Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός: Δικαίωμα ψήφου και για τους ταξιδιώτες του F4

Με το τριήμερο του F4 και τις εθνικές εκλογές να συμπίπτουν, ερωτηματικό αποτελούσε το κατά πόσο θα είναι εφικτό να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι φίλοι των “ερυθρόλευκων” που θα βρεθούν στο Κάουνας. 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που προσγειώθηκε εχθές στη λιθουανική μπασκετούπολη αναμένεται να έχει τη στήριξη 4.000 και πλέον οπαδών της, οι οποίοι θα ταξιδέψουν προς τη “Zalgirio Arena” κατά κύματα για να ενισχύσουν με τη φωνή τους τις προσπάθειες της.

Για τον κόσμο αυτο ωστόσο αλλά και για τους Έλληνες που υπάρχουν στο ρόστερ της πειραϊκής ομάδας και γενικότερα εντός της αποστολής της πρόβλημα αποτελούσε το αν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε περίπτωση που το επιθυμούν.

Λύση βέβαια φαίνεται πως βρέθηκε με τις αρχές των δύο χωρών να έρχονται σε συνεννόηση και τελικά θα στηθούν κάλπες όχι μόνο στο απομονωμένο Κάουνας αλλά και στη λιθουανική πρωτεύουσα, το Βίλνιους όπου θα καταλύσει και ο μεγαλύτερος όγκος των Ελλήνων οπαδών και δημοσιογράφων που θα βρεθούν αυτές τις μέρες στη Λιθουανία.

Τελος, η ημερομηνία κατά την οποία θα προσέλθουν στις κάλπες οι εκεί εκλογείς είναι η 20η Μαΐου. Μια μέρα δηλαδή πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία των εθνικών εκλογών.


Σημαντική υπενθύμιση: Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν σε μία από τις δύο λιθουανικές πόλεις θα πρέπει να έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους και στους σχετικούς εκλογικούς καταλόγους που αφορούν την ψήφο του εκτός συνόρων ελληνισμού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ