Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός (79 – 78): Έχασε ότι κρατούσε τόσους μήνες

Ο Ολυμπιακός που δεν ήταν ο εαυτός του την κρίσιμη στιγμή, η Ρεάλ που ποτέ δεν πεθαίνει, ο Γιούλ και το πυρηνικό του “μανταρίνι” και ένας τελικός που ήταν ΜΑΤΣΑΡΑ!

Είναι απίστευτο το πως χάθηκε ο συγκεκριμένος τίτλος από τους “ερυθρόλευκους”. Οκτώ μήνες κυριαρχίας και εξαιρετικού μπάσκετ χάθηκαν σε μια στιγμή με τρόπο σκληρό, αλλά απόλυτα αθλητικό και εξόχως θεαματικό που πρόσθεσε το πιο ταιριαστό φινάλε σε αυτό το εξαιρετικό παιχνίδι.

Όσον αφορά τον αγώνα τώρα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν σε αυτόν με το momentum να είναι υπέρ τους. Με μπροστάρη τον εορτάζοντα Αϊζάια Κάναν κατάφεραν να είναι στο +7 στο δέκατο λεπτό.

Εν συνεχεία και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι “Μαδριλένοι” με ηγέτη τους τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ αντεπιτέθηκαν, κόλλησαν σαν “βδέλλα” στους αντιπάλους τους, έσβησαν τη διαφορά και πέρασαν μπροστα χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προηγούνται στο ημίχρονο που έληξε ισόπαλο.

Με το πέρας της ανάπαυλας οι δύο ομάδες βγήκαν στο παρκέ με σκοπό να μπουν ως οδηγοί στο κυρίως μέρος της μάχης. Αυτοί που τα κατάφεραν ήταν οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας που έμοιαζαν στο τέλος της τρίτης περιόδου να έχουν “σφιχταγκαλιάσει” το τρόπαιο.

Τέλος και με το ματς πια να έχει μπει στην τελική του ευθεία η κατάσταση συνέχισε να είναι ευνοϊκή για την ελληνική ομάδα, η οποία όμως με την εισαγωγή του αγώνα στο τελευταίο του πεντάλεπτο δέχθηκε μεγάλα σουτ απ’ τον Κοζέρ και “κόλλησε” στο 78 – 74 που επισφράγισε την έλευση ενός δύσκολου τέλους. Δύσκολο τέλος που υπέγραψε το μοναδικό φονικό σουτ του σπουδαίου Σέρχιο Γιούλ.

Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το κοντράστ συναισθημάτων

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ