Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Manchester City-Real Madrid: Μεγάλο ‘’πάρτι’’ στο Etihad, η City διέλυσε την Real

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ της Manchester City και την Real Madrid, με τους ”Πολίτες” να παίζουν ένα εκπληκτικό ποδόσφαιρο και να κάνουν ”πάρτι” μέσα στην έδρα τους, κερδίζοντας τους Μαδριλένους με τελικό σκορ 4-0, εξασφαλίζοντας και το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

 

Στο πρώτο μέρος, η City δεν σταμάτησε να πιέζει την Real μην αφήνοντας της να αναπνεύσει. Ενδεικτικό στατιστικό είναι το γεγονός πως στα πρώτα 15 λεπτά, οι παίχτες της City είχαν συνολικά 124 πάσες, ενώ, της Real είχαν μόλις 13. Το πρώτο σουτ του αγώνα πραγματοποιήθηκε στο 4’ λεπτό με τον Walker να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 12’ λεπτό ήταν η σειρά του Stones θα δοκιμάζει το πόδι του, όμως και το δικό του σουτ κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Haaland έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Grealish, ο οποίος ήταν εκπληκτικός σε όλο τον αγώνα, έβγαλε μία σέντρα ακριβείας για τον Νορβηγό, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Courtois μπλόκαρε την μπάλα και στην συνέχεια ο Alaba την απομάκρυνε. Στο 21’ λεπτό, ο Silva πραγματοποίησε μία σέντρα, ο Akanji έκανε μία κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα προς την περιοχή, με τον Haaland και πάλι να την βρίσκει με το κεφάλι του, όμως και πάλι το Courtois την απέκρουσε εκπληκτικά με το δεξί του χέρι, στέλνοντάς την έξω παραχωρώντας κόρνερ για την Real. Το γκολ τελικά που έψαχνε από νωρίς η City δεν άργησε να έρθει και στο 23’ λεπτό, ο De Bruyne έβγαλε μία κάθετη μπαλιά για τον Silva, τρυπώντας την άμυνα της Real, και ο Πορτογάλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Manchester City 4-0 Real Madrid (Agg 5-1): Bernardo Silva scores twice as  City reach Champions League final - BBC Sport

Μετά από αυτό το γκολ η Real ξεκίνησε να ανεβάζει την γραμμές της και στο 35’ λεπτό πραγματοποίησε το πρώτο της σουτ στον αγώνα, με τον Kroos να σουτάρει από μακριά και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της City. Η City παρόλα αυτά δεν δίστασε καθόλου να συνεχίσει να απειλεί με τον δικό της ρυθμό και στο 37’ λεπτό έφτασε και στο 2ο γκολ. Ο Grealish πάσαρε στον Gundogan ο οποίος σούταρε, με την άμυνα της Real να καθαρίζει και σε δεύτερο χρόνο η μπάλα στώθηκε στο κεφάλι του Silva, ο οποίος σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα. Αν εξαιρέσουμε το σουτ του Kroos, η Real σε όλο το πρώτο μέρος, ήταν άφαντη.

Man City 4-0 Real Madrid (agg 5-1): Bernardo Silva nets brace as Champions  League favourites cruise into final | Evening Standard

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Carlo Ancelotti μπήκε πιο οργανωμένη και στο 51’ λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Alaba, όμως ο Ederson βρισκόταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε εντυπωσιακά. Για ένα 20λεπτο περίπου δεν υπήρχε κάποια μεγάλη φάση με τον ρυθμό του αγώνα να σπάει. Στο  73’ λεπτό όμως όλα άλλαξαν. Ο Haaland έπαιξε το ένα-δύο με τον Gundogan, ο οποίος τον βρήκε με ένα εκπληκτικό τακουνάκι, ο Νορβηγός βρήκε σε ένα τετ-α-τετ, αλλά πρώτα ο Courtois και στην συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι, στέρησαν το γκολ στον μεγάλο σταρ της City. Τρία λεπτά αργότερα, ο De Bruyne εκτέλεσε ένα φάουλ και η μπάλα αφού πρώτα χτύπησε πάνω στον Militao, ο οποίος ήθελε να την απομακρύνει, στην συνέχεια κατέληξε στο δίχτυα την Real.

Man City beats Real Madrid 4-0 to advance to Champions League final | The  Star

Το ”κερασάκι στην τούρτα” ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα από τον Julian Alvarez, ο οποίος μερικά δευτερόλεπτα πιο πριν είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Haaland. Ο 23χρονος Αργεντίνος, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 4-0.

Video | Manchester City - Real Madrid 4-0, Digi Sport 1. Ce spectacol!  Spaniolii, umiliți. "Cetățenii" vor juca finala cu Inter

 

Η σπουδαία νίκη της City απέναντι στην πρωταθλήτρια Real, της εξασφάλισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Inter.

Υπενθυμίζουμε πως ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου στο Ataturk Olympic Stadium.

 

Στάδιο: Etihad Stadium

 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Manchester City: Ederson Moraes, Kyle Walker, Ruben Dias, John Stones, Manuel Akanji, Rodri, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne (84’ Phil Foden), Ilkay Gundogan (79 Riyad Mahrez), Jack Grealish, Erling Haaland (89’ Julian Alvarez)

Διάταξη: 3-2-4-1

Προπονητής: Josep Guardiola

 

Real Madrid: Thibaut Courtois, Daniel Carvajal (80’ Lucas Vazquez), Eder Militao, David Alaba, Eduardo Camavinga (80’ Aurelien Tchouameni), Federico Valverde, Toni Kroos (70’ Marco Asensio), Luka Modric (63’ Antonio Rudiger), Rodrygo Goes (80’ Dani Ceballos), Karim Benzema, Vinicius Junior

Διάταξη: 4-3-3

Προπονητής: Carlo Ancelotti

 

Αναλυτικά η διαιτησία:

Διαιτητής: Szmymon Marciniak

Βοηθός διαιτητή: Pawel Sokolnicki

Βοηθός διαιτητή: Tomasz Listkiewicz

4ος βοηθός: Istvan Kovacs

VAR: Tomasz Kwiatkowski

Βοηθός VAR: Bartosz Frankowski

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ