Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

NBA Draft: Στους Spurs καταλήγει το 1ο Pick και ο Victor Wembanyama (video)

Τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του NBA Draft για το 2023 με την τύχη να λάμπει στους Spurs, οι οποίοι πήραν το 1ο pick και η ατυχία να βρίσκει τους Pistons στους οποίους έτυχε το 5ο pick.

Οι San Antonio Spurs θα έχουν στην διάθεσή του το 1ο pick από το NBA Draft του 2023 και όπως όλα δείχνουν, η επιλογή τους δεν θα ήταν άλλη από αυτή του Victor Wembanyama. Ο 19χρονος  center είναι ένα από τα μεγαλύτερα prospect που έχουν περάσει ποτέ στην ιστορία του NBA και για το όνομά του έχει γίνει ένας μικρός… χαμούλης.

San Antonio Spurs win NBA draft lottery, right to draft Victor Wembanyama - ESPN

Για τον Victor μάλιστα φαίνεται να ήταν μία στιγμή χαράς το γεγονός ότι θα καταλήξει στους Spurs, αφού λίγο μετά τη γνωστοποίηση της κατάληξης του 1ου pick, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: “Σήμερα ήταν μία καλή μέρα”.

Η πιο άτυχη ομάδα φέτος στην κλήρωση είναι σίγουρα οι Pistons. Το Detroit έχει ξεκινήσει να κάνει rebuilding εδώ και λίγα χρόνια και δεδομένου πως είχαν το χειρότερο ρεκόρ στην φετινή σεζόν (17-65), είχαν ελπίδες πως θα είχαν στην κατοχή τους τουλάχιστον ένα από τα πρώτα 3 picks του Draft. Όμως η κληρωτίδα δεν τους έκανε την χάρη και για τους Pistons το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα. Ποιο είναι αυτό… Να μην έχουν ένα από τα 3 πρώτα pick. Άλλωστε είχαν και τις ίδιες πιθανότητες με τους Spurs (14%) να έχουν το 1ο pick. Άλλα όπως αναφέραμε, η κληρωτίδα είχε ”άλλα κέφια”.

Το 2ο και το 3ο pick ανήκει στους Charlotte Hornets και στους Portland Trail Blazers αντίστοιχα. Τα φαβορί για να επιλεχθούν είναι οι Brandon Miller από το πανεπιστήμιο της Alabama και ο Scoot Henderson, ο οποίος αγωνίζεται στην G-League.

Μία καινούργια φουρνιά με ταλαντούχους παίχτες ετοιμάζεται να ”εισβάλει” στην κορυφαία μπασκετική λίγκα του κόσμου, και ανυπομονούμε να δούμε σε ποια ομάδα θα καταλήξει ο κάθε παίχτης.

Υπενθυμίζουμε πως το Daft θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

 

Αναλυτικά η σειρά επιλογής του πρώτου γύρου:

  1. San Antonio Spurs
  2. Charlotte Hornets
  3. Portland Trail Blazers
  4. Houston Rockets
  5. Detroit Pistons
  6. Orlando Magic
  7. Indiana Pacers
  8. Washington Wizards
  9. Utah Jazz
  10. Dallas Mavericks
  11. Orlando Magic (από Bulls)
  12. Oklahoma City Thunder
  13. Toronto Raptors
  14. New Orleans Pelicans
  15. Atlanta Hawks
  16. Utah Jazz (από Timberwolves)
  17. Los Angeles Lakers
  18. Miami Heat
  19. Golden State Warriors
  20. Houston Rockets (από Clippers)
  21. Brooklyn Nets (από Suns)
  22. Brooklyn Nets
  23. Portland Trail Blazers (από Knicks)
  24. Sacramento Kings
  25. Memphis Grizzlies
  26. Indiana Pacers (από Cavs)
  27. Charlotte Hornets (από Nuggets)
  28. Utah Jazz (από 76ers)
  29. Indiana Pacers (από Celtics)
  30. Los Angeles Clippers (από Bucks)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ