Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Μονακό (76 – 62): Κυρίαρχη με ΘΡΥΛΙΚΗ ανατροπή η ομάδα του Μπαρτζώκα

Το κάκιστο πρώτο ημίχρονο των “ερυθρόλευκων”, η ΕΠΙΚΗ ανατροπή της 3ης περιόδου και το τελευταίο δεκάλεπτο που μπήκε η “σφραγίδα”.

Από την εκκίνηση κιόλας του ματς ήταν έκδηλη η νευρικότητα των παικτών της πειραϊκής ομάδας. Μια χαμένη κατοχή υπό χλιαρή πίεση από τον Κάναν και δύο άτσαλα τελειώματα έδωσαν τον καθόλου ενθαρρυντικό τόνο για τους “Πειραιώτες”, οι οποίοι ωστόσο έμειναν κοντά καθόλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου.

Εν συνεχεία και στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου τα δεινά συνεχίστηκαν στην κόκκινη πλευρά του παρκέ. Άστοχα τρίποντα, αρκετές χαμένες βολές συνέθεσαν το σκηνικό. Ο Ολυμπιακός πήγαινε προς την ανάπαυλα με τα χέρια ψηλά και μόνο τον αρχηγό του να κρατάει τα προσχήματα, υποβοηθούμενος βέβαια από την έτερη παλιοσειρά των 11 πλέον F4 Κώστα Σλούκα. Οι δύο τους κατάφεραν να κρατήσουν σε αξιοπρεπή επίπεδα τη διαφορά για την ομάδα τους στο κλείσιμο του ημιχρόνου.

Για να έρθει το τρίτο δεκάλεπτο, όταν και το σύνολο των αδερφών Αγγελόπουλων πέτυχε μια μνημειώδη και μοναδική στα χρονικά της Euroleague ανατροπή. Αφού στο ημίχρονο βρισκόταν στο -12 και στο τέλος της τρίτης περιόδου βρέθηκε στο +13. Κάτι το οποίο σημαίνει πως κάλυψε μια διαφορά 25 πόντων σκοράροντας 27 στην περίοδο και δεχόμενος μόλις 2. Μπήκαν τα τρίποντα, μπήκαν οι βολές, δεν χάθηκαν τα lay – up, η νευρικότητα έπαψε να υπάρχει και πια ο έμπειρος πειραϊκός έπρεπε “απλά” να τελειώσει τη δουλειά.

Έτσι και έγινε. Η Μονακό προσπάθησε να επιστρέψει, αλλά ο coach B πήρε άμεσα τime – out σκοτώνοντας οποιοδήποτε momentum για τους αντιπάλους και παράλληλα αποδεικνύοντας γιατί είναι ο κορυφαίος προπονητής της διοργάνωσης και φέτος.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν έφτασε η ομάδα από τον Πειραιά σε ακόμα έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Draw credits: SPORT24

Εδώ μπορείτε να δείτε τα highlights της ερυθρόλευκης επικράτησης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ (3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), Κάναν 7 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης 4 (1/3 τρίποντα), Φαλ 12 5/6 δίποντα, 2/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σλούκας 9 (7 ασίστ, 4 λάθη), Βεζένκοφ 19 (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 15 (3/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/5 βολές, 8 ριμπάουντ), Μπολομπόι 2, Πίτερς, Μπλάκ 3, ΜακΚίσικ 5 (1).

Μονακό (Ομπράντοβιτς): Μπράουν 4, Οκόμπο 17 (3/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/8 βολές, 5 ριμπάουντ), Μονέκε 2, Λόιντ 11 (2/3 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ), Ντιαλό 2 (4 ριμπάουντ), Μοντεγιούνας 7 (5 ριμπάουντ), Ουατάρα, Χολ 2 (7 ριμπάουντ), Τζέιμς 17 (2/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 7/7 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη).


Σημαντικά στατιστικά:  Μηδέν λάθη για τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίοδο.

Μηδεν πόντοι για τον Τόμας Ουόκαπ των τόσων άλλων αρετών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ