναι. Πογκμπά, Ζλάταν, Λουκάκου, Άντονι, Βαράν και πολλοί άλλοι έχουν καταφθάσει στη φημισμένη πόλη του αγγλικού βορρά με πολλές προσδοκίες να τους συνοδεύουν αλλά χωρίς την πρέπουσα απόδοση στα λεπτά τους στο χορτάρι.

Η Σίτι του τόσο όσο 

Σε αντίθεση με τη γείτονα, οι “πολίτες” ενώ εδώ και καιρό έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν όσα επιθυμούν, δεν το κάνουν. Προτιμούν να κερδίζουν τους παίκτες που θέλουν να προσελκύσουν μέσα από το γηπεφο. Για αυτό και έχουν ξοδέψει μόλις (για τα δικά τους δεδομένα) 667 εκατομμύρια ευρώ.

Η Λίβερπουλ και η ομαδάρα με το τίποτα 

Η “κόκκινοι” του Μέρσεϊσάιντ με τον Γιούργκεν Κλοπ στο τιμόνι τους έχουν αποκτήσει έναν εκ των καλύτερων τερματοφυλάκων τα τελευταία χρόνια (Άλισον), τον καλύτερο αμυντικό των τελευταίων ετών (Φαν Ντάικ), και δύο από τους καλύτερους ακραίους της σύγχρονης εποχής καταβάλλοντας το ελάχιστο για τα κεκτημένα τους ποσό των 288 εκατομμυρίων ευρώ.

Καταλήγοντας, αξίζει να σημειωθεί πως Λίβερπουλ και Σίτι πάλεψαν για τα περισσότερα πρωταθλήματα των ετών που ασχολούμαστε, την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται μονίμως μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε στην απόλυτη μετριότητα παλεύοντας να βρεθεί αυτή τη στιγμή στις παρυφές της κορυφής.

Αναλυτικά η λίστα:

Photo credits: OneFootball

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ