Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στεφ Κάρι – Ντε Άρον Φοξ: Βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο (video)

Μια θέση, αρκετές συμπτώσεις και ένα πρωταθληματικό δεδικασμένο συνιστούν μάλλον τους καλύτερους οιωνούς για τον Ντε Άρον Φοξ που φέτος κοίταξε στα μάτια τον σπουδαίο γείτονα Στεφ Κάρι.

Δεν έχουν περάσει και παρά πολλές μέρες από το Game 7 ανάμεσα στους Σακραμέντο Κινγκς και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, στη διάρκεια του οποίου είδαμε για τελευταία φορά φέτος στο ίδιο παρκέ τους Φοξ και Κάρι.

Οι δύο άνδρες με τη συνδρομή και των συμπαικτών τους μας χάρισαν μια συναρπαστική σειρά, η οποία ξεκίνησε, εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε φέροντας τη δική τους, εμποτισμένη με ηγετικά χαρακτηριστικά, σφραγίδα.

Στεφ Κάρι

Ηγετικά χαρακτηριστικά τα οποία στην περίπτωση του Κάρι προκύπτουν από το γεγονός ότι στον καιρό των super duos και των super trios πήρε από το χέρι ένα απόλυτα μέτριο franchise, το σκέπασε με τη δική του λάμψη και τελικά το έκανε μια superteam κολοσσιαίων διαστάσεων χωρίς μάλιστα να υπάρχουν οι βάσεις για αυτό όπως παραδείγματος χάρη ένας προγενέστερος superstar στο πλάι του. Διότι, ας μην ξεχνάμε ότι ο “splash brother” Κλέι Τόμσον και ο σκληρός Ντρέιμοντ Γκριν μεγάλωσαν το δικό τους status στο NBA παράλληλα με τον πανούργο “Στεφανάκο”, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ ήρθε στην ομάδα λίγα χρόνια αργότερα βάζοντας το δικό του “αλατοπίπερο” στην ήδη κραταιά δυναστεία.

Ντε Άρον Φοξ 

Ομοίως και ο leader των “βασιλιάδων” έχει μάθει από μικρός σ’ αυτόν το ρόλο, όντας εκ των κεντρικών προσώπων του Κεντάκι και για αυτό ακριβώς βρέθηκε και στο επίκεντρο και του δικού τους project, το οποίο τη φετινή σεζόν έδρεψε, με την πρόκριση στα playoffs μετά από 16 χρόνια, τους πρώτους του καρπούς. Η στόχευση ωστόσο δεν περιορίζεται στη φετινή επιτυχία, αλλά φτάνει και πιο μακριά, με την ελπίδα να πιστοποιηθούν τα μελλούμενα που διαφαίνονται παρακάτω.

Αφού σύμφωνα με τις ενδείξεις Στεφ & Φοξ έχουν κάποια κοινά σημεία τα οποία τους συνδέουν καρμικά. Επί παραδείγματι, και οι δύο πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση στα playoffs στα 25 τους με διαφορά βέβαια 10 ετών. Εν συνεχεία, αποκλείστηκαν και οι δύο από δύο τετράκις πρωταθλήτριες ομάδες με τη διαφορά ότι πλέον ο αρχηγός των “πολεμιστών” έχει βρεθεί εκτός συνέχειας και από έναν παίκτη τετράκις πρωταθλητή. Ενώ ξεκάθαρα το πιο αδιάφορο κοινό στατιστικό είναι η 11η θέση στην πρώτη τους συμμετοχή σε All – Star ψηφοφορία.

Να θυμίσουμε ότι ο Κάρι 10 χρόνια μετά την πραγματοποίηση αυτών των στατιστικών έχει στο χέρι του φορεμένα 4 δαχτυλίδια. Το ερώτημα όμως είναι ένα:

Μπορούν να συμβούν στον Φοξ όσα συνέβησαν στον Κάρι;

Και η απάντηση είναι η εξής: Όπως ο Στεφ έτσι και ο main man των Κινγκς μπορεί να τα καταφέρει με πολύ δουλειά, βοήθεια από τον οργανισμό και λίγη τύχη. Διότι ναι. Οι συγκυρίες είναι συγκυρίες. Δεν είναι όμως αυτές που διαμορφώνουν τις σπουδαίες ιστορίες. Απλά τις εμπλουτίζουν.

Τhat’s the fact!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ