Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης: Πως έφτασαν οι “blancos” μέχρι τον τελικό;

Ένα πολυβόλο στην επίθεση που οχυρώνεται καλά στην άμυνα και χορταίνει με “μανταρίνια”.

Όταν η κουβέντα φτάνει στη Ρεάλ Μαδρίτης οι λέξεις που έρχονται στο μυαλό είναι προτυπο, τίτλοι και κυριαρχία. Αυτό δηλαδή που αποπνέει και η παρουσία της σε 14 F4 και οι 10 ευρωπαϊκοί της τίτλοι.

Οι Ισπανοί φέτος βρέθηκαν σε μεταβατική περίοδο με τον Τσους Ματέο να αναλαμβάνει πρώτος προπονητής μετά τη φυγή του Πάμπλο Λάσο τον οποίο συνόδευε καθόλη τη διάρκεια τη θητείας του στον “λευκό” πάγκο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έθεσαν εαυτόν εκτός στόχων όπως προκύπτει και εκ του αποτελέσματος.


Τσους Ματέο: Είναι ευχαρίστηση και τιμή μου να είμαι αντίπαλος του coach Μπαρτζώκα.

Όσον αφορά τώρα και τα στατιστικά βλέπουμε ότι ότι οι “Μαδριλένοι” έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της φετινής Euroleague  στη regular season με 84,6 πόντους μ.ο.. Ενώ το ίδιο καλοί ήταν και στο αμυντικό τους μισό, αφού δέχτηκαν μόλις 78,4 πόντους μ.ο..

Στη συνέχεια και περνώντας στα playoffs, τα νούμερα του συλλόγου της ισπανικής πρωτεύουσας στην επίθεση έμειναν το ίδιο καλά. Δεν ίσχυσε αυτό βέβαια και στην άμυνα όπου από τους 78,4 ο μέσος όρος ανέβηκε στους 87,2 πόντους δείχνοντας πόσο αναγκαίες ήταν οι μπουνιές που έπεσαν Game 2 του WiZink Center.

Ακολούθως, αξίζει να σταθούμε στο γεγονός πως το σύνολο του Ματέο κατέχει την πρώτη θέση στο άθροισμα των μπλοκ φέτος με 157, έναν εκ των καλύτερων μπλοκέρ, τον Έντι Ταβάρες, με 2,2 κοψίματα ανά αγώνα και τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία των F4 που ονομάζεται Σέρχιο Γιούλ και με 196 πόντους συνολικά έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο θεσμό.

Το ερώτημα λοιπόν στο τέλος είναι ένα. Θα είναι άραγε αρκετά τα περίφημα “μανταρίνια” του Γιούλ και η εξαιρετική άμυνα του Ταβάρες για να ανεβάσουν τη “βασίλισσα” και πάλι στο θρόνο;

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ